Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes posarà en marxa un sistema d’avisos d’emergència que connecta la Policia Local amb els comerços i establiments


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/09/2021 10:42:28 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes posarà en marxa un sistema d’avisos d’emergència que connecta la Policia Local amb els comerços i establiments

És una aplicació gratuïta mitjançant dispositius mòbils, i per donar-la a conèixer s’ha convocat un acte de presentació el dijous 14 d’octubre a les 20 h al Teatre de Blanes

L’Ajuntament de Blanes posarà en comunicació directa la Policia Local amb els comerços i establiments que ho vulguin a través d’una nova aplicació gratuïta: DragAlert. Mitjançant aquesta aplicació, els responsables dels establiments podran fer avisos d’emergència que arribaran directament a la Policia Local de Blanes mitjançant dispositius mòbils –telèfons i tauletes- Android ja que, fins al moment, encara no s’ha implementat per a Iphones.


Per donar a conèixer aquest nou servei, la Policia Local de Blanes ha convocat un acte de presentació que tindrà lloc el proper dijous 14 d’octubre al Teatre de Blanes, a partir de les 8 del vespre. Per això, ha convidat a assistir-hi responsables de comerços de tot tipus, així com qualsevol altre centre públic o privat amb una ubicació fixa. Ara bé, no està adreçat a establiments que ja estan obligats per llei a tenir aquest tipus de dispositiu, com per exemple entitats bancàries, joieries i similars.


L’acte de presentació del proper 14 d’octubre compta amb aforament controlat, per la qual cosa si alguna persona està interessada en assistir-hi caldrà que demani i confirmi la seva assistència –totalment gratuïta- a través del correu policiadeproximitat@blanes.cat. La presentació l’encapçalarà l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, responsable polític de la Policia Local, així com l’inspector en cap del departament, Joan Garcia.


També participarà el sergent Jesús Ugart, cap de l’Àrea de Policia de Proximitat, qui s’encarrega de coordinar tots els aspectes relacionats amb aquest àmbit; així com un representant de l’empresa responsable del DragAlert. Durant l’acte, s’oferirà una demostració en viu i en directe sobre com funciona el sistema d’avisos d’emergència, perquè el públic assistent comprovi la seva efectivitat.

Senyal d’Alerta directa a la Policia Local amb un botó virtual

DragAlert funciona com un botó virtual que, en polsar-lo, genera un senyal d’emergència a la central de la Policia Local o al telèfon mòbil de la patrulla, indicant la ubicació de l’establiment de la persona que està demanant ajuda.


Es pot activar el servei per cada persona que treballi a l’establiment de manera gratuïta, però cal tenir en compte que un mateix telèfon no pot tenir associat més d’un comerç o local, ja que cada telèfon està relacionat amb una única adreça física que determina quin lloc és, on cal acudir en cas que es polsi el botó perquè hi ha algun tipus d’emergència.
El dispositiu DragAlert no pretén substituir cap connexió a una central d’alarmes, sinó un mitjà d’avís de la Policia Local més eficaç. Només es podrà utilitzar en quatre possibles situacions: robatoris amb violència i intimidació; robatoris amb força en les coses; situacions d’alteració greu de l’ordre (agressions, baralles, etc); i situació de risc per a les persones.


S’utilitzarà exclusivament en els casos denominats ‘en calent’, és a dir: que s’estan produint en el moment d’accionar l’alerta, o immediatament després que s’ha produït. En les tipologies delictives greus a més de la presència de la Policia Local, s’avisarà si és necessari a la Policia de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, 112 o qualsevol altre.

Retirada del servei gratuït en cas d’un mal ús

La Policia Local de Blanes procedirà d’ofici a donar de baixa el servei en cas que detecti un mal ús per part d’algun usuari. Es considera mal ús realitzar un total de 3 avisos mensuals que siguin falses alarmes o 6 avisos que siguin falses alarmes al llarg de sis mesos. També es farà la baixa d’ofici en cas que es detecti un canvi de titular al comerç.

Quan es posi en marxa el dispositiu d’avís a través de l’aplicatiu mòbil ‘DRAGAlert’ sempre serà per atendre l’avís d’un botiguer o comerciant en el seu establiment en horari comercial. En canvi, no s’atendrà cap alerta de situacions que s’estiguin produint a la via pública o altres locals que no sigui l’especificat en el formulari d’alta del servei.


Per poder disposar d’aquest servei, la Policia Local de Blanes anotarà les dades de la persona titular del telèfon o tauleta i ho vincularà amb les dades del comerç corresponent, o persona de protecció especial. Un cop s’ha signat l’acord de protecció de dades i l’ús del servei, sota les condicions específiques, la policia verificarà que la cobertura de telefonia sigui l’adequada perquè el DragAlert pugui connectar-se correctament.
Data de realització: 10/09/2021 | Data de la darrera actualització: 10/09/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300