Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Ramon Térmens i Daniel Faraldo, director i protagonista de ‘La Dona Il·legal’, seran dijous a Blanes en l’estrena del II Cicle Gaudí de Cinema


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/14/2021 12:10:37 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Ramon Térmens i Daniel Faraldo, director i protagonista de ‘La Dona Il·legal’, seran dijous a Blanes en l’estrena del II Cicle Gaudí de Cinema

La projecció serà les 8 del vespre, i anirà seguida per un cine-fòrum sobre Racisme, Feminisme i Immigració, amb l’ajut d’entitats blanenques referents en aquests àmbits

El Teatre de Blanes es vestirà dijous vinent de gala per acollir la represa del Cicle Gaudí de Cinema Català, la segona temporada consecutiva en què la ciutat on comença la Costa Brava acull aquest esdeveniment cultural. Després del parèntesi estiuenc, la represa del cicle es farà amb un interessant film de plena actualitat pels temes que s’hi toquen: ‘La Dona Il·legal’.


Fotograma de 'La Dona Il·legal', de Ramon Térmens
L’inici de la nova temporada cinematogràfica serà més significativa del què és habitual, ja que comptarà amb una representació de l’equip de producció de la pel·lícula, que assistirà a l’estrena del segon Cicle Gaudí de Cinema Català que s’allotja a Blanes. Per això, a banda de la projecció del film, també hi haurà d’altres ingredients que faran de la jornada un esdeveniment encara més especial.


Organitzat per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament amb el suport de l’Acadèmia del Cinema Català, el film es projectarà a les 8 del vespre al Teatre de Blanes, i per assistir-hi es pot comprar l’entrada al preu de 4 € telemàticament: https://www.teatredelacostabravasud.cat/ca/programacio/c/315-la-dona-illegal.html

Ramon Térmens, Daniel Faraldo i l’equip de producció blanenc

El director i coguionista, Ramon Térmens, acompanyat de l’actor protagonista i coguionista, Daniel Faraldo, seran aquest dijous a Blanes per participar en els actes que s’han preparat. Els acompanyaran dos altres membres de l’equip de producció, els cineastes blanencs David i Albert Arribas, actor i director de càsting d’una banda, i director artístic de l’altre.


Tots quatre saludaran i donaran la benvinguda al públic assistent poc abans de començar la projecció, que està previst que comenci a la seva hora habitual, les 8 del vespre, acompanyats pel regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz. Després del visionat, els quatre membres de l’equip de producció, direcció i actors tornaran a pujar a l’escenari del Teatre de Blanes per participar en el segon ingredient central de la vetllada.

Cine-Fòrum sobre Racisme, Feminisme i Immigració amb entitats referents

Comptant amb la col·laboració de la tècnica de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Blanes, Mica Álvarez –que farà de moderadora-, s’obrirà un cine-fòrum que tindrà com a ponents a Ramon Térmens, Daniel Faraldo, així com als germans David i Albert Arribas. Tots quatre debatran al voltant d’alguns dels principals temes que es tracten al film: Racisme, Feminisme i Immigració, entre d’altres.


Ho faran amb l’ajuda de diverses entitats blanenques referents en aquests àmbits, que participaran al cine-fòrum amb les aportacions que han fet arribar a Mica Álvarez. Representants de bona part d’aquests col·lectius assistiran a la projecció i debat posterior, com per exemple Blanes Solidari, Càritas, Plataforma de Dones de Blanes, Creu Roja, Fundació de Famílies Acollidores d’Infants Sahrauís, l’Associació Oukaimeden, l’Associació d’Africans Sa Forcanera i l’Associació Ndennden Ngol·len, entre d’altres.

‘La Dona Il·legal’, el reflex d’una realitat invisibilitzada

El llargmetratge dirigit per Ramon Térmens i coescrit amb Daniel Faraldo mostra l’estructura de poder i la corrupció que s’amaga darrera els centres d’internament d’estrangers (CIE) per denunciar la realitat que pateixen moltes persones migrants a Catalunya. La trama convida a seguir el dia a dia de Fernando Vila, un advocat d’immigració (interpretat per Faraldo) que accepta un cas aparentment fàcil: evitar la deportació d’una jove kosovar.


Tot canvia quan apareix morta al CIE i les autoritats declaren que s’ha suïcidat. Al no creure’s aquesta versió, l’advocat contacta amb l’única amiga de la víctima, Juliet Okoro (interpretada per Yolanda Sey), una migrant nigeriana atrapada en una xarxa de prostitució. Mentre prova d’esclarir els fets, s’anirà trobant amb la fèrria oposició del cap de policia, i començarà a descobrir la corrupció, els abusos sexuals i els ‘falsos suïcidis’ que hi ha al sistema de deportacions de l’estat.


Produïda per Segarra Films i Mimesis, amb la col·laboració de TV3 i l’ICEC, el film ha estat present a festivals i premis de tot l’estat, i ha obtingut nominacions a les categories de Millor Pel·lícula i Millor Actor Secundari als XIII Premis Gaudí. Ha format part de la selecció oficial al Festival Internacional de Cinema en Català Costa Daurada, i ha estat guardonat al Som Cinema com a millor llargmetratge.


Data de realització: 09/14/2021 | Data de la darrera actualització: 09/14/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300