Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les farmàcies de Blanes celebren el Dia Mundial del Farmacèutic, que es commemora el 25 de setembre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/25/2021 10:33:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

IMATGELes farmàcies de Blanes celebren el Dia Mundial del Farmacèutic, que es commemora el 25 de setembre

Representants dels 12 establiments de la vila s’han aplegat en una fotografia de grup per donar sentit al lema d’aquest 2021: ‘Darrera del medicament hi ha molt més. Som Grans’

Potser és una data no gaire coneguda en comparació amb d’altres efemèrides, però la pandèmia ha fet que enguany tingui encara més sentit que mai donar rellevància a aquesta data. I és que avui, 25 de setembre, se celebra el ‘Dia Mundial del Farmacèutic’, organitzat per la Federació Internacional Farmacèutica, la FIP.


Representants de les farmàcies de Blanes, amb el cartell
del Dia Mundial 2021
Per celebrar-ho, representants de les 12 farmàcies col·legiades que hi ha a Blanes es van aplegar dijous passat al cèntric Passeig de Mar per fer una fotografia de grup davant un dels llocs més emblemàtics de la vila, la Roca de Sa Palomera, amb l’objectiu que es publiqués avui i sumar-se a la celebració. Amb aquest gest, han volgut donar sentit al lema del Dia Mundial del Farmacèutic 2021: “Darrera del Medicament hi ha molt més. Som Grans”.

Els i les farmacèutiques: un referent de credibilitat davant les fake news

Completa el lema un altre concepte: que les farmàcies són llocs de confiança, al servei de la salut. L’objectiu és destacar, ara més que mai, que davant les notícies falses i la desconfiança en les institucions, la professió de farmacèutic i farmacèutica s’ha confirmat com un referent de credibilitat, al servei del benestar de la ciutadania.


Organitzacions d’arreu del món, entre elles el Consell General de Col·legis de Farmacèutics, així com professionals de les farmàcies a títol particular, se sumen cada any a la celebració del Dia Mundial. El seu objectiu és donar rellevància a la tasca de la professió farmacèutica i compartir-ho, entre d’altres persones, amb pacients, administracions, així com d’altres professionals del món de la salut.

El Dia Mundial del Farmacèutic es va instituir l’any 2009

El Dia Mundial del Farmacèutic es va establir l’any 2009, proclamat per la Federació Internacional Farmacèutica (FIP) durant un consell celebrat el setembre d’aquell any a Estambul (Turquia). La data del 25 de setembre es va escollir per commemorar el dia en què es va crear la FIP. L’objectiu d’aquesta celebració és promoure i recolzar el paper que tenen aquests professionals en la prevenció de malalties, promoció de la salut i seguiment de tractaments a nivell mundial.

La FIP aplega diverses associacions de farmacòlegs i farmacèutics d’arreu del món, i es va fundar el 25 de setembre de 1912 a la Haya (Països Baixos). Avui representa més de 4 milions de professionals. L’any 1914 va veure interrompudes les seves tasques a causa de la Primera Guerra Mundial. L’activitat es va reprendre al 1922, però novament al 1939 es va haver de tornar a suspendre per la Segona Guerra Mundial.

Després d’un període de set anys, va reprendre la seva tasca per millorar la salut global. La FIP ha col·laborat amb la Organització Mundial de la Salut (OMS), així com amb diversos governs d’arreu del món oferint experiència tècnica i executant projectes conjunts, així com contribuint en plans d’acció que cerquen avenços en les ciències, l’educació i la pràctica farmacèutica.Data de realització: 09/25/2021 | Data de la darrera actualització: 09/25/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300