Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El ple de l’Ajuntament de Blanes aprova els 13 punts de debat a l’ordre del dia, incloses sis propostes d’acord


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/01/2021 11:36:36 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El ple de l’Ajuntament de Blanes aprova els 13 punts de debat a l’ordre del dia, incloses sis propostes d’acord

Entre les mocions n’hi ha dues contra l’increment de preus de l’electricitat i la violència LGTBIFòbica; així com en suport dels damnificats pel volcà Cumbre Vieja a Canàries

La sessió plenària de l’Ajuntament de Blanes celebrada el vespre d’aquest passat dijous va aprovar la totalitat dels 13 punts de debat de l’ordre del dia, incloses sis propostes d’acord. Cronològicament, el primer punt, on es demanava la ratificació d’un decret respecte un procediment judicial, va prosperar per 19 vots a favor i 2 abstencions de C’s.


Ple Municipal 30 Setembre 2021
Els tres següents punts van prosperar amb la unanimitat de tots els grups polítics: les bases reguladores de les subvencions per a projectes de cooperació al desenvolupament internacional; l’aprovació definitiva del Reglament del Punt d’Informació Juvenil de Blanes (PIJBL) i de la NAU4, Espai Jove; i l’adhesió a l’Associació Xarxa de Conservació de la natura. Les ordenances fiscals pel 2022 van prosperar amb els vots a favor d’ERC, BECP i el regidor no adscrit i els vots en contra de la resta de grups polítics.

Tot seguit, les bases reguladores de la concessió d’ajuts a famílies que suportin el pagament de l’IBI del seu habitatge habitual ha prosperat per unanimitat, igual que la modificació de l’ordenança per a l’impuls de l’activitat econòmica i de foment d’activitats d’interès públics (socials, culturals i esportius). A partir d’aquí, el ple va passar a debatre sis propostes d’acord, la darrera d’elles presentada pel procediment d’urgència.

Propostes d’acord aprovades

La primera la va presentar el grup municipal de Ciutadans, demanant la creació d’una comissió per revisar i actualitzar el Reglament d’Usos Lingüístics, i es va aprovar per 16 vots a favor del grup proposant, així com del PSC, BECP, JxB i el regidor no adscrit, i 5 vots en contra d’ERC. La segona l’impulsava l’Associació Andalusa d’Ardaleños y Amigos de Ardales per a la represa de l’intercanvi escolar entre Blanes i el poble agermanat de Màlaga, i es va aprovar per 18 vots a favor i 3 abstencions de Junts per Blanes.


L'alcalde de Blanes, Àngel Canosa
Les tres següents propostes d’acord les van presentar conjuntament Esquerra Republicana de Catalunya i Blanes en Comú Podem. La primera contra l’increment de preus de l’electricitat va comptar amb 14 vots a favor (a banda dels proposants, JxB i el regidor no adscrit), mentre que tant el PSC com C’s es van abstenir. Les dues restants van prosperar per unanimitat: una per demanar l’aprovació d’un nou contracte programa a la Generalitat i l’altra a favor de la convivència i contra qualsevol expressió de violència LGBTBIFòbica.

Suport als damnificats per l’erupció del volcà Cumbre Vieja a La Palma

La sisena i darrera moció va ser introduïda ahir mateix per urgència, a proposta del PSC, que va ser tractada en una reunió de la Junta de Portaveus celebrada mitja hora abans que comencés el plec, que també va ser convocada per urgència. Es tracta de donar suport a les persones damnificades per l’erupció del volcà Cumbre Vieja a l’illa de La Palma, a les Canàries.


El primer tinent d'alcalde, Jordi Urgell
Un dels punts de la proposta d’acord inclou que l’Ajuntament de Blanes faci arribar 5.000 € a el Cabildo, l’òrgan de govern de l’Illa de Tenerife (Canàries). També es fa una crida a la població i les entitats de Blanes perquè se sumi a aquestes aportacions econòmiques que puguin/vulguin fer per donar suport a les persones damnificades. La moció, que va incloure diverses aportacions dels grups polítics, va prosperar per unanimitat.

Com és habitual en totes les sessions plenàries ordinàries, el darrer punt de l’ordre del dia va ser l’habitual de Precs i Preguntes. El ple es va poder segui en directe per streaming a través del perfil Facebook de l’Ajuntament de Blanes, Ràdio Blanes i el perfil de YouTube de l’Ajuntament de Blanes, televisioblanes. Tant a Facebook com a YouTube han quedat allotjats els vídeos dels respectius enregistraments del ple: https://www.facebook.com/AjuntamentdeBlanes/videos/295330922038309
https://youtu.be/2SAwtnUTX8o
Data de realització: 10/01/2021 | Data de la darrera actualització: 10/01/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300