Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Productes de la terra i el mar de Blanes, protagonistes de tres capítols del programa ‘Aquí la Tierra’ de La1-TVE


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/22/2021 10:50:44 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

logoProductes de la terra i el mar de Blanes, protagonistes de tres capítols del programa ‘Aquí la Tierra’ de La1-TVE

El primer d’ells formarà part de l’emissió del proper dijous, 23 de setembre, i tractarà sobre el tomàquet de penjar, ja que Blanes és l’únic lloc d’arreu de Catalunya on se segueixen cosint

Blanes protagonitzarà al llarg de les properes setmanes tres capítols del programa ‘Aquí la Tierra’, que s’emet diàriament –de dilluns a divendres-, a 2/4 de 9 de la nit. Un equip de rodatge de l’espai televisiu que s’emet per La 1 de TVE, ha estat recentment a Blanes durant dues jornades per enregistrar tres reportatges que s’aniran oferint al llarg dels propers dies.


Rodatge reportatge sobre els tomàquets de penjar cosits
El primer d’ells formarà part del programa que s’emet aquest proper dijous, 23 de setembre. És el segon reportatge que van estar filmant a Blanes, i tracta sobre el tomàquet de penjar, ja que Blanes és l’únic lloc d’arreu de Catalunya on se segueix cosint manual i artesanalment. Els tomàquets de penjar tenen un gust, un aroma i una textura que el converteixen en un producte d’una qualitat excepcional.

El procés d’elaboració del cosit és manual, i s’utilitza una elaboració tradicional perquè el producte es pugui conservar el major temps possible al rebost, com es feia antigament. És així com fan perdurables les propietats d’aquesta varietat de tomàquet, específicament emprat per fer el pa amb tomàquet, fresc i amb totes les seves propietats, gust, i aromes originals.


L’equip es va traslladar a un camp de pagès on es cultiven les tomateres. Els van acompanyar dues pageses; Roser Torrent –que es va encarregar de collir alguns tomàquets- i Cristina Luna, la cosidora que fa els carrolls amb aquests gustosos vegetals. La reportera del programa, Ángeles Cortina, no tan sols es va limitar a veure com es cosien els tomàquets.


Després de veure i sentir les explicacions de la cosidora, ella mateixa es va seure davant el teler de tomàquets i va acabar cosint uns quants carrolls. Tant li va agradar, que se’n en va endur uns quants cap a casa seva, per guardar-los al rebost i fer-se un pa amb tomàquet casolà tot recordant l’estada a Blanes, on va elaborar dos altres reportatges de propera emissió.

‘Aquí la Tierra’, un programa de divulgació sobre la natura i la climatologia

Estrenat el maig de l’any 2014 a La1 de TVE, ‘Aquí la Tierra’ té una duració de mitja hora diària, i es caracteritza per ser un magazín divulgatiu que tracta sobre la influència de la climatologia i la meteorologia tant a nivell personal com global. En aquest sentit, parla sobre la natura, els productes de la terra i el mar i els fenòmens meteorològics.


Des del 2015 la seva mitjana d’audiència va pujar de manera espectacular, passant del més de mig milió de teleespectadors que va tenir en la primera temporada fins depassar el milió de persones. En l’actualitat, ja supera el milió i mig d’espectadors, i l’actual context de canvi climàtic –i sobretot el Temporal Glòria- han contribuït a consolidar una audiència fidel, que no es perd cap capítol d’un programa amè i divulgatiu a l’hora.


No cerquen la polèmica, sinó parlar sobre curiositats d’aquest àmbit d’arreu de l’estat espanyol. Això els porta a recórrer la península de costat a costat, sempre a la recerca d’aquell reportatge insòlit i singular, com ha estat el cas de Blanes. Habitualment no solen fer més d’un tema en una mateixa localitat, però la gran quantitat d’opcions que se’ls va oferir van fer que, irresistiblement, acabessin realitzant-ne tres.


Després que demà dijous s’emeti el reportatge sobre els tomàquets de penjar cosits, els altres dos ingredients que formaran part de dos propers capítols de ‘Aquí la Tierra’ –encara per concretar quan s’emetran- tractaran d’una banda sobre la gamba de Blanes, i de l’altra sobre el Mercat de Fruites i Verdures que es munta diàriament –de dilluns a dissabte- al Passeig de Dintre. Tres oportunitats perquè la nombrosa audiència del programa conegui Blanes a través dels productes de la terra i el mar.Data de realització: 09/22/2021 | Data de la darrera actualització: 09/22/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300