Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull des d’avui i fins diumenge les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’, amb una 50ena d’activitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/24/2021 01:28:36 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

manaies de BlanesBlanes acull des d’avui i fins diumenge les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’, amb una 50ena d’activitats

Entre elles, diumenge hi haurà visites guiades al Jaciment Romà d’Els Padrets, de l’any 75 abans de Crist, i dissabte a la nit un concert amb els ‘Tàrraco Surfers’

Aquest matí de divendres s’han inaugurat oficialment les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’, que s’allotgen en la població on antigament va haver un assentament romà, més concretament al segle I abans de Crist. Des d’avui i durant tot el cap de setmana –del 24 al 26 de setembre-, Blanes revifarà els seus orígens romans reproduint la ciutat romana que va ser en el seu dia, amb els costums i tradicions de la societat que vivia en aquest municipi segles enrere.


Al llarg de tres dies, des d’avui i fins diumenge, s’han organitzat una cinquantena d’activitats gratuïtes que ajudaran a recrear i viatjar en el temps fins la remota República Romana que seria substituïda per l’Imperi Romà. Entre aquestes activitats n’hi ha dues de prou singulars: visites guiades al Jaciment Romà d’Els Padrets –situat en un turonet de la vila- i un concert amb el grup ‘Tàrraco Surfers’.

Recinte Firal de les Jornades Romanes Blanda-Blandae al Passeig de Mar

El gruix d’activitats s’allotgen durant tot el dia –matí i tarda/nit- principalment al recinte firal del Passeig de Mar, on s’han instal·lat parades amb productes d’artesania i on també hi ha l’escenari del Banc dels Músics. Aquí s’hi estan succeint des d’avui i fins diumenge diverses actuacions i activitats aptes per a tots els públics. Els espectacles, tallers, recreacions i demostracions, s’han programat en diversos horaris al llarg de la jornada, i són tots d’entrada gratuïta.


Hi ha activitats per a tots els gustos i edats, i de ben segur complaurà tant als amants de reviure la història com als qui tinguin ganes de gaudir d’un esdeveniment lúdic completament diferent al què és habitual. Es tracta de jugar una mica amb la imaginació, alhora que s’apel·len les arrels de la Blanda real romana que va existir en aquells temps al lloc que ara es coneix com Blanes.


Organitzat per l’Ajuntament de Blanes conjuntament amb Aestus, la Legió V Macedònica dels Manaies de Blanes i Sabors Catalans, les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’ –el nom originari de Blanes en temps dels romans- ofereixen combats de gladiadors, una recreació en clau còmica d’una venda d’esclaus, visites guiades, danses, espectacles musicals, de foc i pirotècnia, tallers infantils, així com activitats que contribuiran a fer experimentar, a blanencs i a visitants, la sensació d’haver retrocedit en el temps, però no en l’espai.

Concert amb els ‘Tàrraco Surfers’ i Visites Guiades a un Jaciment Romà

Al marge de les activitats lúdiques i d’entreteniment, les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’ també inclouen dos esdeveniments amb entitat pròpia. Demà dissabte, a partir de les 10 de la nit, la Plaça dels Dies Feiners –molt propera al recinte firal del Passeig de Mar- allotjarà un concert més que adequat per aquest esdeveniment. Es tracta del concert que oferiran els ‘Tàrraco Surfers’.


Es caracteritzen no tan sols per les conegudes taules de surf que comparteixen espai a l’escenari –d’aquí una part del seu nom- sinó també per la seva vestimenta 100 % romana que els identifica indefectiblement com a romans. Els ‘Tàrraco Surfers’ garanteixen gresca i diversió a parts iguals a base de versions de temes internacionals de pop-rock dels anys 80 i 90, però també de l’actualitat, incloent-hi una passejada pel pop rock català


D’altra banda, justament l’endemà diumenge s’ofereix una oportunitat excepcional que poden aprofitar tant blanencs com visitants: diverses visites guiades al Jaciment Romà d’Els Padrets, que data de l’any 75 abans de Crist. S’han programat 4 visites, i val a dir que l’expectació que han aixecat ja ha provocat que a principis de setmana quedessin exhaurides totes les localitats. Ara, hi ha llista d’espera per si hi ha alguna anul·lació de reserves.

Mesures de contenció COVID

En compliment de les mesures de contenció de la pandèmia, tant el recinte firal del Passeig de Mar com el concert de la Plaça dels Dies Feiners tindrà un tancament perimetral i, per entrar-hi, hi haurà controladors d’accessos que vetllaran per l’estricte compliment de l’aforament. Hi haurà gel hidroalcohòlic i la obligatorietat que tothom dugui posada la mascareta.


Per a consultar les activitats de cada dia: https://www.blanes.cat/jornadesromanesData de realització: 09/24/2021 | Data de la darrera actualització: 09/24/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300