Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes celebra el Dia Mundial dels Animals amb un multitudinari acte amb els fundadors del Santuari Gaia per animals maltractats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/05/2021 12:16:47 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes celebra el Dia Mundial dels Animals amb un multitudinari acte amb els fundadors del Santuari Gaia per animals maltractats

Es van haver d’habilitar més cadires al pati exterior de la sala d’actes de la Biblioteca per no perdre’s la xerrada amb Ismael López i Coque Fernández

Potser no hi ha massa gent que sap que el 4 d’octubre se celebra el Dia Mundial dels Animals, una commemoració que coincideix al calendari amb el dia de Sant Francesc d’Asís. Nascut a Itàlia l’any 1182, defensava que la humanitat hem d’entendre que el nostre benestar està integrat amb el què gaudeixen tots els animals i el medi ambient. Va decidir prescindir de totes les riqueses materials i es va dedicar a servir i ajudar no tan sols als homes i les dones, sinó a tots els animals a qui s’adreçava com a ‘germans’.


Dues de les participants a l'acte d'aquest passat dilluns a la Biblioteca
Comarcal per celebrar el 'Dia Mundial dels Animals'
Si al segle XII aquestes idees es van rebre amb molta estranyesa i rebuig, avui dia les coses han canviat força, i una bona prova és l’èxit de convocatòria que va tenir ahir la celebració del Dia Mundial dels Animals a Blanes. La cita era a 2/4 de 7 de la tarda, a la Biblioteca Comarcal, on es comptaria amb la presència d’Ismael López Dobarganes, autor del llibre ‘Animales como tu’, conegut sobretot per ser un dels fundadors del Santuari Gaia de Camprodon, un refugi per a animals maltractats, malferits o abandonats.

Multitudinari acte a la Biblioteca Comarcal per celebrar el Dia dels Animals

Com en tots els actes que s’estan organitzant aquests dies, calia inscriure’s i registrar-se prèviament, ja que l’aforament és limitat en totes les activitats que s’hi realitzen. Malgrat tot, molt abans que comencés l’acte ja hi havia congregada una bona munió de gent a l’exterior de la biblioteca, per tant es va haver de cercar una solució per no decebre les il·lusions de totes les persones que esperaven, moltes d’elles amb el llibre ‘Animales como tu’, a la recerca de la signatura del seu autor.


Cua de públic esperant per entrar a la Biblioteca Comarcal
La solució va consistir en habilitar més cadires al pati interior extern que dóna a la Sala d’Actes, aconseguint doblar així la capacitat inicial prevista. Amb uns minuts de retard, però amb les expectatives satisfetes, va començar un acte que –tal com ja estava previst- va complaure un públic que –no cal dir-ho- ja estava entregat d’antuvi al convidat d’excepció amb què es va comptar ahir a Blanes.


Pati interior de la Biblioteca Comarcal que dóna a la Sala d'Actes
Santuari Gaia per a animals malferits, maltractats o abandonats

De fet, l’autor del llibre no va venir sol, l’acompanyava Coque Fernández, amb qui va fundar l’any 2012 el Santuari Gaia, un centre vegà de rescat i recuperació per a animals considerats de granja, víctimes de l’explotació ramadera, el maltractament o l’abandonament. Ismael, activista pels drets dels animals, i Coque, veterinari, es van conèixer per Internet, i al poc temps van iniciar un projecte comú. Va ser llavors quan es van fer una promesa abastament complerta: fundarien un refugi per acollir animals.


El Santuari Gaia es va iniciar primer a Sant Martí d’Ogassa però, per necessitats d’espai, es va haver de traslladar a una finca de Camprodon, que ha esdevingut la llar per a més de 1.500 animals durant aquests anys: vaques, ovelles, toros, cabres, galls, porcs senglars.... tots i totes són benvingudes. Els ajuden desenes de voluntaris que, com ells, estimen els animals i els atenen en tot el què necessiten.


Precisament una de les voluntàries, Lia Domínguez -qui ha esdevingut també en una de les responsables del santuari-, els acompanyava ahir en l’acte que va tenir lloc a Blanes. L’Ismael i en Coque es referien a ella com la ‘mamà Lia’, i certament la sensació de pau i benestar que es respirava ahir a la Biblioteca Comarcal va ser compartit i gaudit per tots i totes les que finalment van poder assistir-hi.

Acte organitzat per la Regidoria de Protecció i Benestar dels Animals

L’acte el van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, i Marina Vall·llosada, tinenta d’alcalde de Protecció i Benestar dels Animals, una de les branques de govern que pertany al Departament de Salut i Medi Ambient, organitzadora de l’acte conjuntament amb la Biblioteca Comarcal. El lligam de la regidora blanenca amb el Santuari Gaia ve de molt lluny, i així li ho van recordar els dos fundadors, ja que des del 2014 –quan feia 2 anys de la posada en marxa- s’hi va adherir com a voluntària.


Ismael López, Marina Vall·llosada, Coque Fernández i Àngel Canosa
minuts abans de començar l'acte
A diferència d’alguns representants del moviment animalista que es caracteritzen per la seva agressivitat a l’hora de defensar els drets dels animals, Ismael i Coque prefereixen esgrimir com a principal arma l’optimisme, el positivisme i l’estimació. Tot això, però –tal i com van recordar ahir- sense oblidar ni intentar maquillar la història més crua que hi ha darrera els animals als que han donat aixopluc. Des de l’ovella Fabiola, que va saltar del camió que la portava a l’escorxador, fins a en Samuel, un toro a qui van salvar de ser sacrificat pels seus amos.


Tot això –i molt més- es recull al llibre ‘Animales Como Tu’ presentat ahir a la Biblioteca Comarcal, malgrat no necessitava precisament de gaire presentacions perquè la majoria dels i les assistents ja el duien perquè els hi signés. Pels qui encara no el tenien, van tenir l’oportunitat d’adquirir-lo, gràcies a la col·laboració de Llibreria Ça Trencada de Blanes. Una vegada més, l’èxit de la convocatòria va quedar palès pel fet, un cop acabat l’acte, la signatura de llibres es va allargar fins a 2/4 de 10 de la nit, tres hores més tard que havia començat.Data de realització: | Data de la darrera actualització: 10/05/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300