Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Casa Saladrigas de Blanes allotja l’exposició de pintures en gran format de Diego Rey


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/29/2021 09:41:53 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DiegoReyCasa Saladrigas de Blanes allotja l’exposició de pintures en gran format de Diego Rey

Presentada amb el títol ‘El infinito en mi habitación’, es tracta d’un oníric viatge que transporta al visitant allà on vulgui partint de detalls geomètrics i colors on predomina la obscuritat

L’emblemàtica Casa Casaladrigas de Blanes allotja aquests dies una exposició que, definitivament, s’escapa dels cànons habituals del què sol ser una mostra pictòrica. Presentada amb el títol ‘El infinito en mi habitación’, el seu autor és Diego Rey (Argentina, 1979), qui provoca amb les seves pintures una atracció irresistible envers la finestra a un món oníric alternatiu que representen.


Exposició Diego Rey a Casa Saladrigas
Es tracta d’un recull d’abstraccions pintades sobre teles de cotó de gran format, que indefectiblement fan que la mirada es perdi en cadascun dels mons que proposen els seus treballs. La seva obra està marcada per la indagació de l’espai i la manera com l’entenem, barrejant realitat i imaginació amb figures geomètriques i traçats que acostumen a crear divisions, però sense arribar a ser incisives.Utilitza teles de cotó italià, que presenta amb absoluta senzillesa i nuesa, sense cap marc que contingui les obres. Això fa que el seu resultat generi la creació de nous espais indefinits, envoltats sovint de colors on predomina l’obscuritat, sense fugir tanmateix de la lluminositat que encenen altres quadres.


Albert Sanz i Diego Rey, durant la visita a l'exposició
'El Infinito en mi habitación'
Aquest efecte l’aconsegueix sovint jugant amb les capes de color superposades, que donen la impressió de ser fons, i en d’altres ocasions la mateixa forma, alimentant així l’ambigüitat dels espais plantejats. Entre els qui s’han acostat per gaudir de la seva obra s’hi compta el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, qui va fer una visita acompanyat pel mateix Diego Rey.

Un artista inquiet que ha exposat a Amèrica del Sud i Europa

Nascut a Argentina, Diego Rey és llicenciat en Arts Plàstiques per la Universitat Nacional de La Plata, Màster en Estètica i Teoria d’Art Contemporani per la Universitat de Barcelona i Màster en Gestió Cultural per la UOC. Com artista ha estat seleccionat i distingit en diverses ocasions, havent obtingut també beques i premis internacionals en nombroses ocasions.


La seva obra s’ha pogut veure tant a Amèrica del Sud com a Europa, i en el seu inquiet currículum inclou haver estat docent a la Universitat Nacional de La Plata entre 1998 i 2012, haver treballat en gestió cultural pel Ministeri de Cultura d’Argentina, ser co-editor de la revista digital ‘Nómade, Arte y Pensamiento’ des del 2012 i en l’actualitat, o fins i tot haver format part de l’equip del conegut xef català Ferran Adrià. Actualment col·labora en projectes creatius i expositius a elBulliFoundation sota el seu projecte d’emprenedoria anomenat ‘Itineraria’.


Amb aquests precedents, poder capbussar-se en la seva obra significa tota una experiència, que es podrà gaudir a la segona planta de Casa Saladrigas fins el proper 9 d’octubre. Els horaris de visita són: de dimarts a dissabte de 10 a 13 h, i de dijous a dissabte de 17 a 20 h.Data de realització: 09/29/2021 | Data de la darrera actualització: 09/29/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300