Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Les Ordenances Fiscals de Blanes pel 2022 es congelen i bonifiquen la instal·lació de plaques fotovoltaiques


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 09/30/2021 08:45:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Les Ordenances Fiscals de Blanes pel 2022 es congelen i bonifiquen la instal·lació de plaques fotovoltaiques

S’han aprovat avui al ple amb els vots d’ERC, BECP i del regidor no adscrit, i els vots en contra del PSC, JxB i C’s

Aquest dijous al vespre l’Ajuntament de Blanes ha aprovat al ple municipal d’aquest mes de setembre, amb caràcter inicial, les Ordenances Fiscals que regiran l’any vinent. Les ordenances per al 2022 no inclouen cap increment en la modificació de tipus impositius o quotes, de manera que continuaran vigents les actuals, les d’aquest 2021.


Ple Municipal d'aquest dijous, 30 de Setembre
Aquest ha estat el punt més destacat de l’ordre del dia d’una intensa sessió plenària, farcida de temes a debatre. El regidor d’Hisenda, Carlos Garzon, ha defensat la proposta presentada per l’equip de govern, destacant que els preus públics per a l’any vinent tornaran a la normalitat, amb l’excepció de la revisió de bonificacions que puguin introduir-se en la revisió que es farà el gener vinent, en funció de l’evolució de la COVID, igual que es va fer el gener d’aquest any en curs.


Carlos Garzón, regidor d'Hisenda
Una altra qüestió destacada pel regidor d’Hisenda és l’esforç suplementari que s’ha fet, convocant les reunions que han fet falta, per tenir enllestit l’esborrany amb temps i forma perquè s’aprovés aquest mes de setembre, i no a l’octubre com sol ser habitual. En aquest sentit, les Ordenances Fiscals pel 2022 han prosperat amb 11 vots a favor: 10 de l’equip de govern (ERC i BECP) i 1 del regidor no adscrit. Per la seva banda, la resta de grups han votat en contra: PSC, JxB i C’s.

Bonificacions que promouen les plaques solars i l’adopció d’animals

Les Ordenances Fiscals que entraran en vigor el gener vinent inclouen dues destacades novetats, que bonifiquen dos tipus d’actuacions. Una d’elles és que hi haurà una bonificació de l’Impost de Béns Immobles (IBI) per a tots aquells ciutadans que instal·lin plaques fotovoltaiques, sempre i quan es tracti d’habitatges que es reformen, ja que els de nova construcció ja estan obligats a fer-ho per llei.


Més concretament, podran gaudir d’una bonificació del 30% de la quota íntegra de l’IBI els que hagin instal·lat sistemes per a l’aprofitament elèctric de l’energia provinent del sol destinats a l’autoconsum durant els cinc anys següents a la seva instal·lació. L’import màxim anual de la bonificació serà de 300€, i les instal·lacions hauran de generar un mínim del 75% de la potència elèctrica contractada.

Una altra bonificació està relacionada amb tots els i les ciutadanes que tenen animals de companyia, que estaran exempts de pagar la taxa d’inscripció en el cens durant tot el temps que l’animal estigui al Registre d’Animals Domèstics de Blanes, sempre i quan puguin acreditar l’adopció d’aquests en centres d’acollida d’animals, tant municipals com d’entitats protectores. Es podrà demostrar mitjançant un document de cessió o d’un contracte d’adopció on hi constin les dades del centre donant, les de l’animal, i el compromís de la persona que adopta l’animal de responsabilitzar-se del mateix.


També estaran exempts les persones propietàries de gossos pigalls i els ciutadans i ciutadanes més grans de 65 anys que visquin soles. Aquests dos casos, conjuntament amb els qui tinguin un animal adoptat, estaran exempts del pagament de la taxa, però estan obligats a què els seus animals de companyia estiguin inscrits al Registre d’Animals Domèstics de Blanes.
Data de realització: 09/30/2021 | Data de la darrera actualització: 09/30/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300