Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La platja de Sa Palomera acull diumenge la XVIII Missa de l’Alba, que dóna la benvinguda a la tardor


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/24/2021 10:39:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MissaAlbaLa platja de Sa Palomera acull diumenge la XVIII Missa de l’Alba, que dóna la benvinguda a la tardor

Es farà a les 7 del matí i, per segon any consecutiu, hi haurà un aforament reduït i se seguiran les mesures de contenció COVID

El proper cap de setmana les parròquies de Blanes organitzen una nova edició d’una tradició que s’ha seguit mantenint i complint any rere any malgrat el fred, el mal temps o les inclemències meteorològiques que puguin haver. Més concretament, diumenge vinent serà el torn de la XVIII Missa de l’Alba, una celebració religiosa de caràcter molt popular, al més pur estil del tipus de litúrgies que celebrava en comunió amb la natura el bisbe Pere Casaldàliga.


Missa de l'Alba 2020
La XVIII Missa de l’Alba de diumenge vinent començarà a la seva hora habitual, les 7 del matí, i s’allotjarà a l’entrada de la platja de Sa Palomera, on una de les barques farà d’altar i la sorra de la platja serà l’enclavament de les cadires on seuran els assistents. Per segon any consecutiu, la celebració litúrgia tindrà un aforament més reduït respecte l’habitual, i se seguiran les mesures de contenció COVID.


Ja va ser l’any passat quan des de l’organització, els consells pastorals de les parròquies de Blanes, es va decidir no suspendre la Missa de l’Alba com un signe de l’esperança que no es volia perdre malgrat la dura realitat de la pandèmia, i enguany s’ha seguit amb el mateix objectiu. S’ha augmentat la superfície de l’espai on seuen els feligresos, de manera que es puguin situar les cadires amb la suficient distància de seguretat.


També caldrà que tothom porti la mascareta posada i, en cas de no poder seure en alguna de les 100 cadires que s’hi instal·laran, si es fa al pedrís del camí caldrà continuar mantenint distàncies de seguretat. Per últim, cal dir que l’habitual esmorzar compartit que es fa habitualment un cop finalitzada la missa, a base d’ingredients aportats pels participants, també s’ha hagut de suprimir de nou.


Malgrat les mesures COVID, la Missa de l’Alba mantindrà la seva essència que li confereix un caràcter molt especial en relació a la resta d’actes litúrgics que se celebren al llarg de l’any. No tan sols participar d’una eucaristia decididament diferent, a l’aire lliure, sinó també donar la benvinguda a la nova estació de la tardor amb l’oportunitat de gaudir d’una sortida de sol bressolada pel mar.Data de realització: 09/24/2021 | Data de la darrera actualització: 09/24/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300