Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

MIFAS Blanes protagonitza aquest mes d’octubre a la Biblioteca Comarcal


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/11/2021 09:08:22 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MIFAS Blanes protagonitza aquest mes d’octubre a la Biblioteca Comarcal

És l’entitat convidada al programa ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’, que inclou diverses activitats, entre elles una jornada sobre discapacitat física, integració social i laboral

Durant tot aquest mes d’octubre la Biblioteca Comarcal de Blanes allotja diverses activitats al voltant de MIFAS Blanes, entitat sense ànim de lucre que treballa a la demarcació de Girona per a la inclusió social de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial. I és que MIFAS és l’entitat convidada d’aquest octubre al programa ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’.


Exposició de MIFAS al vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes
El programa té com objectiu que, al llarg de tot un mes, les associacions del municipi siguin les protagonistes de l’activitat que hi ha al voltant de la Biblioteca Comarcal. Per aquest motiu, durant aquests dies s’hi estan organitzant esdeveniments, un dels quals és l’exposició que s’allotja al vestíbul del servei cultural, que inclou també la coneguda ‘Taula de Llibres’.


La ‘Taula de Llibres’ posa a l’abast de tothom una guia de lectura amb obres per a totes les edats: infants, joves i adults, així com llibres en sistema bimodal. Hi ha majoritàriament guies al voltant de la temàtica que tracta MIFAS, però també narrativa que parla sobre experiències personals. L’exposició es completa amb fotografies i altres ingredients.

Cicle d’Activitats Gratuïtes fins el 21 d’octubre

A banda de l’exposició que es podrà visitar al vestíbul de la Biblioteca Comarcal de Blanes fins el 30 d’octubre, també hi ha diverses activitats gratuïtes que s’han organitzat en aquest mateix recinte. La primera d’elles va tenir lloc el passat divendres, tancant la primera setmana del mes d’octubre. Es tractava del taller ‘Parlem d’Emocions’, a càrrec de Maria Jesús Herrera, psicòloga i delegada de MIFAS Blanes.


Taller 'Parlem d'Emocions', divendres passat a la Sala d'Actes
de la Biblioteca Comarcal
El proper dijous, 14 d’octubre a partir de les 7 de la tarda, Ana Verdón i Rosa Collado, col·laboradores de la delegació de MIFAS a Blanes, protagonitzaran el ‘Taller de Mandales: Meditació Activa’. D’altra banda, la setmana vinent s’han programat un taller i una interessant jornada. El dilluns dia 18, de nou a les 7 de la tarda, es farà el taller ‘Viure amb una discapacitat física. Dia a dia d’una persona usuària d’una cadira de rodes’, a càrrec de Xavier Terrades, soci i col·laborador de MIFAS.


M. Jesús Herrera, psicòloga i delegada de MIFAS,
ponent del taller del passat divendres
Per la seva banda, el dijous 21 d’octubre es farà la jornada ‘Discapacitat Física: Integració Social i Laboral’ a càrrec d’Isabel Gómez, psicòloga i orientadora laboral, i Anna Brasas, treballadora social de MIFAS. Per últim, tancant el cicle d’activitats, el dissabte 23 d’octubre a les 11 del matí hi haurà el Taller de Lectura Creativa del Conte ‘El Gran Circ Iris’, a càrrec de la seva autora, Bemi Pajdak, adreçat per a nois i noies de 6 a 10 anys.

MIFAS, en marxa a comarques gironines des del 1979

L’entitat es va posar en marxa a comarques gironines l’any 1979, i la seva missió es vetllar perquè el col·lectiu a qui atén pugui exercir els seus drets, viure amb independència i plena integració. Realitza tots aquells serveis que possibiliten un millor coneixement i estudi de la problemàtica laboral, econòmica, social i humana de les persones amb discapacitat física per trobar la forma més adequada per a la seva solució.

Actualment disposa de delegacions i punts d’atenció a Blanes, Girona, Riudellots de la Selva, Olot, Vilafant, Platja d’Aro, Tordera, Pineda de Mar i Barcelona. Gestiona dos centres d’atenció diürna i una residència, adreçats a persones de 18 a 65 anys i amb reconeixement de grau de discapacitat. També disposa d’un Centre de Salut i Esport per a tots els públics i especialitzat en persones amb discapacitat, un Servei d’Integració Laboral, i administra Centres Especials de Treball: dos a Girona i un a Barcelona.


Actualment, el grup MIFAS compta amb 380 persones a la seva plantilla, i amb més de 5.500 persones associades. La delegació de Blanes és també la central de la comarca de la Selva, i la seva seu és al Carrer Extremadura número 1, al barri de La Plantera. S’hi pot contactar a través del telèfon 972 354 696, o bé al correu electrònic mifas@mifas.cat
Data de realització: 10/11/2021 | Data de la darrera actualització: 10/11/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300