Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes intensifica la crida a vacunar-se, i ha programat per aquesta setmana tres jornades més sense cita prèvia


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/30/2021 12:08:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes intensifica la crida a vacunar-se, i ha programat per aquesta setmana tres jornades més sense cita prèvia

Les vacunacions sense cita prèvia es faran el dimarts 31 i el divendres 3 de setembre de 15 a 19 h; i el dijous dia 2 tot el dia: de 9 a 13 h i de 15 a 10 h.

L’Equip d’Assistència Primària (AEP) que des de principis d’any s’està encarregant de les vacunacions COVID a Blanes ha preparat per aquesta setmana tres jornades més sense cita prèvia. Una vegada més, s’allotjaran al Local Social de Mas Enlaire, a la Plaça 11 de Setembre, on s’estan fent de manera ordinària des de fa mesos.


Les tres jornades sense cita prèvia d’aquesta setmana es faran: el dimarts 31 d’agost i el divendres 3 de setembre de 15 a 19 h; així com el dijous dia 2 durant tot el dia: al matí de 9 a 13 h i a la tarda de 15 a 19 h. Tots tres dies, simultàniament a les programades que es fan cada dia. Durant aquest mes d’agost ja s’hauran fet un total d’11 jornades sense cita prèvia a Blanes, ja que la d’aquest dimarts serà la novena que s’organitza per facilitar-ho a tothom que encara no s’hagi vacunat.


Aquest tipus de jornades estan adreçades a la població de Catalunya o desplaçats que venen a passar tota la temporada d'estiu a Blanes o rodalies, però no és per a persones que estan de vacances, ni estrangers No es vacunarà a ciutadans estrangers, sinó es que es tracta de casos molt concrets i excepcionals. També cal tenir en compte que els menors de 16 anys han d’anar acompanyats del pare, la mare o tutor legal, i degudament acreditats (DNI). Les vuit anteriors jornades sense cita prèvia que ja s’han estat fent durant el mes d’agost a Blanes han estat els dies 13, 17, 19, 20, 24, 25, 26 i 27.

Objectiu: augmentar la cobertura poblacional

Les tres jornades d’aquesta setmana, així com totes les que s’han fet durant aquest mes d’agost que s’acaba demà, formen part de les estratègies que està impulsant el Departament de Salut de la Generalitat per augmentar la cobertura poblacional. Es tractava d’incidir especialment durant aquest mes d’agost, una època típicament vocacional que acostuma a capgirar els comportaments habituals de les persones al no haver d’anar a treballar.


L’objectiu ha estat facilitar que la tornada a l’entorn educatiu, escoles, centres de formació i universitats, així com els llocs de treball de cara al mes de setembre sigui més segura. Es vol augmentar la cobertura de la vacunació, especialment de la variant Delta, que és molt més transmissible. Va ser la reacció després d’haver comprovar que durant les darreres setmanes s’ha detectat una disminució en el nombre de cites prèvies, així com l’augment del nombre de persones que, tot i tenir cita, no es presenten al punt de vacunació.


A Blanes ja fa gairebé 7 mesos seguits que s’estan administrant vacunes COVID, i de fet aquesta setmana serà ja la 29ena en què, de manera constant i regular, l’equip de vacunació de l’AEP se n’està encarregant. Des de fa 12 setmanes ininterrompudes, Blanes és un dels centres de vacunació massiva d’arreu de Catalunya –després de la implementació de diverses millors i adequació del local de Mas Enlaire-, i amb la jornada sense cita prèvia de demà dimarts, la quarta setmana consecutiva.Data de realització: 08/30/2021 | Data de la darrera actualització: 08/30/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300