Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes torna a viure l’enyorada ‘Fal·lera Gegantera’ amb la 22a Trobada Gegantera-edició COVID


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/29/2021 09:12:10 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

GEGANTERA, COLLABlanes torna a viure l’enyorada ‘Fal·lera Gegantera’ amb la 22a Trobada Gegantera-edició COVID

La Plaça dels Dies Feiners va allotjar ahir l’esdeveniment reconvertit en un Ball de Gegants amb 7 colles, culminant l’Exposició Gegant que s’ha allotjat els darrers dies al Teatre

La Plaça dels Dies Feiners va ser ahir dissabte l’escenari que va allotjar la 22a Trobada Gegantera de Blanes, en aquest cas en edició COVID. Això va voler dir que, enlloc de protagonitzar primer una plantada de gegants al Passeig de Mar seguida per una cercavila pels carrers més cèntrics del nucli històric, l’esdeveniment va quedar centrat en un Ball de Gegants que va fer vibrar tothom amb la Fal·lera Gegantera que caracteritza Blanes.


Després que l’any passat no va ser possible organitzar-la per la pandèmia, hi havia moltes ganes de tornar a vibrar amb el so de les gralles i els tambors. Prova d’això va ser que, en seguiment de les mesures per prevenir el contagi de la COVID, per assistir-hi com a públic calia reservar prèviament l’entrada. A les poques hores d’obrir-se aquesta possibilitat, aviat es va haver de penjar el sempre afalagador rètol d’entrades exhaurides.

Perquè el públic assistent pogués gaudir de la manera més còmoda possible les evolucions dels gegants en els seus respectius balls, es va configurar una distribució de cadires diferent al què és habitual. Al bell mig de la plaça es va deixar suficient espai per les danses, i les cadires –disposades a l’adequada distància de seguretat-, estaven instal·lades concèntricament, rodejant l’escenari central a peu de carrer.

22a Trobada Gegantera-Edició COVID

La trobada va culminar l’Exposició Gegant que des del passat dimecres s’havia allotjat al Teatre de Blanes, escalfant motors pel cap de setmana. Tots dos elements –exposició i trobada- han estat organitzats per la Colla Gegantera de Blanes amb el suport de l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament, i la col·laboració d’altres sis colles i entitats. I és que a banda de la participació dels gegants, gegantins i capgrossos de Blanes, també ho han fet els de Lloret de Mar, Cassà de la Selva, Cales de Malavella, Teià, Premià de Dalt i l’Esbart Joaquim Ruyra.


La festa gegantera va comptar amb dos mestres de cerimònies d’excepció: Guillem Bitlloch i Xavier Pascual, que van saber amanir les seves tasques de presentació amb generoses dosis d’humor i complicitat. Després de donar la benvinguda i agrair la col·laboració i participació de tothom, els primers en trencar el gel van amb el primer ball van ser els gegantins de Blanes: la Mariona, Es Forcaner i en Màxim.


Els dos mestres de cerimònies, Xavier Pascual i Guillem Bitlloch,
amb el cap de colla, Esteve Rams
Els van seguir els de Caldes de Malavella, representats pels gegants i gegantins Malavella, Suc de Bruc, Claudi Calderí i Emília Quirina. Rere d’ells va actuar la primera representació del bestiari de Lloret de Mar: la Mulassa, seguida pels gegants de Premià de Dalt, l’Altemir i Bonadona. Els gegants de Lloret de Mar, en Ribalaigua i el Capità Parés van ser els següents en ballar, seguits per un dels gegantins de Blanes més estimats, en Vadó Set Trossos, qui va ballar acompanyat pel característic so de la composició de Xavi Pendón, del conegut grup blanenc Biflats.

Arribats ja a la recta final, van intervenir els gegants de Cassà de la Selva: una parella de faraons del baix Egipte, n’Aldric i l’Isaura, acompanyats de Isis, una gegantona que figura ser la seva filla. Els gegants de la colla de Teià, en Pere Noguera i l’Elionor de Noguera, acompanyats d’en Martíi la seva baldufa van ser els penúltims en actuar, donant pas al darrer i esperat plat fort de la vetllada.


Ball d'en Gastó i na Caterina
Es tractava dels gegants de Blanes, en Gastó i na Caterina, els vescomtes de Cabrera estrenats al 1992 i que, per tant, l’any vinent compliran el seu 30è aniversari, un esdeveniment que s’espera poder celebrar tal com la transcendència d’aquest fet es mereix. Per tancar la 22ena Trobada Gegantera, que va allargar-se al voltant d’una hora, van haver dos darrers ingredients


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, el cap de colla, Esteve Rams,
i el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, lliurant un dels obsequis
El primer va ser l’entrega d’obsequis. L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat del regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, i el cap de la colla de Blanes, Esteve Rams, es van encarregar d’anar lliurant-los als representants de les diferents colles. Per últim, tal com se sol fer en les Trobades Geganteres, va haver un monumental Ball de Gegants amb totes les figures principals de les colles que havien participat.Data de realització: 08/29/2021 | Data de la darrera actualització: 08/29/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300