Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull l’enregistrament d’imatges promocionals de la ‘Ruta del Vescomtat de Cabrera’, un atractiu turístic de la Selva


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 08/30/2021 10:35:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull l’enregistrament d’imatges promocionals de la ‘Ruta del Vescomtat de Cabrera’, un atractiu turístic de la Selva

Forma part de l’actuació promocional turística que integra 12 poblacions d’arreu de la comarca de la Selva, entre elles Blanes

Un dels indiscutibles atractius de Blanes és la seva història i els vestigis que encara es poden visitar en diferents racons de la vila on comença la Costa Brava. Durant els darrers anys, un dels signes d’identitat blanencs que s’està promocionant de manera més intensa és la ‘Ruta del Vescomtat de Cabrera’, que permet descobrir el patrimoni històric i cultural de 12 municipis de la Selva, entre ells Blanes.


Font Gòtica, un dels pocs monuments representatius del gòtic civil a Catalunya
Aquests dies s’han estat enregistrant a Blanes diverses imatges que passaran a formar part del material multimèdia que serviran per promocionar els elements patrimonials del municipi. Formen part del projecte ‘Vescomtat de Cabrera’, i les imatges enregistrades s’integraran en un banc de fotografies, imatges 360 i tours virtuals.


Cim de Sant Joan des del capdemunt de la torre de guaita
També es farà un vídeo en cadascuna de les 12 poblacions que formen part de la ‘Ruta del Vescomtat de Cabrera’, així com la creació d’Stories Instagram/Facebook dels elements de cada municipi. L’acció promocional forma part de les actuacions conjuntes del producte turístic cultural Vescomtat de Cabrera, arran d’un conveni establert entre l’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal de la Selva.

Blanes i la Ruta del Vescomtat de Cabrera

La Ruta del Vescomtat de Cabrera està senyalitzat a través d’un total de 37 tòtems repartits arreu de les 12 poblacions selvatanes. Serveixen per senyalitzar els punts d’interès de la ruta, entre elles a Blanes. Val a dir que precisament la presentació oficial de la senyalització de la ‘Ruta del Vescomtat de Cabrera’, va tenir lloc a Blanes el juliol de l’any passat, en un dels indrets on conflueix el gruix més destacat d’aquest legal: la Plaça de l’Església on hi havia l’antic Palau Vescomtal.


Els cinc àmbits temàtics que abasten les 37 senyalitzacions repartides a les 12 poblacions selvatanes són:
    1. Ruta Militar: Guerra i Política a l’Edat Mitjana
    2. Ruta Administrativa: El govern d’un territori medieval
    3. Ruta Religiosa: La dimensió espiritual
    4. Ruta Comercial: Preparats per als nous temps
    5. Ruta Coneixement i Recerca: Descobreix el Vescomtat

Les cinc rutes conceptuals inclouen respectives senyalitzacions que, pel que fa a Blanes, proposen un recorregut que arrenca des del Palau Vescomtal de Cabrera, a la Plaça de l’Església. Els següents punts són la Font Gòtica del Carrer Ample, el Castell de Sant Joan –situat al punt més alt del municipi- i el Portal de la Verge Maria, l’accés a l’antic recinte emmurallat. El cartell principal de la senyalització amb la ruta completa de Blanes està instal·lat a la Plaça Catalunya. S’ha creat una imatge i marca que l’identifiqués, un relat per donar-lo a conèixer i la selecció dels elements patrimonials més destacats que posteriorment s’han senyalitzat i format les rutes d’autodescoberta.
Data de realització: 08/30/2021 | Data de la darrera actualització: 08/30/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300