Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull diumenge la Costa Brava Sup Race, una de les 4 proves puntuables per a la Copa d’Espanya 2021


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/09/2021 10:29:13 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes acull diumenge la Costa Brava Sup Race, una de les 4 proves puntuables per a la Copa d’Espanya 2021

La prova inclou les categories d’elit (12 km) i amateur (6 Km), i dissabte a la tarda s’ha organitzat la ‘Paddle Surf Party’ (3 km) una cursa popular no competitiva per a totes les edats i nivells

Aquest cap de setmana Blanes serà la capital de l’estat espanyol de Paddle Surf a través dels dos esdeveniments que s’acolliran en aigües blanenques. Diumenge es farà la ‘Costa Brava Sup Race’, una de les 4 úniques proves que es disputen a l’estat espanyol puntuables per a la Copa d’Espanya 2021, conjuntament amb Bilbao, Alacant i Sevilla, on acaba el recorregut el 26 de setembre. D’altra banda, també és puntuable per a la Copa Catalana.


Imatges d'Arxiu: Costa Brava Sup Race 2019 de Blanes
Organitzada per The Sup Paradise, el Club de Vela Blanes i la Federació Catalana de Surf, la prova comptarà amb un cenentar de participants d’arreu de Catalunya i l’estat espanyol que s’allotjaran en aquest municipi durant el cap de setmana. Es fa en dues modalitats: elit (12 km de recorregut) i amateur (6 km de recorregut), totes dues tant en femení com en masculí, i puntuables tant pel Circuit Català com pel Circuit d’Espanya.

La modalitat d’elit està reservada als atletes que ja compten amb una preparació d’alt nivell, ja que es necessita una gran resistència física i entrenar durament per poder-la superar. Per contra, la prova d’amateur és una modalitat mitjana per a practicants de paddle surf que tinguin experiència i, inclou les categories de sub-16 i sub-14, ja que els correspon aquesta distància de recorregut al ser menors d’edat.


La competició sortirà des del Club de Vela Blanes diumenge a les 10 del matí, primer neutralitzada i després, un cop estiguin alineats davant la costa blanenca, tindrà lloc l’oficial. El recorregut de 12 km en la classe elit sortirà cap al sud, rodejarà la boia meteorològica de la punta de la Tordera, i tornarà en direcció a Cala Sa Forcanera, on hi haurà un nou gir fins arribar a la boia de la Roca de S’Aguia. Des d’aquí es girarà ja de tornada, es rodejarà de nou la boia de la punta de la Tordera i s’emprendrà el retorn fins el punt de partida.

Per la seva banda, en la classe amateur de 6 km es fa el mateix recorregut llevat dels dos darrers trams: anada fins la boia de la punta de la Tordera, gir per anar fins la Cala Sa Forcanera, i des d’allí nou gir en direcció a la platja per retornar al punt de sortida. En acabar la competició, pels volts de 2/4 d’1 del migdia, està previst que es faci el lliurament de premis als diferents classificats.

Paddle Surf Party, una cursa popular oberta a totes les edats i nivells

El fet de participat en la ‘Costa Brava Sup Race’ de diumenge dóna la possibilitat de poder fer-ho també en l’altre esdeveniment on les taules de paddle surf ja hauran estat protagonistes el dia abans, la tarda del dissabte 11 de setembre. Es tracta de la ‘Paddle Surf Party’, una remada popular oberta a la participació de gent de totes les edats i nivells d’aprenentatge d’un esport que els darrers 4 anys ha proliferat especialment en aigües blanenques. En especial gràcies a les sortides i excursions que fan amb l’acompanyament de Xavi Marina, Neus Collado i Albert Vives, de The Sup Paradise.


En aquest cas, el recorregut és de 3 kilòmetres, i també se sortirà des del Club de Vela Blanes, es rodejarà la roca de Sa Palomera i caldrà tocar terra amb la planxa sota el braç, donant la volta a la platja de S’Abanell –a l’alçada d’on està el Lloc de Socors de Protecció Civil-, i tornada amb la taula a rem fins al punt de partida. La sortida es farà a les 6 de la tarda, i la festa final a terra s’ha previst que sigui pels volts de 2/4 de 8 del vespre.


En aquest cas no es tracta d’una prova competitiva, sinó d’una cursa popular, i per això no hi ha classificació ni s’atorgaran premis. Només hi haurà dos obsequis que es lliuraran als que hagin fet la cursa popular amb la disfressa més original i divertida, ja que es tracta de passar-s’ho bé: un obsequi en individual i un altre per a grups.

Dues proves 100% respectuoses amb el medi ambient

Tothom que participi –inclosos tant els de la cursa popular com els que competeixin en qualsevol de les modalitats d’elit i amateur- rebran una medalla, així com una samarreta de record. En aquest darrer sentit, cal dir que tant les medalles com les samarretes són 100% respectuoses amb el medi ambient: les primeres estan fetes de fusta, i la roba amb material reciclat del mar.


Per a inscriure’s en la prova popular es pot fer presencialment el mateix dissabte de 14 a 17 h al Club de Vela Blanes, o bé telemàticament, a través de la plana web: https://www.costabravasuprace.es/ Per últim, els i les amants de l’estil surfer i tota la filosofia que l’envolta, tindran l’oportunitat de poder triar i remenar en el I Outlet de Paddle Surf amb roba de ‘Sup One’, que estarà instal·lada al Chill Out del Club de Vela Blanes durant tot el cap de setmana.
Data de realització: 09/09/2021 | Data de la darrera actualització: 09/09/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300