Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Casa Saladrigas de Blanes allotja ‘La Vida en Colors’, una exposició de Pere Lluís León


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/26/2021 10:41:46 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

LaVidaEnColorsCasa Saladrigas de Blanes allotja ‘La Vida en Colors’, una exposició de Pere Lluís León

Els colors més vius de la paleta i les formes geomètriques configuren l’univers d’aquest artista que aquests dies ha estat seleccionat finalista del Premi Internacional Agbar 2021

Fins el proper 6 de novembre la primera planta de l’emblemàtica Casa Saladrigas de Blanes allotja una exposició que sorprendrà a l’espectador per les reminiscències que s’amaguen darrera cada obra. Es tracta de la mostra ‘La Vida en Colors’, del pintor barceloní Pere Lluís Leon.


Exposició Pere Lluís León 'La Vida en Colors'
Resident a Premià de Mar però lligat a Blanes des de fa molts anys –part de la seva família és de Blanes, on hi va viure fins als 24 anys-, Pere Lluís León té aquests dies un doble motiu de satisfacció. D’una banda per l’exposició que ha inaugurat a la vila amb què tants records ha forjat, i de l’altra perquè li ha estat comunicada una molt bona notícia: ha estat seleccionat com a finalista al Premi Internacional Agbar 2021.


Organitzat pel Cercle Artístic de Barcelona-Institut Barcelonès d’Art, el premi està dotat amb 10.000 € per al guanyador, més una beca del curs ‘Panorama d’Art’ valorada en 2.000 €, així com mencions d’honor per cada disciplina de què es composa (dibuix, pintura, escultura, fotografia, gravat, etc). El guardó promou la divulgació de les Belles Arts fent-ne ressò d’aquells que de la seva vida en fan art i del seu treball un mirall per millorar la societat.


Pere Lluís León i Albert Sanz visitant l'exposició 'La Vida en Colors'
Entre els visitants que ha tingut la mostra pictòrica s’hi compta el regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz, qui ha fet un recorregut per les sales on s’allotgen les obres acompanyat del seu autor. Als matins l’exposició està oberta de dimarts a dissabte de 10 a 13 h, i a les tardes s’hi pot anar de dijous a dissabte de 17 a 20 h.

La Vida en Colors, dominada pels colors i les formes geomètriques

Les dues principals constants que traspuen les obres de Pere Lluís León són d’una banda –tal com indica el títol de l’exposició- l’ús dels colors, i de l’altre les formes geomètriques. L’artista explica que el què vol transmetre és la sensibilitat vinculada a la quotidianitat de la bellesa, tot i la complexitat que sol definir-la.


Les dones són omnipresents en gairebé totes les seves composicions, tot i que també hi ha espai per a la reivindicació, com per exemple una de les peces més grans que s’allotja a la sala que dóna al Passeig de Mar. Està dedicada a l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, i recorda les càrregues policials que van haver-hi a Catalunya durant la jornada de l’1 d’octubre de 2017.


Quadre dedicat a Carles Puigdemont
Si bé la pintura és la seva vocació, la professió de Pere Lluís León és el disseny gràfic i la publicitat com il·lustrador especialitzat en temes mèdics i científics per a revistes, llibres mèdics i editores de llibres de text de temes de ciència. Per això bona part de les seves exposicions s’han allotjat en recintes relacionats amb aquest àmbit com per exemple la Facultat de Medicina de Barcelona, l’Hospital Clínic, el Parc Taulí de Sabadell o el Col·legi Oficial de Metges de Barcelona, entre d’altres.Data de realització: 10/26/2021 | Data de la darrera actualització: 10/26/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300