Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El concert dels ‘Tàrraco Surfers’ culmina les activitats del dissabte a les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/26/2021 11:26:21 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

manaies de BlanesEl concert dels ‘Tàrraco Surfers’ culmina les activitats del dissabte a les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’

El grup tarragoní va oferir un animat concert de versions amb la seva característica indumentària de legionaris romans, omplint de bon rotllo la Plaça dels Dies Feiners on es va allotjar

Entre la 50ena d’activitats incloses a les ‘Jornades Romanes Blanda-Blandae’ n’hi havia dues que comptaven amb entitat pròpia. Una d’elles va tenir lloc ahir al vespre: el concert dels ‘Tàrraco Surfers’, que es va allotjar a la Plaça dels Dies Feiners. Els encarregats de donar combustible musical al públic congregat –assegut en cadires, amb mascaretes i la distància de seguretat que dicta el PROCICAT- són una banda de músics que compten amb la seva pròpia llegenda.


Concert dels 'Tàrraco Surfers' a la Plaça dels Dies Feiners
Són quatre ciutadans romans que, per raons que es desconeixen, un dia van anar a parar sense voler a una platja de Califòrnia de finals dels anys 60. Allí van aprendre a fer el hobby esportiu que més caracteritza aquesta franja dels Estats Units: el surfeig. Per això, des de llavors, surfegen i solfegen tot fent concerts vestits de centurions arreu del món dalt d’un escenari on també són d’obligatòria escenografia les conegudes taules de surf.


El concert va haver de començar mitja hora tard a causa de la pluja intermitent que va estar caient al llarg de la tarda i inclús a la nit. Això va dificultar les tasques tècniques i d’assaig previ, que van haver de començar pràcticament a l’hora en què hauria d’haver començat l’actuació. Superats els inconvenients climatològics i tècnics, el concert dels ‘Tàrraco Surfers’ va començar arrencant aviat el primer aplaudiment espontani quan van explicar al públic que ja estava aplegar a la plaça el motiu del retard.


Un animat concert de versions amb l’humor com a nota predominant

Els ‘Tàrraco Surfers’ van garantir ahir al vespre una bona estona de diversió a base de versions de temes internacionals de pop-rock, principalment dels anys 80 i 90, però també de l’actualitat. Les cançons d’aires llatins –procedents de Sud-Amèrica, no pas de l’antiga Roma-, els immortals Boney M, Abba o fins i tot Queen i altres coneguts grups i cantants van sonar en un concert on tampoc va faltar una passejada pel pop rock català.


Aquestes pinzellades de música catalana eren gairebé obligades, ja que entre els intèrprets que surfegen temes s’hi compta Joan Reig, el carismàtic bateria de grups tan emblemàtics i coneguts com Els Pets, Mesclat o Refugi. Completen el grup David Muñoz –Els Pets, Shuarma, The Bon Scott Band-, acompanyats per Sergi Esteve i Sergi Sabaté. Tot plegat farcit d’un bon humor que es va contagiar aviat entre els assistents.

Espectacles de foc divendres i dissabte

El concert dels ‘Tàrraco Surfers’ d’ahir dissabte va tenir lloc després que a l’escenari del recinte firal hi havia hagut per segona nit consecutiva un espectacle de foc i pirotècnia. El de divendres es va presentar sota el nom ‘Ignis Chorum’, mentre que el d’ahir duia per nom ‘Splendia’. Tots dos eren, en essència, sengles espectacles on aquests dos ingredients eren el centre d’atenció en mans dels membres d’Aestus.


Espectacle 'Splendia' dissabte a la nit
Durant uns instants, les dues nits van vibrar i brillar amb llum pròpia, aixecant els aplaudiments del públic assistent. Les Jornades Romanes Blanda-Blandae inclouran de nou avui diumenge un bon grapat d’esdeveniments i activitats per complaure totes les edats. A banda de les exhibicions i espectacles que s’allotgen a l’escenari del Banc dels Músics, hi ha les parades d’artesans, el Campament Militar de la Legió V Macedònica i el Taller Infantil.

Data de realització: 09/26/2021 | Data de la darrera actualització: 09/26/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300