Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El centre de vacunació COVID de Mas Enlaire de Blanes ha passat a atendre només a residents


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/04/2021 08:37:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El centre de vacunació COVID de Mas Enlaire de Blanes ha passat a atendre només a residents

Els dilluns, dimarts i dimecres es faran al matí, de 9 a 13 h, mentre que els dijous i divendres serà a la tarda, de 15 a 19 h

Des que ha començat aquest nou mes d’octubre, el passat divendres dia 1, s’ha reorientat la vacunació COVID i el local de Mas Enlaire, que durant els darrers mesos ha estat un centre massiu, ha passat a ser de nou només per a residents de la vila. Arreu de Catalunya s’han desmantellat els centres de vacunació massiu, i la gran majoria han deixat de funcionar.


Equip de Vacunació i Agents Ciutadans, el darrer dia
en què el Local de Mas Enlaire va actuar com a centre massiu
En canvi a Blanes, a petició de l’Equip de Vacunació de l’Equip d’Assistència Primària (AEP) de Blanes, l’Ajuntament de Blanes segueix cedint la utilització del Local Social de Mas Enlaire, comptant també amb la col·laboració de l’Associació de Veïns d’aquest barri. El local està situat a la Plaça 11 de Setembre, el nucli central d’aquest veïnat.

Des d’aquest passat divendres i durant els propers dies, el Local de Mas Enlaire, que ha estat actuant com a centre de vacunació massiu durant 16 setmanes consecutives, s’ha reconvertit en un punt de vacunació de la pròpia àrea bàsica de salut de Blanes. d’altra banda, també s’hi administraran les segones dosis que hagin quedat pendents de gent de fora de l’Àrea de Salut.


Des que va començar la campanya de vacunació contra la COVID, a finals de desembre de 2020, s’han administrat a la Regió Sanitària de Girona 1.172.000 vacunes. Donat que ja s’ha assolit el 68’5% de la població amb la pauta completa, ara la campanya ha encetat una nova etapa, en la qual es concentra la vacunació en els centres d’atenció primària o als locals habilitats per aquesta finalitat en diferents municipis, com és el cas de Blanes.


Amb la reconversió del local de Mas Enlaire a centre de vacunació només per a residents de la zona, s’ha desmantellat la zona d’aparcament que ha estat funcionant des del passat mes de juny, a tocar del local. Ubicat a l’esplanada de la part nord de la plaça, l’espai es va habilitar per poder facilitar l’estacionament a les persones de fora de Blanes que havien d’acudir aquí per vacunar-se.

Hi ha 29.400 habitants de Blanes amb la pauta completa

Segons dades del Departament de Salut, actualment a Blanes ja hi ha 29.400 persones que tenen la pauta de vacunació completa. És a dir: que ja han rebut tant la primera com la segona dosi. D’altra banda, fa uns dies s’ha començat a administrar la tercera dosi a gent gran residents en asils, i fins al moment en aquest municipi ja l’han rebut 247 persones.


Des del passat divendres i durant els propers dies, el centre de vacunació COVID ubicat al Local Social de Mas Enlaire ha variat l’horari en què s’administrarà el vaccí, de manera que només funcionarà al matí o a la tarda en dies alternats. D’altra banda, durant aquest mes d’octubre i principis de novembre està previst tornar a fer la Campanya de Vacunació Contra la Grip, on un dels centres de l’AEP de Blanes serà aquest local.

Dies de la Setmana
Horaris Vacunació

Dilluns, Dimarts i Dimecres

Matí: de 9 a 13 h.

Dijous i Divendres

Tarda: de 15 a 19 h.


Data de realització: 10/04/2021 | Data de la darrera actualització: 10/04/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300