Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes commemora el 19 d’Octubre, Dia Mundial Contra el CÓncer de Mama tenyint de rosa la fašana consistorial


CamÝ de tornada


Men˙ principalNoticia publicada a la web el 10/16/2021 09:52:15 AM
ATENCIË: pot incloure informaciˇ no actualitzada !

Blanes commemora el 19 d’Octubre, Dia Mundial Contra el CÓncer de Mama tenyint de rosa la fašana consistorial

El color que identifica la lluita contra aquest cÓncer lluirÓ durant una setmana a la fašana de l’Ajuntament de Blanes, i dimarts hi haurÓ una Taula Informativa de l’Associaciˇ Contra el CÓncer

Des d’aquest passat divendres, 16 d’octubre, i fins el proper diumenge dia 24, Blanes commemorarÓ activament el Dia Mundial Contra el CÓncer de Mama que s’escau el proper dimarts, 19 d’octubre. Durant una setmana, la fašana principal de l’Ajuntament de Blanes, que dˇna al concorregut Passeig de Dintre, estarÓ totes aquestes nits tenyida de rosa, el color que identifica la lluita contra aquest tipus de tumor.


La posada en marxa de la ilĚluminaciˇ es va fer ahir al vespre, i va significar alhora l’estrena d’un nou sistema d’enllumenat que s’han encarregat d’instalĚlar els efectius dels Serveis Municipals. A partir d’ara ja no caldrÓ fer l’operatiu que s’havia de muntar en el sistema d’ilĚluminaciˇ de la fašana consistorial cada vegada que l’Ajuntament de Blanes vulgui donar suport a alguna causa.

Enlloc d’haver d’actuar en totes i cadascuna de les lluminÓries i focus que hi ha per ilĚluminar la principal fašana de l’edifici, el nou sistema permet accionar el color que es vulgui amb un comandament que centralitza tot l’equipament. El sistema s’ha instalĚlat aquesta mateixa setmana, per aix˛ la commemoraciˇ del Dia Mundial del CÓncer de Mama ha significat la seva estrena.


A banda d’aquesta activa reivindicaciˇ, l’Associaciˇ Catalunya Contra el CÓncer de Blanes tambÚ tÚ previst organitzar una Taula Informativa que tindrÓ lloc el proper dimarts, coincidint amb el Dia Mundial Contra el CÓncer de Mama. La taula s’instalĚlarÓ durant el matÝ, des de les 10 i fins les 2 del migdia, al seu lloc habitual; la Plaša d’Espanya.

Objectiu: conscienciar sobre la importÓncia del diagn˛stic precoš

L’objectiu de la commemoraciˇ del Dia Mundial Contra el CÓncer de Mama Ús conscienciar la poblaciˇ sobre la importÓncia del diagn˛stic precoš d’aquest tipus de tumor. Es tracta del cÓncer mÚs freqŘent en dones d’arreu del mˇn, tal com es reflecteix a les dades de l’Organitzaciˇ Mundial de la Salut (OMS). Durant l’any 2020 es van registrar mÚs de 2’2 milions de casos segons l’OMS, i prop d’una de cada 12 dones el patirÓ al llarg de la seva vida.


La detecciˇ precoš permet detectar el cÓncer de mama en una etapa molt inicial, quan encara no produeix molŔsties, i en un estadi en quŔ la possibilitat de curaciˇ Ús mÚs alta. Per aix˛, el Departament de Salut de la Generalitat, d’acord amb les recomanacions de diversos organismes internacionals, convida les dones d’entre 50 a 69 anys a fer-se una mamografia cada dos anys.


La prevenciˇ Ús un altre element bÓsic per reduir l’impacte de la malaltia. Tot i que no se’n coneixen les causes exactes, el Codi Europeu Contra el CÓncer recull un seguit de recomanacions per disminuir el risc de tenir un cÓncer de mama: mantenir un pes saludable i evitar l’obesitat –especialment desprÚs de la menopausa-, fer activitat fÝsica regularment, reduir el consum d’alcohol i practicar la lactÓncia materna en sˇn algunes.
Data de realitzaciˇ: 10/16/2021 | Data de la darrera actualitzaciˇ: 10/16/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecciˇ de dades | AvÝs Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes TelŔfon: 972 379 300 | Informaciˇ

Inici de la pÓgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | TelŔfon: 972 379 300