Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

La Confraria de Pescadors de Blanes tracta els reptes de futur des de l’economia social


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/20/2021 09:53:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

La Confraria de Pescadors de Blanes tracta els reptes de futur des de l’economia social

Forma part del cicle que la Fundació Promediterrània, de la mà del GALP Costa Brava i l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, està debatent amb les confraries del territori

L’aula de formació de la Confraria de Pescadors de Blanes ha allotjat aquests dies una xerrada sobre economia social i cooperativa a la Costa Brava. Es tracta del cicle de conferències per conèixer el passat, present i futur de les confraries de pescadors de la Costa Brava, on s’ha abordat una mirada històrica i actual en el marc de l’economia social.


Confraria de Pescadors, xerrada sobre economia social i cooperativa
La xerrada va tenir lloc la tarda d’aquest passat dijous, i va anar a càrrec d’Alfons Garrido, investigador i documentalista del Museu de la Pesca de Palamós, acompanyat de Joan Lluís Alegret, director de la Càtedra d’Estudis Marítims de la Universitat de Girona. El punt de partida és la llei 5/2011 de 29 de març d’Economia Social, que inclou les confraries de pescadors com a part de l’economia social.


La llei les inclou en el conjunt d’entitats que duen a terme activitats en benefici de l’interès col·lectiu dels seus integrants i de l’interès general econòmic i social. Ara, de la mà del GALP Costa Brava i l’Ateneu Cooperatiu de Terres Gironines, la Fundació Promediterrània debat amb el territori sobre el passat, present i futur de les confraries de pescadors des de la perspectiva de l’economia social.Passat, present i reptes de futur de les confraries de pescadors gironines

El cicle de xerrades s’està fent en tres ports pesquers de la Costa Brava. El periple va començar al juny a Llençà, més concretament el dia 11, quan es va parlar sobre l’evolució històrica de les confraries de pescadors. La següent xerrada del cicle va tenir lloc el 14 de juliol a Palamós, on es va tractar l’actual situació de les confraries. Finalment, els reptes i oportunitats de futur s’han tractat en la trobada que s’ha fet a Blanes.


L’objectiu ha estat posar el focus sobre el paper protagonista de les associacions professionals de la gent de la mar al llarg de la història, l’actual situació i els reptes de futur que encaren a escala local i global. Per això, s’ha mostrat la historicitat d’aquestes entitats, essencials per la pesca marítima, i s’ha reflexionat sobre com els principals rectors de l’economia social poden modificar o instrumentalitzar la tasca diària de les confraries, així com si poden ajudar a adaptar-se a les oportunitats i problemàtiques que encara el sector pesquer.


Entre els assistents a la conferència que ha tingut lloc a Blanes s’hi comptaven el gerent de la Confraria de Pescadors, Xavier Domènech, així com diversos membres de la junta. També van participar l’arxiver municipal, Toni Reyes, i la cap de Promoció de la Ciutat i Turisme, Montse Torres, entre d’altres.
Data de realització: 10/20/2021 | Data de la darrera actualització: 10/20/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300