Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Gran interès a Blanes pel nou sistema de comunicació directa de la Policia Local amb els establiments


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/15/2021 10:25:48 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Gran interès a Blanes pel nou sistema de comunicació directa de la Policia Local amb els establiments

La presentació de l’aplicació gratuïta, que es posarà en marxa aquest mes d’octubre, es va fer ahir al vespre al Teatre de Blanes amb més d’un centenar d’assistents

El vespre d’aquest passat dijous va tenir lloc l’acte de presentació del nou sistema de comunicació directa de la Policia Local de Blanes amb els comerços i establiments que ho vulguin. Un acte que es va allotjar al Teatre de Blanes per poder donar resposta a l’interès que ja es preveia que suscitaria el servei.


El contacte instantani entre la Policia Local i els comerços i establiments es fa a través d’una nova aplicació gratuïta: DragAlert. Mitjançant aquesta aplicació, els responsables dels establiments podran fer avisos d’emergència que arribaran directament a la Policia Local de Blanes a través de dispositius mòbils –telèfons i tauletes- Android, i està previst que l’any vinent també pugui implementar-se perquè també pugui utilitzar-se en sistema IOS.

La setmana vinent entrarà en funcionament DragAlert

L’acte d’ahir va comptar amb l’assistència de responsables de comerços de tot tipus, així com d’alguns centres públics o privats. La condició sine qua non és que hi hagi una ubicació fixa, i no la podran utilitzar els establiments que ja estan obligats per llei a tenir aquest tipus de dispositius, com per exemple entitats bancàries, joieries i d’articles o serveis similars.


La presentació la van encapçalar l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, responsable polític de la Policia Local, així com l’inspector en cap del departament, Joan Garcia, acompanyat del sergent Jesús Ugart, cap de l’Àrea de Policia de Proximitat. Al llarg de l’acte els assistents també van poder comprovar el seu funcionament amb una demostració del responsable de l’empresa que implementa l’APP del Drag Alert.


Després de la presentació, la Policia Local de Blanes va atendre les peticions d’alguns dels comerciants i responsables d’establiments que van participar, emplenant les inscripcions corresponents. L’objectiu és que el sistema d’avisos instantani es posi en funcionament els propers dies, durant aquest mes d’octubre, i s’aniran incorporant i donant d’alta les noves peticions que es vagin rebent. Una eloqüent prova de l’interès suscitat va ser plausible al terme de l’acte, quan totes i cadascuna de les persones que van assistir-hi van fer cua per agafar els fulls d’inscripció per adherir-se al servei.


Senyal d’Alerta directa a la Policia Local amb un botó virtual

DragAlert funciona com un botó virtual que, en polsar-lo, genera un senyal d’emergència a la central de la Policia Local o al telèfon mòbil de la patrulla, indicant la ubicació de l’establiment de la persona que està demanant ajuda. Es pot activar el servei per cada persona que treballi a l’establiment de manera gratuïta, però cal tenir en compte que un mateix dispositiu no pot tenir associat més d’un comerç o local, ja que cada telèfon està relacionat amb una única adreça física que determina quin lloc és, on cal acudir en cas que es polsi el botó perquè hi ha algun tipus d’emergència.


El dispositiu DragAlert no pretén substituir cap connexió a una central d’alarmes, sinó un mitjà d’avís de la Policia Local més eficaç. Només es podrà fer servir en quatre possibles situacions: robatoris amb violència i intimidació; robatoris amb força en les coses; situacions d’alteració greu de l’ordre (agressions, baralles, etc); i situació de risc per a les persones.


S’utilitzarà exclusivament en els casos denominats ‘en calent’, és a dir: que s’estan produint en el moment d’accionar l’alerta, o immediatament després que s’ha produït. En les tipologies delictives greus a més de la presència de la Policia Local, s’avisarà si és necessari a la Policia de la Generalitat, Mossos d’Esquadra, 112 o qualsevol altre.

Retirada del servei gratuït en cas d’un mal ús

La Policia Local de Blanes procedirà d’ofici a donar de baixa el servei en cas que detecti un mal ús per part d’algun usuari. Es considera mal ús realitzar un total de 3 avisos mensuals que siguin falses alarmes o 6 avisos que siguin falses alarmes al llarg de sis mesos. També es farà la baixa d’ofici en cas que es detecti un canvi de titular al comerç.


Quan es posi en marxa el dispositiu d’avís a través de l’aplicatiu mòbil ‘DRAGAlert’ sempre serà per atendre l’avís d’un botiguer o comerciant en el seu establiment en horari comercial. En canvi, no s’atendrà cap alerta de situacions que s’estiguin produint a la via pública o altres locals que no sigui l’especificat en el formulari d’alta del servei.


Per poder disposar d’aquest servei, la Policia Local de Blanes anotarà les dades de la persona titular del telèfon o tauleta i ho vincularà amb les dades del comerç corresponent, o persona de protecció especial. Un cop s’ha signat l’acord de protecció de dades i l’ús del servei, sota les condicions específiques, la policia verificarà que la cobertura de telefonia sigui l’adequada perquè el DragAlert pugui connectar-se correctament.
Data de realització: 10/15/2021 | Data de la darrera actualització: 10/15/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300