Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Dissabte entra en vigor a Blanes la normativa de circulació dels patinets elèctrics i similars


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/22/2021 11:45:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia Local escutDissabte entra en vigor a Blanes la normativa de circulació dels patinets elèctrics i similars

La Policia Local de Blanes ha estat fent una Campanya Informativa per la posada en marxa dels canvis en la ordenança de circulació dels VMP, vehicles de mobilitat personal

Aquest proper dissabte, 25 de setembre, entrarà en vigor la modificació que s’ha fet de diversos articles de l’Ordenança de Circulació de Vehicles i Persones a les vies públiques de Blanes. Amb l’objectiu que la població n’estigués assabentada de la imminent entrada en vigor dels canvis en la normativa, durant les darreres setmanes la Policia Local de Blanes ha encapçalat una Campanya Informativa, majoritàriament a través de controls preventius.


Les modificacions que s’han introduït a l’Ordenança de Circulació regula l’ús dels VMP, és a adir: els Vehicles de Mobilitat Personal, principalment patinets elèctrics i similars. L’objectiu ha estat adaptar la normativa a la realitat, sobretot per la proliferació de patinets elèctrics i altres tipus de vehicles de mobilitat personal que s’ha fet especialment notòria durant aquests dos darrers anys.

Això, afegit a l’aprovació de la modificació del Reglament General de Circulació a l’estat espanyol del 2020, ha provocat la introducció dels canvis específics en l’Ordenança Municipal de Blanes. Des de la Policia Local de Blanes també s’han volgut aprofitar aquests canvis per revisar i introduir-ne en relació a un altre vehicle de mobilitat personal més veterà: les bicicletes.


Del què es tracta, en definitiva, és d’evitar les molèsties i perills que poden ocasionar aquest tipus de vehicles, no tan sols als qui els condueixen, sinó també als vianants que comparteixen la via pública amb aquest tipus de vehicles, així com els que estan propulsats a motor. Els darrers mesos la proliferació dels VMP ha provocat que s’hagin atès més accidents on aquest tipus de vehicles en són els protagonistes.

Principals modificacions que entren en vigor el dissabte 25 de setembre

La Policia Local de Blanes ha donat a conèixer als qui condueixen bicicletes i vehicles de mobilitat personal les principals modificacions introduïdes a l’Ordenança Municipal de Circulació, que seran vigents a partir del proper dissabte, 25 de setembre. D’entrada, la definició de VMP és qualsevol vehicle d’una o més rodes dotat amb una única placa i propulsat exclusivament per motor elèctric que pugui proporcionar-li una velocitat màxima per disseny d’entre 6 i 25 km/h. S’exclouen d’aquesta definició els que utilitzen les persones amb mobilitat reduïda.


Genèricament, un dels canvis que afecta als VMP és que tots els conductors han d’utilitzar un casc de protecció homologat, i no podran circular per les voreres, travesseres, vies interurbanes i túnels urbans. En el cas de les bicicletes, l’ús del casc és obligatori per a totes les edats quan circulin per vies interurbanes, i quan siguin urbanes, pels menors de 16 anys. Quan circulin per la calçada, ho han de fer preferiblement pel carril de la dreta, podent ocupar la part central d’aquest, i quan hi hagi carrils reservats a d’altres vehicles hauran de circular pel carril contigu al reservat. Altres consideracions són :

Canvis Introduïts a
l’Ordenança de Circulació
Especificitats Més Destacades
Vies per on poden Circular
  - Vies ciclistes o carrils senyalitzats i determinats com a ús exclusiu bicicletes
  - No es poden superar els 20 km/h
  - En el sentit de circulació indicat a la via
  - Respectar la prioritat dels vianants
  - Cal seguir les normes de circulació
Protecció i Estacionament
  - Casc Homologat, Sistema de Frenada i Timbre
  - Per circular a la nit han de disposar d’il·luminació al davant i al darrera
  - Només es pot estacionar als llocs autoritzats i no poden arrossegar cap tipus de remolc o element similar
Principals Conductes amb Sancions de 100 €
  - Circular per una vorera, andana o passeig (llevat que sigui especialment reservat)
  - Circular fora del carril bici o del voral en una via on n’hi hagi
  - Circular per un parc públic o zona de vianants amb aglomeracions de vianants o no donar-los preferència
  - Circular a una velocitat superior al pas d’una persona o fent ziga-zagues
  - Circular durant la nit sense llums de posició o portant-los apagats
  - Circular arrossegant un remolc o element similar
  - Circular sense un ús adequat d’un casc homologat
  - No aturar-se davant el llum vermell del semàfor
  - No tenir incorporat un sistema de frenada adequat o sense portar un timbre eficaç

Data de realització: 09/22/2021 | Data de la darrera actualització: 09/22/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300