Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Cap afectació greu a Blanes a conseqüència de la tromba de pluja caiguda aquesta matinada


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/16/2021 11:30:52 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESCap afectació greu a Blanes a conseqüència de la tromba de pluja caiguda aquesta matinada

Policia Local, Protecció Civil i Bombers han hagut d’intervenir en petits incidents. El més aparatós ha estat l’enfonsament d’un sostre d’uralita, sense haver de lamentar danys personals

La gran quantitat de pluja que ha caigut sobre Blanes aquesta matinada ha provocat les habituals afectacions que suposa un gran volum d’aigua acumulada en un reduït espai de temps. La forta tempesta ha començat a caure a quarts de 3 de la matinada, arribant a la seva màxima intensitat pels volts de les 5 del matí.


Intervenció Bombers al terrat d'un edifici
Policia Local, Protecció Civil i Bombers han hagut d’intervenir en diversos incidents ocasionats per l’acumulació d’aigua, majoritàriament inundacions, embornals embossats i petits despreniments, així com d’altres casos puntuals. Sortosament, cap d’ells ha estat greu, i tampoc s’han hagut de lamentar danys personals malgrat l’aparatositat d’alguns d’ells.


El de més envergadura ha estat l’enfonsament d’un sostre d’uralita al pati interior d’una casa situada al centre de la vila. L’acumulació d’aigua de pluja, afegida al material que hi havia dipositat al damunt, ha provocat que hagi cedit part del sostre. La runa i els estris han caigut sobre la planta baixa, on hi havia cinc turismes estacionats, que han resultat parcialment afectats. D’altra banda, també s’ha hagut d’intervenir en dos altres edificis: un per petits despreniments en un balcó, i l’altre per l’afectació en un sostre situat al terrat.

Accés viari a dos centres escolars inundat

Una altra afectació s’ha localitzat en els accessos viaris a dos centres d’educació situats a l’extrem est del municipi: l’Escola d’Educació Especial Ventijol i l’Institut Serrallarga. A l’hora en què habitualment hi accedeixen els alumnes, els embornals d’aquesta zona encara no havien pogut engolir la gran quantitat d’aigua acumulada.


Accés a l'Institu Serrallarga i l'Escola d'Educació Especial Ventijol
Això ha provocat que els pares i mares, i els propis alumnes que hi accedeixen a peu o per altres mitjans, hagin hagut d’agafar camins alternatius, o bé esperar que l’aigua s’acabés d’engolir. Conseqüentment, s’ha retardat que poguessin arribar als respectius centres a l’hora d’inici de l’activitat.


Sorra acumulada davant l'Ermita de l'EsperançaData de realització: 09/16/2021 | Data de la darrera actualització: 09/16/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300