Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Drets Socials i Salut han prorrogat el Pla d’Intensificació de mesures a Residències amb canvis al Protocol


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/01/2021 11:11:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGEDrets Socials i Salut han prorrogat el Pla d’Intensificació de mesures a Residències amb canvis al Protocol

El nombre màxim de visitants passa a ser de 2 a 3, i es retiren els Tests d’Antígens Ràpids (TAR) als familiars

El Departament de Drets Socials i el Departament de Salut han prorrogat el Pla d’Intensificació de mesures de control en l’entorn residencial, relaxant algunes de les mesures vigents fins ara. Això ha pogut ser
Davant la clara millora en la incidència de nous casos en la comunitat que s’ha observat els darrers dies.

Pel que fa a les visites, el nombre màxim de persones autoritzades ha passat a ser de 3 persones enlloc de les 2 que podien ser fins ara, respectant els aforaments màxims dels espais i la obligació de dur posada la mascareta quirúrgica en tot moment. A partir d’ara, però, la novetat és que no caldrà fer un TAR (Test d’Antígens Ràpid) a les persones que visitin una residència per visitar o recollir un familiar, atès que hi ha una menor incidència de COVID en la comunitat.


Hospital-Asil Sant Jaume de Blanes
Es mantenen els passejos i les sortides, tant les curtes de menys de 3 dies, com les més llargues i les sortides de vacances en família. En tots els casos es recomana que es facin amb una mateixa bombolla de convivència familiar. Després d’una sortida del centre, quan aquesta hagi estat inferior a les tres setmanes, caldrà fer una vigilància exhaustiva de símptomes durant 14 dies, però no caldrà realitzar cap prova, independentment del seu estat vacunal.

En el retorn de sortides superiors a les tres setmanes, en usuaris no vacunats caldrà fer una PCR, així com una quarantena en zona groga durant els 14 dies posteriors al retorn. En cas d’usuaris que ja han passat una infecció per coronavirus confirmada per PCR als tres mesos anteriors o que estan correctament vacunades, es farà únicament vigilància de símptomes durant 14 dies, i estaran exempts de fer tant la PCR com la quarantena.

Un pla basat en la coordinació

El Pla d’Intensificació de mesures de control en l’entorn residencial està en vigor des del 19 de juliol, coincidint amb el progressiu augment de circulació de la variant Delta (més transmissible). Val a dir que durant les setmanes que s’han aplicat les mesures, han aconseguit mantenir continguda l’entrada de la infecció pel coronavirus SARS-CoV-2 a l’entorn residencial.

Gràcies a l’increment de cribratges a professionals i familiars s’han pogut tallar moltes de les cadenes de transmissió del virus als centres residencials. Tot plegat ha estat possible gràcies a l’esforç coordinat de tots els i les professionals de les residències, dels centres d’atenció primària, dels serveis Vigilància Epidemiològica, dels serveis territorials de Salut Pública, i de les persones delegades dels Departaments de Salut i Drets Socials. Les mesures prorrogades seran vigents fins a l’aprovació del nou Pla sectorial.Data de realització: 09/01/2021 | Data de la darrera actualització: 09/01/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300