Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes es prepara per a les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’ que es fan del 24 al 26 de setembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/23/2021 10:53:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

manaies de BlanesBlanes es prepara per a les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’ que es fan del 24 al 26 de setembre

A banda dels cartells que anuncien l’esdeveniment arreu de la vila, al migdia començarà la transformació del Passeig de Mar perquè reprodueixi els costums i tradicions de 21 segles enrere

La ciutat on comença la Costa Brava ja es prepara per acollir a partir de demà divendres i durant tot el cap de setmana –del 24 al 26 de setembre- una experiència que revifarà els orígens romans de la vila. Ho farà a través de les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’, una reproducció de la ciutat romana que va ser en el seu dia, amb els costums i tradicions de la societat que vivia en aquest municipi segles enrere.


Cartells i banderins de les 'Jornades Romanes Blanda-Blandae'
instal·lats arreu de Blanes
Durant els darrers dies, diversos cartells i banderoles han estat anunciat anticipadament la invasió romana que patirà Blanes, transformant el Passeig de Mar en la Blanda-Blandae que va ser 21 segles enrere. L’inici de les tasques per reconvertir el cèntric Passeig de Mar en un gran recinte firal ple de referències i reminiscències de l’imperi romà, s’ha fixat per avui dijous perquè a partir de divendres al matí comencin les primeres activitats programades.

Espectacles gratuïts al llarg de tres dies al Passeig de Mar i altres recintes

N’hi ha una cinquantena, i inclouen un variat repertori d’espectacles i esdeveniments aptes per a totes les edats. Al llarg de tres dies s’aniran succeint diverses actuacions al Banc dels Músics del Passeig de Mar, un escenari que encapçala el recinte firal en què esdevindrà a partir de demà aquest cèntric vial situat al costat del mar.


Les parades d’artesans, completades per un campament romà de legionaris, així com una zona destinada exclusivament a Tallers Infantils, són els principals ingredients que hi haurà al Passeig de Mar. Altres dos escenaris que allotjaran les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’ són la Plaça dels Dies Feiners, on dissabte a les 10 de la nit hi haurà un concert dels ‘Tàrraco Surfers’, i diumenge al matí visites guiades al Jaciment Romà d’Els Padrets.


Jordi Urgell, primer tinent d'alcalde responsable de Promoció de la Ciutat
i turisme, al Passeig de Mar on avui comencen els preparatius
En aquest darrer sentit Jordi Urgell, primer tinent d’alcalde responsable de Promoció de la Ciutat i Turisme –organitzadors de les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’- ha valorat molt positivament la rebuda que ha tingut fins al moment l’anunci d’aquesta activitat. Un dels seus principals atractius, la visita guiada al Jaciment Romà d’Els Padrets té des de fa dies les entrades exhaurides i hi ha llista d’espera.


L’accés a tots els espectacles, concerts i esdeveniments de les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’ és gratuït, i hi haurà un control a l’entrada i sortida del recinte firal en precaució que no se superi l’aforament permès per les mesures dictades pel PROCICAT. Més informació: http://www.blanes.cat/jornadesromanes

Data de realització: 09/23/2021 | Data de la darrera actualització: 09/23/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300