Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Teatre de Blanes allotjarà aquest mes d’octubre 1 musical, 1 pel·lícula i 2 espectacles infantils


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/14/2021 12:11:32 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Teatre de Blanes allotjarà aquest mes d’octubre 1 musical, 1 pel·lícula i 2 espectacles infantils

El musical s’oferirà el proper dissabte: ‘Mistela, Candela, Sarsuela’; diumenge Rialles presenta ‘Els Tres Porquets’; el 21 hi haurà el film ‘Les dues nits d’ahir’; i el 31 ‘Remember Show’

La segona quinzena d’aquest mes d’octubre el Teatre de Blanes inclou a la seva programació tres espectacles teatrals i la projecció d’un film. La cita més immediata tindrà lloc el proper cap de setmana: dissabte, 16 d’octubre, serà el torn del musical ‘Mistela, Candela, Sarsuela’, a càrrec de la Companyia Epidèmia Teatre, candidata als Premis Butaca de Teatre 2021.


'Mistela, Candela, Sarsuela', aquest dissabte a les 21 h
Començarà a les 9 de la nit, i ofereix la possibilitat de gaudir de tres sarsueles en una de sola. Es tracta d’una comèdia musical en forma de divertimento que reivindica als enginyosos artistes de fa dos segles Pitarra i Vidal i Valenciano. Un homenatge a temps pretèrits des del present amb una sarsuela del segle XXI, un popurri de divertides cançons, músiques trepidants i coreografies molt ben treballades.


En aquest cas els quatre protagonistes són Aida Llop, Mireia Lorente-Picó, Lluís Oliver i Joan Sáez. Per la seva banda, Oriol López és el pianista indispensable. En definitiva, quatre actors i un músic bevedors de mistela –d’aquí el títol de la funció- es fan una sarsuela d’embolics en una sastreria. Corina espera el seu príncep blau, però sa mare planeja casar-la amb Don Mateu, antic conegut de la sastressa; mentre que la sastressa s’encaterina de Titus, el promès de la Maria.... l’embolic està servit.

Segona sessió Cicle Gaudí de Cinema: ‘Les dues nits d’ahir’

La setmana vinent la programació professional inclou la segona sessió d’aquesta segona temporada del Cicle Gaudí de Cinema, que va arrencar el 16 de setembre amb l’èxit que va significar la projecció de ‘La Dona Il·legal’, que va anar seguida per un interessant col·loqui en format de cine-fòrum. En aquesta ocasió, el proper 21 d’octubre s’ofereix ‘Les dues nits d’ahir’, comptant amb la col·laboració de l’Acadèmia del Cinema Català.


Fotograma de 'Les Dues Nits d'Ahir', dijous 21 d'octubre a les 20 h
Plantejada com una road movie sobre la pèrdua i el dol, va significar l’òpera prima de quatre joves barcelonins, i la pel·lícula va ser nominada als XIII Premis Gaudí. La trama transcorre durant una nit d’estiu, i està protagonitzada per quatre joves: en Pol, l’Èric, en Marcel i l’Ona. Són amics des de la infància, i als 20 anys un d’ells, en Pol, mor. La història narra la fugida en cotxe cap enlloc dels tres personatges principals, portant al cotxe les cendres del seu amic desades en un tupper, dins d’una motxilla, amb la intenció de llençar-les a la mar.


El títol fa referència a la incertesa que viuen els protagonistes al llarg del viatge, la buidor que senten els tres amics i les emocions que no poden dominar, que els ofeguen i els angoixen. Estrenada a la ZonaZine del Festival de Málaga de 2020, va ser guardonada amb dues Biznagas de Plata, a la millor direcció i al millor actor (Arnau Comas i Oriol Llobet, exaequo), i també ha rebut el Premi del Jurat al Festival Som Cinema 2020. ‘Les Dues Nits d’Ahir’ es projectarà al Teatre de Blanes en sessió cinematogràfica a partir de les 8 del vespre

Dos espectacles infantils de Rialles els diumenges 17 i 31 d’octubre

Paral·lelament, durant aquests propers dies també hi haurà la possibilitat d’assistir a dos espectacles infantils i familiars, programats per l’Associació Rialles Blanes. La primera funció tindrà lloc justament aquest proper diumenge, 17 d’octubre, amb tot un clàssic: ‘Els Tres Porquets’, i la segona tancant aquest mes.


'Els Tres Porquets', organitzat per Rialles Blanes,
aquest proper diumenge, 17 d'octubre, a 2/4 de 6 de la tarda
‘Els Tres Porquets’, de Magatzem d’Ars, ofereix el conegut conte homònim en format teatre, havent actualitzat la popular història, portada a ple segle XXI. En aquest cas els tres porquets viuen amb la seva mare i, un bon dia, l’empresa per qui treballa la mare tanca la filial i l’obliga a marxar tota sola a la Xina per conservar la feina. Els seus fills, els tres porquets, hauran d’espavilar-se i construir-se una casa des de zero.


Les desavinences entre germans faran que cadascun se’n faci una de pròpia segons el seu particular i subjectiu criteri, en consonància amb les respectives ganes de treballar que tenen tots tres. Un se la farà de palla, l’altre de fusta i el tercer de maons. Totes tres construccions seran posades a prova pel temible llop ferotge, que no podrà evitar les seves ànsies per clavar una bona queixalada als tres porquets.


Rialles Blanes porta 'Remember Show' diumenge 31 d'octubre,
a 2/4 de 6 de la tarda
D’altra banda, aquest mes d’octubre encara hi haurà una tercera representació de Rialles –la primera, amb el Mag Edgard, es va fer el dia 3-, programada precisament pel darrer dia del mes: el diumenge 31. Aquest dia s’oferirà ‘Remember Show’, una fusió de Teatre Mòbil i Marcel Gros Pallassos, que es retroben després de 30 anys per fer un homenatge a l’ofici de fer riure, a l’humor i a l’amistat. Per això, reinterpretaran els seus llegendaris números de clown, demostrant que el somriure no té edat. Les dues representacions s’han programat a la seva hora habitual, 2/4 de 6 de la tarda, al Teatre de Blanes.
Data de realització: 10/14/2021 | Data de la darrera actualització: 10/14/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300