Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes commemora el 19 d’Octubre, Dia Mundial Contra el Càncer de Mama tenyint de rosa la façana consistorial


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/16/2021 09:52:15 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Llaç_RosaBlanes commemora el 19 d’Octubre, Dia Mundial Contra el Càncer de Mama tenyint de rosa la façana consistorial

El color que identifica la lluita contra aquest càncer lluirà durant una setmana a la façana de l’Ajuntament de Blanes, i dimarts hi haurà una Taula Informativa de l’Associació Contra el Càncer

Des d’aquest passat divendres, 16 d’octubre, i fins el proper diumenge dia 24, Blanes commemorarà activament el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama que s’escau el proper dimarts, 19 d’octubre. Durant una setmana, la façana principal de l’Ajuntament de Blanes, que dóna al concorregut Passeig de Dintre, estarà totes aquestes nits tenyida de rosa, el color que identifica la lluita contra aquest tipus de tumor.


La posada en marxa de la il·luminació es va fer ahir al vespre, i va significar alhora l’estrena d’un nou sistema d’enllumenat que s’han encarregat d’instal·lar els efectius dels Serveis Municipals. A partir d’ara ja no caldrà fer l’operatiu que s’havia de muntar en el sistema d’il·luminació de la façana consistorial cada vegada que l’Ajuntament de Blanes vulgui donar suport a alguna causa.

Enlloc d’haver d’actuar en totes i cadascuna de les lluminàries i focus que hi ha per il·luminar la principal façana de l’edifici, el nou sistema permet accionar el color que es vulgui amb un comandament que centralitza tot l’equipament. El sistema s’ha instal·lat aquesta mateixa setmana, per això la commemoració del Dia Mundial del Càncer de Mama ha significat la seva estrena.


A banda d’aquesta activa reivindicació, l’Associació Catalunya Contra el Càncer de Blanes també té previst organitzar una Taula Informativa que tindrà lloc el proper dimarts, coincidint amb el Dia Mundial Contra el Càncer de Mama. La taula s’instal·larà durant el matí, des de les 10 i fins les 2 del migdia, al seu lloc habitual; la Plaça d’Espanya.

Objectiu: conscienciar sobre la importància del diagnòstic precoç

L’objectiu de la commemoració del Dia Mundial Contra el Càncer de Mama és conscienciar la població sobre la importància del diagnòstic precoç d’aquest tipus de tumor. Es tracta del càncer més freqüent en dones d’arreu del món, tal com es reflecteix a les dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). Durant l’any 2020 es van registrar més de 2’2 milions de casos segons l’OMS, i prop d’una de cada 12 dones el patirà al llarg de la seva vida.


La detecció precoç permet detectar el càncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molèsties, i en un estadi en què la possibilitat de curació és més alta. Per això, el Departament de Salut de la Generalitat, d’acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, convida les dones d’entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada dos anys.


La prevenció és un altre element bàsic per reduir l’impacte de la malaltia. Tot i que no se’n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu Contra el Càncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un càncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar l’obesitat –especialment després de la menopausa-, fer activitat física regularment, reduir el consum d’alcohol i practicar la lactància materna en són algunes.



Data de realització: 10/16/2021 | Data de la darrera actualització: 10/16/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300