Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

En marxa ‘Blanes Arran de Mar’, un projecte per reactivar els 130 locals comercials buits detectats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/21/2021 11:37:31 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

En marxa ‘Blanes Arran de Mar’, un projecte per reactivar els 130 locals comercials buits detectats

Es faran activitats que apel·len a les arrels marineres de la vila, i les primeres seran de l’1 al 3 d’octubre: un Viatge en Catamarà per a persones emprenedores i un Escape Room Extern

Un dels reptes en què porta treballant fa temps el Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes és aconseguir que els locals comercials sense activitat que hi ha arreu del municipi puguin tornar a aixecar persianes. Es tracta d’aconseguir que les persones emprenedores que volen obrir qualsevol tipus de negoci i/o comerç pensin en la vila on comença la Costa Brava per fer-ho.


La recerca d’espais sense activitat ha donat com a resultat que, en l’actualitat, arreu de la població hi ha un total de 362 locals tancats on, aparentment, no hi havia activitat comercial. Després de comprovar-los un per un, s’ha corroborat que gairebé la meitat, més concretament 153, són de lloguer i/o venda, mentre que la resta en realitat són trasters, garatges o s’utilitzen per a qüestions particulars i no estan pendents que se’ls posi en marxa.


D’aquests 153, a data d’avui n’hi ha 23 que ja s’han ocupat amb activitats, per tant en realitat la xifra total de locals on no hi ha activitat, que esperen una persona emprenedora que els ocupi per tornar a aixecar persianes, és de 130. A partir d’aquí la tasca del Departament de Promoció de la Ciutat ha estat posar-se en contacte amb els i les propietàries d’aquests 130 locals i s’ha dissenyat un web on poder consultar la localització i característiques dels que fins al moment han enviar la informació per sortir-hi publicats.

De moment ja s’han penjat les dades i localització d’una trentena d’espais repartits arreu del municipi: a la Zona Centre, La Plantera, Els Pins i Racó d’en Portas, Quatre Vents, Can Borell i Mas Moixa, Mercat-Mas Enlaire, Polígon Industrial, Zona del Port, Montferrant, La Pedrera-Carretera de Lloret, Mas Florit, Ca la Guidó i Els Pavos: https://promocio.blanes.cat/locals-disponibles-arran-de-mar/


Blanes Arran de Mar: projecte de dinamització i reactivació comercial

Després de mesos d’intensa feina de prospecció, la suma d’esforços de diversos departaments del consistori, afegida a entitats, institucions i diversos col·lectius econòmics ha madurat en un ‘Pla de Dinamització’ on la cirereta del pastís era aconseguir l’objectiu que l’ha menat. Així ha sorgit el projecte ‘Blanes Arran de Mar’: fer d’aquest municipi un lloc interessant on venir a instal·lar-se apel·lant a les seves arrels marineres.


El grup motor del projecte ha dissenyat una quarantena d’activitats i accions que es volen dur a terme, algunes durant els propers mesos, per despertar l’interès per Blanes de les persones emprenedores, amb les arrels marineres com a leitmotiv, com a fil conductor per arribar a l’objectiu que s’aconsegueixi dinamitzar la vida comercial de la vila.

Primeres activitats de l’1 al 3 d’octubre: viatge en catamarà i escape room

D’entre el llistat d’actes i activitats que s’estan gestant des de l’Ajuntament de Blanes, les dues primeres que hi haurà tindran lloc la setmana vinent, més concretament, els dies 1, 2 i 3 d’octubre. La tarda del divendres 1 d’octubre es farà una sortida amb el catamarà ‘Sensation’ per oferir als emprenedors i emprenedores –amb la possibilitat de portar un acompanyant- un relat de l’evolució sobre com era en els seus orígens el Blanes mariner, amb l’activitat econòmica que generava, però també els costums i tradicions que encara avui dia perduren en el temps.


El viatge comptarà amb una guia que explicarà perquè Blanes pot ser un lloc ideal per obrir-hi un negoci. La travessia durarà una hora i mitja, i les primeres invitacions –a banda de la difusió paral·lela per inscripcions- es faran arribar a la 80ena de persones que actualment ja hi ha apuntades al Servei d’Emprenedoria de Promoció de la Ciutat.

L’altra activitat es farà els dos següents dies: dissabte a la tarda i diumenge al matí es convidarà a participar en un Escape Room Extern que du per nom ‘El Gran Tresor de Blanes’, un joc de pistes on poden participar grups de fins a 6 persones. S’han programat un total de 26 sessions, i si es participa en família es recomana que els nens i nenes tinguin a partir de 8 anys d’edat, ja que s’ha de caminar força.


Novament, el leitmotiv de l’Escape Room està relacionat amb el mar, en aquest cas als pirates que assolaven Blanes al segle XIV. Alguns dels punts per on transcorrerà, amb pistes del joc, seran precisament locals buits. Tant el viatge en catamarà per mar com l’escape room són dues activitats completament gratuïtes. Les diferents accions que s’estan organitzant en el marc del projecte ‘Blanes Arran de Mar’ estan subvencionades per l’Ajuntament de Blanes i la Diputació, a través del Projecte Singular de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.

Més informació: https://promocio.blanes.cat/agenda-dactivitats-arran-de-mar/
Data de realització: 09/21/2021 | Data de la darrera actualització: 09/21/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300