Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Avui comença la Campanya de Vacunació Contra la Grip 2021 a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/25/2021 10:11:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

VACUNACIO GRIPAvui comença la Campanya de Vacunació Contra la Grip 2021 a Blanes

El local de Mas Enlaire, cedit temporalment per l’Ajuntament de Blanes per a les vacunacions, combinarà de dilluns a divendres les antigripals i les que continuen donant-se contra la COVID

Des d’aquest dilluns, 25 d’octubre, Blanes enceta la Campanya de Vacunació Contra la Grip 2021. A diferència de l’any passat, en què es va organitzar una distribució massiva durant quatre setmanes, distribuïda arreu de tots els barris del municipi a través de sengles locals –un esforç que va requerir la col·laboració de diversos departaments i institucions- aquest 2021 les vacunacions que es facin fora dels ambulatoris es concentraran única i exclusivament al local de Mas Enlaire.


Imatges d'Arxiu: Campanya Vacunació Contra la Grip 2020
Local Mas Enlaire
Es tracta de l’espai cedit per l’Ajuntament de Blanes a l’equip de vacunació de l’Àrea Bàsica de Salut de Blanes, situat a la Plaça 11 de Setembre, el local que utilitza l’Associació de Veïns de Mas Enlaire. A partir d’avui les vacunes que s’administraran de manera principal són les antigripals, prioritzant-les per sobre de les que encara continuaran administrant-se contra la COVID-19. El públic a qui està adreçada la campanya antigripal són les persones majors de 60 anys i col·lectius vulnerables.


L’equip que administra les vacunes –tant les antigripals com les COVID- ha estructurat l’activitat durant aquesta darrera setmana d’octubre de la següent manera: els dilluns i dimarts a les tardes, de 15’00 a 18’00 h, s’administrarà l’antigripal, mentre que de 18’00 a 19’00 es continuaran injectant les primeres i segones dosis de vacunes COVID per a aquelles persones que encara no han iniciat la pauta, o bé els manca la segona dosi. D’altra banda, dimecres, dijous i divendres es farà al matí: de 9 a 12 h les vacunes contra la grip, i de 12 a 13 h contra la COVID.

Vacunes AntigripalsVacunes COVID
Dilluns i Dimarts15’00 a 18’00 h18’00 a 19’00 h
Dimecres, Dijous i Divendres09’00 a 12’00 h12’00 a 13’00 h

Per poder vacunar-se contra la grip cal demanar cita prèvia, llevat que es tracti d’una persona major de 70 anys. En aquests darrers casos se’ls citarà des del mateix ambulatori per agendar el dia i hora de l’administració del vaccí. Segons va avançar la setmana passada el Departament de Salut, la idea és que als majors de 70 anys també se’ls injecti la dosi addicional contra la COVID, una a cada braç per compensar la possible pèrdua d’anticossos que s’hagi pogut produir.

Campanya Vacunació Antigripal 2021-2022

L’Agència de Salut Pública de Catalunya impulsa cada any una campanya de vacunació antigripal estacional que s’adreça especialment a les persones que tenen un alt risc de complicacions si pateixen la grip. També està destinada a persones o grups que poden transmetre la grip a persones en situació d’alt risc, com per exemple els professionals de la salut.


El període ideal per vacunar-se contra la grip són els mesos d’octubre i novembre, i de fet l’any passat la campanya antigripal es va fer del 19 d’octubre al 10 de novembre. Tot i així, cal recordar que la vacunació no sempre impedeix contraure la grip: l’efectivitat depèn del grau de similitud entre les soques vacunals i les soques gripals circulants.


Segons els entesos, l’any passat la incidència de la grip va caure força gràcies a l’ús majoritari de la mascareta, però aquest hivern les projeccions indiquen que hi haurà un empitjorament. Tot i que no s’arribi als nivells previs a la pandèmia, el comportament de la grip en zones de l’hemisferi sud fa pensar que hi haurà un creixement de la seva repercussió aquí.Data de realització: 10/25/2021 | Data de la darrera actualització: 10/25/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300