Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha recollit 625 tones de residus de vidre durant els mesos d’estiu, 202 tones més que al 2019


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/07/2021 10:32:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha recollit 625 tones de residus de vidre durant els mesos d’estiu, 202 tones més que al 2019

S’han lliurat sengles obsequis a dos dels prop de 200 establiments que han participat en la campanya ‘Banderes Verdes’ d’Ecovidrio aquest estiu, triats en un sorteig

Aquest estiu Blanes ha tornat a demostrar una vegada més el seu compromís amb la lluita contra el canvi climàtic i el reciclatge de residus, gràcies a la recollida selectiva. En aquesta ocasió, ho ha fet formant part de la campanya ‘Moviment Banderes Verdes’ a la Costa Brava i a Catalunya de l’entitat sense ànim de lucre Ecovidrio –encarregada de la gestió del reciclatge de residus d’envasos de vidre arreu de l’estat espanyol-, un projecte del qual en forma part l’Ajuntament de Blanes els darrers anys.


Lliurament Mini Iglú de recollida selectiva envasos de vidre
al Bar Casal La Cooperativa
En aquest sentit, Ecovidrio ha certificat que a Blanes s’han recollit selectivament 625 tones de residus de vidre durant els mesos d’estiu, una tasca que significa la suma d’esforços de més d’un col·lectiu implicat. En primera instància, es tracta d’un treball en equip de l’Ajuntament de Blanes, els veïns i veïnes del municipi, i els professionals del món de la hostaleria que, un any més, s’hi ha implicat especialment.

Les 625 tones de vidre recollides signifiquen un pas més enllà en la lluita contra el canvi climàtic, la sobreexplotació dels recursos naturals i la cura de tot l’entorn natural: des de les platges de Blanes fins les zones boscoses i espais naturals que hi ha arreu de la vila. En relació a les darreres xifres fiables pre-pandèmia, significa que enguany s’han recollit 202 tones més de vidre que al 2019, quan van ser-ne 423. Per reconèixer la tasca que han dut a terme prop de 200 establiments de restauració en el reciclat de vidre a l’estiu, aquesta setmana ha tingut lloc un simbòlic acte de reconeixement.

Reconeixement a dos dels establiments que han participat en la campanya

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, acompanyat de la responsable del Servei de Neteja Viària i Recollida de Residus de l’Ajuntament de Blanes, Lara Salmeron, s’han encarregat de lliurar un obsequi a dos dels establiments que han participat en la campanya. Dels prop de 200 locals que han participat enguany, un total de 52 s’han distingit pel gran volum de vidre recollit selectivament als seus respectius bars, gelateries, restaurants, cantines i hotels.


Sorteig per triar els dos establiments d'entre
tots els que han participat en la campanya de reciclatge de vidre
D’entre aquest total, s’ha fet un sorteig per triar dos dels establiments en representació de tots els qui han contribuït amb el seu esforç a què la campanya hagi estat, un any més, tot un èxit. En el sorteig –efectuat al Despatx d’Alcaldia pels propis Àngel Canosa i Lara Salmeron- van ser escollits aleatòriament d’una banda el Bar del Casal de la Cooperativa, situat al Carrer Muralla, i el Restaurant La Balma, del Carrer Esperança.


Lliurament del premi al Restaurant La Balma
A tots dos se’ls va lliurar un simbòlic però carregat de sentit premi: un mini iglú de recollida selectiva de vidre decorat per un artista. En el primer establiment es van encarregar de recollir el guardó Gemma Vega i Cristina Fortes; i al segon ho van fer Bibiana Isern i Toni Marín. El mini iglú porta inscrit el lema ‘Turisme Reciclador i Sostenible’, i l’acompanya un atractiu disseny que simbolitza una població sense significar-ne exactament cap de concreta.

22 municipis de Catalunya han participat a la Campanya d’Ecovidrio

En la competició d’enguany per aconseguir la bandera verda que acredita l’excel·lència en la recollida d’envasos de vidre de la Campanya d’Ecovidrio han participat un total de 22 localitats d’arreu de Catalunya. L’objectiu de la iniciativa és guardonar l’esforç dels municipis costaners i, en especial, dels establiments dedicats a la hostaleria per a la transició verda, amb la recollida selectiva d’envasos de vidre.


A banda de Blanes, la resta de 21 municipis que aquest 2021 han participat en la campanya han estat: Torroella de Montgrí, Castelldefels, Roses, Santa Susanna, Llançà, Port d ela Selva, Colera, Lloret de Mar, Portbou, Tarragona, Malgrat de Mar, Sant Feliu de Guíxols, Vilanova i la Geltrú, Tossa de Mar, Palafrugell, Mataró, Mont-roig del Camp, Calella, Pineda, Calafell i Pals.
Data de realització: 10/07/2021 | Data de la darrera actualització: 10/07/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300