Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El buc escola Fryderyk Chopin, d’origen polonès, fondeja en aigües de Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/07/2021 05:33:30 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El buc escola Fryderyk Chopin, d’origen polonès, fondeja en aigües de Blanes

L’espectacular embarcació fa 55’47 metres d’eslora, porta 21 veles, i està fent un viatge d’instrucció pel Mediterrani

Aquest dijous al migdia ha arribat a Blanes el buc escola ‘Fryderyk Chopin’, que ha fondejat en aigües de Blanes, entre el Port i Sa Palomera. L’espectacular embarcació, que mesura 55’47 metres d’eslora i 8 metres de mànega, es caracteritza pel seu llarg bauprès –pal gruixut situat a la proa-, que permet ajustar cinc veles de proa i aprofitar vents lleugers.


En l’actualitat està fent un viatge d’instrucció pel Mediterrani, i és un vaixell de tipus bergantí amb 21 veles que sumen 1.200 m2 de superfície. Des de l’any 2000 és propietat de l’Escola Europea de Dret i Administració a Varsòvia, i va ser adquirit per l’empresa d’educació privada canadenca West Island College a Nova Escòcia (Canadà) per ampliar la formació nàutica que ofereix.


Segons el diari digital Última Hora, a bordo hi viatgen uns 40 joves cadets i 8 mariners professionals, que estan impartint un qualificat entrenament a partir del programa Blue School, fonamentat en la millor tradició nàutica. El ‘Fryderyk Chopin’ –batejat així en homenatge al genial compositor polonès- és un vaixell escola polonès dissenyat per Zygmund Choren, constructor d’altres grans velers a les Drassanes Dora Chipyard de Gdansk (Polònia), a partir dels esquemes d’un buc del segle XIX.


L’embarcació ha realitzat nombrosos viatges arreu del món, inclosa la travessia pel Cap Horn. També ha participat en trobades d’espectaculars vaixells com la Tall Ship Race, en successives edicions. A finals de setembre d’aquest 2021 va salpar de Cartagena i va fondejar a la badia de Palma, des d’on va sortir en direcció a Barcelona, i ara ha fondejat a Blanes.
Data de realització: 10/07/2021 | Data de la darrera actualització: 10/07/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300