Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit de l’Escape Room per reactivar locals tancats, dins del Projecte de Dinamització Comercial Blanes Arran de Mar


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/03/2021 02:34:54 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit de l’Escape Room per reactivar locals tancats, dins del Projecte de Dinamització Comercial Blanes Arran de Mar

Aquest cap de setmana s’han fet 26 sessions amb 135 participants, amb un joc de pistes que els ha dut per llocs emblemàtics i alguns dels locals que es volen reactivar

Blanes ha culminat aquest cap de setmana la primera activitat que forma part del Pla de Dinamització i Reactivació Urbana Comercial ‘Blanes Arran de Mar’. Entre la tarda-vespre de dissabte i aquest diumenge al matí s’han fet 26 sessions d’un Escape Room Extern adreçat principalment a persones emprenedores que s’han interessat en obrir un negoci.


Escape Room projecte 'Blanes Arran de Mar'
L’experiència ha estat tot un èxit, no tan sols pel nombre d’inscrits, sinó també perquè els participants –gent de totes les edats: des de grups d’amics fins a famílies- han passat una entretinguda estona seguint un clàssic joc de pistes similar a una gimcana. Després que les localitats es van exhaurir ràpidament, hi ha hagut 130 participants dividits en 26 equips de fins a 6 persones, i encara quedaven 30 grups en llista d’espera per si hi havia alguna cancel·lació de darrera hora.


Un dels grups participants a l'Escape Room,
en la darrera prova del joc
L’Escape Room duia per nom ‘El Gran Tresor de Blanes’, i aquest passat dissabte se’n van fer 14 sessions des de les 4 de la tarda fins quarts de 10 de la nit, mentre que avui diumenge se n’han programat 12, havent començat a les 9’40 h del matí fins que la darrera s’ha iniciat a les 13’20 h. L’activitat gratuïta ha transcorregut per diversos llocs emblemàtics de la vila i alguns dels locals actualment inactius.


El punt de partida estava situat al barri de Sa Massaneda, molt a prop de la Plaça Catalunya, on un actor alliçonava als participants sobre com transcorreria el joc. A base d’anar endevinant i complint totes les pistes repartides per diversos indrets, els i les intrèpides aventureres que aconseguien arribar fins on s’amagava un tresor havien de trencar un màgic encanteri per aconseguir obrir el bagul on s’amagava, en aquest cas amb l’ajuda d’una altra actriu que els ajudava.

Objectiu: aconseguir reactivar els locals comercials inactius

El Departament de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Blanes és l’impulsor del Pla de Dinamització Comercial Urbana ‘Blanes Arran de Mar’. Un dels principals objectius que s’ha marcat és aconseguir que els locals comercials sense activitat que hi ha arreu del municipi puguin tornar a aixecar persianes. Es vol engrescar a les persones emprenedores que volen obrir qualsevol tipus de negoci i/o comerç perquè pensin en aquest municipi per fer-ho.


A la dreta de la imatge, el primer tinent d'alcalde i regidor de Promoció de la
Ciutat, Jordi Urgell, donant la benvinguda a un dels primers grups d'aquest diumenge
Així ho ha remarcat avui al matí el primer tinent d’alcalde i regidor de Promoció de la Ciutat i Turisme, Jordi Urgell, qui ha donat la benvinguda a un dels primers grups que ha participat en les sessions d’Escape Room d’avui diumenge. En aquest sentit, ha explicat: “Després de l’èxit d’aquesta primera activitat seguirem promovent noves accions en aquesta mateixa direcció, actuant com a frontissa entre les persones emprenedores que volen obrir un negoci i els propietaris dels locals, per facilitar que hi hagi una estabilitat en totes dues bandes”.

Localitzats 130 locals lliures per obrir un negoci

Per això, d’una banda s’ha estat treballant els darrers mesos per tenir un llistat d’espais sense activitat. Aquesta recerca ha donat com a resultat que, en l’actualitat, arreu de la població hi ha un total de 362 locals tancats on, aparentment, no hi havia activitat comercial. Després de comprovar-los un per un, s’ha corroborat que gairebé la meitat, més concretament 153, són de lloguer i/o venda, mentre que la resta en realitat són trasters, garatges o s’utilitzen per a qüestions particulars i no estan pendents que se’ls posi en marxa.


D’aquests 153, a data d’avui n’hi ha 23 que ja s’han ocupat amb activitats, per tant en realitat la xifra total de locals on no hi ha activitat, que esperen una persona emprenedora que els ocupi per tornar a aixecar persianes, és de 130. A partir d’aquí la tasca ha continuat posant-se en contacte amb els i les propietàries d’aquests 130 locals i s’ha dissenyat un web per consultar la seva localització i característiques.


De moment ja s’han penjat les dades i localització d’una trentena d’espais repartits arreu del municipi: a la Zona Centre, La Plantera, Els Pins i Racó d’en Portas, Quatre Vents, Can Borell i Mas Moixa, Mercat-Mas Enlaire, Polígon Industrial, Zona del Port, Montferrant, La Pedrera-Carretera de Lloret, Mas Florit, Ca la Guidó i Els Pavos: https://promocio.blanes.cat/locals-disponibles-arran-de-mar/

Blanes Arran de Mar: projecte de dinamització i reactivació comercial

L’altre front de treball, on s’ha comptat amb la suma d’esforços de diversos departaments del consistori, afegida a entitats, institucions i diversos col·lectius econòmics, ha estat elaborar un atractiu afegit que distingís Blanes de la resta de municipis. Així ha sorgit el projecte ‘Blanes Arran de Mar’: fer d’aquest municipi un lloc interessant on venir a instal·lar-se apel·lant a les seves arrels marineres.


El grup motor del projecte ha dissenyat una quarantena d’activitats i accions que es volen dur a terme durant els propers mesos per despertar l’interès per Blanes de les persones emprenedores, amb les arrels marineres de leitmotiv, com a fil conductor per arribar a l’objectiu que s’aconsegueixi dinamitzar la vida comercial de la vila. Una de les primeres activitats ha tingut lloc aquest cap de setmana, amb l’Escape Room Extern.


Altres activitats que s’estan preparant serà una ‘Ruta d’Emprenedors’, en què s’engalanaran amb motius mariners els locals; una Taula Rodona sobre ‘Dones de Mar’ on participaran peixateres, pescadores i altres oficis de la mar liderats per dones; un Taller de Nusos Mariners; i la instal·lació de vinils amb motius del Blanes antic. Aquestes accions tindran com escenari diferents locals del municipi que esperen a aixecar de nou persianes. L’acció està subvencionada per l’Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona, i forma part del Projecte Singular de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.


Data de realització: 10/03/2021 | Data de la darrera actualització: 10/03/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300