Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Es flexibilitzen les mesures de protecció COVID als centres de gent gran i persones amb discapacitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/01/2021 07:51:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Es flexibilitzen les mesures de protecció COVID als centres de gent gran i persones amb discapacitat

Es facilita la reobertura de tots els centres i el retorn a l’activitat prèvia a la cinquena onada

Els Departaments de Drets Socials i Salut han fet pública avui l’actualització de les mesures i recomanacions per a centres i serveis de dia de gent gran i persones amb discapacitat per fer front a la COVID. Aquest canvi ha estat possible, segons un comunitat del govern català, donat que es considera que l’actual situació d’epidemiològica i l’alt nivell d’immunització dels usuaris d’aquests serveis –amb el 85% vacunat- permeten anar recuperant la normalitat.


Hospital Asil Sant Jaume de Blanes
Es tracta que es pugui retornar la interacció i els vincles entre les persones, una tornada progressiva a la normalitat que cal fer compatible amb la protecció d’aquests col·lectius vulnerables. Donat aquest context, es facilita la reobertura de tots els centres i el retorn a l’activitat prèvia a la cinquena onada de la COVID-19. Amb tot, s’estableixen diferències de distància de seguretat entre els usuaris, segons si la cobertura vacunal és superior o inferior al 85%.

L’organització d’activitats en grups estables passa a ser una recomanació, i quan es detecti un cas positiu, les persones usuàries que es considerin contactes estrets hauran de fer quarantena al seu domicili durant 14 dies, independentment del seu estat vacunal. En canvi, els i les professionals seguiran les pautes de centres residencials, és a dir, els que estiguin correctament vacunats o que han passat la malaltia en els sis mesos previs, no hauran de fer quarantena, però faran controls amb PCR. Per la seva banda, els no vacunats, hauran de fer quarantena.
Data de realització: 10/01/2021 | Data de la darrera actualització: 10/01/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300