Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

MIFAS finalitza la seva presència a la Biblioteca Comarcal de Blanes aquesta setmana


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 10/27/2021 09:29:08 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

MIFAS LOGOMIFAS finalitza la seva presència a la Biblioteca Comarcal de Blanes aquesta setmana

L’entitat convidada al programa ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’ va fer dijous passat una jornada sobre discapacitat física, integració social i laboral

Aquesta setmana finalitza la presència de MIFAS a la Biblioteca Comarcal de Blanes. Durant tot aquest mes d’octubre han tingut lloc diverses activitats en aquest servei cultural, ja que és l’entitat convidada al programa ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’ que s’hi fa periòdicament per aproximar als usuaris de la biblioteca el teixit associatiu del municipi.


Biblioteca Comarcal, divendres passat
Jornada sobre Integració Social i Laboral de les persones amb Discapacitats
MIFAS Blanes és una entitat sense ànim de lucre que treballa a la demarcació de Girona per a la inclusió social de les persones amb discapacitat física, orgànica i sensorial. El grup MIFAS disposa de delegacions i punts d’atenció a Blanes, Girona, Riudellots de la Selva, Olot, Vilafant, Platja d’Aro, Tordera, Pineda de Mar i Barcelona. Formant part del programa ‘Promocionem la Cultura, Fomentem la Lectura’, durant aquest mes s’han estat fent diverses xerrades, així com una exposició i una ‘Taula de Llibres’ allotjada al vestíbul de la biblioteca.


Una de les darreres activitats va tenir lloc a finals de la setmana passada, amb la jornada sobre discapacitat física, integració social i laboral. La sessió es va allotjar a la Sala d’Actes Roberto Bolaño, i va anar a càrrec d’Isabel Gómez, psicòloga i orientadora laboral, i Anna Brasas, treballadora social de MIFAS.

Integració Social i Laboral de les persones amb Discapacitats

Abans d’arribar al nucli de la qüestió, es va explicar quins tipus de discapacitats hi ha: física, orgànica, sensorial, intel·lectual i mental. La resolució del reconeixement del grau de discapacitat és el document administratiu que acredita la discapacitat, i facilita l’accés a diversos drets, serveis, programes i prestacions que tenen l’objectiu de compensar els desavantatges socials derivats de la discapacitat o de les barreres socials que limiten la participació plena i efectiva en la societat.

La valoració i qualificació del grau de discapacitat es representa en forma de percentatge, tenint en compte el diagnòstic de l’informe mèdic presentat i la valoració que efectua l’equip que s’encarrega de valorar-ho. El servei de valoració i orientació també pot aplicar el barem de mobilitat reduïda que determina el grau de capacitat motriu que té una persona amb discapacitat.


El resultat del barem de mobilitat reduïda pot donar accés a prestacions com ara targetes d’aparcament gratuïtes o amb reducció de tarifes, ajudes econòmiques per a l’adaptació o l’accessibilitat de l’habitatge, llicència d’ocupació de reserva d’estacionament de vehicle. A partir del 75% de grau de discapacitat també es valora el barem de necessitat de tercera persona, que avalua el nivell de dependència d’una persona basant-se en la necessitat d’ajuda d’una altra persones per dur a terme les activitats bàsiques de la vida diària.

Segons les necessitats d’ajuda que pugui tenir una persona, a partir del barem de valoració de la dependència (BVD) s’estableixen tres graus de dependència: GRAU 1 (dependència moderada), GRAU II (dependència severa) i GRAU III (gran dependència). Les persones amb GRAU 1 necessiten ajuda per realitzar diverses activitats bàsiques de la vida diària almenys una vegada al dia, o té necessitats d’ajuda intermitents o limitada per a la seva autonomia personal (de 25 a 49 punts al BVD).


Es considera que una persona té GRAU II de dependència severa quan necessita ajuda per a diverses activitats bàsiques de la vida diària 2 o 3 cops al dia. Però no requereix la presència permanent d’una persona cuidadora o té necessitats d’ajuda extensa per a la seva autonomia personal (de 50 a 74 punts al BVD).

Finalment, el GRAU III de gran dependència és quan la persona necessita ajuda per realitzar diverses activitats bàsiques de la vida diària vàries vegades al dia. A més a més, per la seva pèrdua total d’autonomia mental o física, necessita la presència indispensable i contínua d’una altra persona, o té necessitat d’ajuda generalitzada per a la seva autonomia personal (igual o major a 75 punts al BVD).



Data de realització: 10/27/2021 | Data de la darrera actualització: 10/27/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300