Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El lliurament de la Font Gòtica a la Comunitat Sanitària culmina l’homenatge de l’Ajuntament de Blanes per la seva lluita contra la COVID


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/18/2021 11:52:17 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El lliurament de la Font Gòtica a la Comunitat Sanitària culmina l’homenatge de l’Ajuntament de Blanes per la seva lluita contra la COVID

El màxim guardó institucional en reconeixement de serveis en benefici de la població s’ha instal·lat al vestíbul de la Biblioteca Comarcal perquè tothom pugui gaudir-la

L’Ajuntament de Blanes ha pogut tancar el cercle del seu Homenatge Públic a la Comunitat Sanitària de la vila, en agraïment a la seva lluita contra la COVID. Ho ha fet duent a terme el darrer detall que quedava pendent, després de l’emotiu acte que va tenir lloc el passat 4 de juny al Teatre de Blanes, on quatre representants dels principals col·lectius van compartir com han viscut des dels seus respectius àmbits els moments més crus de la pandèmia.


L'alcalde amb representants de la Comunitat Sanitària de Blanes,
amb la Font Gòtica lliurada per la seva lluita contra la COVID
Per culminar aquest agraïment, s’havia de lliurar el màxim guardó institucional que concedeix l’Ajuntament de Blanes com a reconeixement públic per especials tasques, activitats o mèrits personals en benefici de la població. Es lliura a qui se’n faci digne, exemplaritzant d’aquesta manera que aquestes tasques han passat a formar part del patrimoni comú de la vila.

Lliurament de la Font Gòtica a la Comunitat Sanitària de la vila

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de representants dels grups polítics municipals, va encapçalar l’acte de lliurament simbòlic de la Font Gòtica, que s’ha instal·lat al vestíbul de la Biblioteca Comarcal. La tria d’aquest indret respon a la voluntat del consistori blanenc que tothom qui vulgui pugui acostar-s’hi a gaudir-la, ja que és un dels equipaments amb un major nombre de visitants.


D'esquerra a dreta: Josep Gil (Ambulatoris), Esteve Rams (Hospital-Asil Sant Jaume),
Carles Torner (Farmàcies) i Víctor Pérez (Hospital Comarcal de Blanes)
La reproducció del monument situat al Carrer Ample està acompanyat d’una placa commemorativa explicativa: “L’Ajuntament de Blanes en agraïment a la Comunitat Sanitària del poble de Blanes, per no haver defallit en la seva taca de lluita constant contra la COVID durant la pandèmia”. El guardó està protegit per una urna, i està dipositat sobre una columna que s’ha encarregat de realitzar un dels veritables artistes amb què compten els Serveis Municipals.


D'esquerra a dreta: Àngel Canosa, alcalde de Blanes; i els regidors i regidores
Mario Ros, Mia Ametller, José Morcillo, Pere Lopera i Cristhian Ortiz
Participació de representants del Món Sanitari de Blanes

A banda de la representació institucional, l’acte celebrat ahir al vespre el van protagonitzar de nou les mateixes persones que ja ho van fer a l’Homenatge a la Comunitat Sanitària que va tenir lloc el juny passat al Teatre de Blanes. Són quatre dels principals aglutinadors d’aquest món a Blanes: l’Hospital Comarcal, l’Hospital-Asil Sant Jaume, els Ambulatoris i el col·lectiu de Farmàcies de la vila.


Així, per l’Hospital Comarcal de Blanes va assistir Víctor Pérez, cap del Servei d’Urgències; en nom del col·lectiu de Farmàcies Carles Torner; en representació dels dos Ambulatoris Josep Gil, director de l’EAP Blanes; i finalment Esteve Rams, infermer a l’Hospital-Asil Sant Jaume, qui va representar l’atenció a la gent gran. Tots quatre es van encarregar de descobrir la Font Gòtica, mentre que els representants polítics ho van fer anàlogament amb la placa commemorativa.

La Font Gòtica, el màxim guardó que atorga l’Ajuntament de Blanes

Val a dir que la mateixa Font Gòtica que des d’ara es pot visitar al vestíbul de la Biblioteca Comarcal és la que ja va encapçalar el Pregó de la Festa Major de Santa Anna el passat 22 de juliol al Teatre de Blanes. En aquella ocasió va compartir escenari amb l’altra Font Gòtica que se li va lliurar a la pregonera d’enguany, la neurocirurgiana blanenca a Baltimore, Jordina Rincón-Torroella.


Es tracta de la màxima distinció que atorga en l’actualitat l’Ajuntament de Blanes, un agraïment que va instaurar l’alcalde Domènec Valls durant els anys 70, com a distinció d’honor de la vila. Des de llavors, es lliura a totes les pregoneres i pregoners de la Festa Major de Blanes –una altra tradició que també va establir el mateix batlle-, així com a tots i totes els regidors i regidores que deixen el seu càrrec al consistori.


Data de realització: 09/18/2021 | Data de la darrera actualització: 09/18/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300