Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

L’Ajuntament de Blanes proposa fer un ‘Caga Tió’ itinerant pels barris i altres activitats nadalenques


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/28/2021 07:06:12 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

AUDIENCIA PUBLICAL’Ajuntament de Blanes proposa fer un ‘Caga Tió’ itinerant pels barris i altres activitats nadalenques

Aquesta setmana s’ha fet una trobada amb representants del teixit associatiu veïnal, encapçalada pel regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera

El lent i acurat retorn a la normalitat pre COVID continua acumulant a Blanes la represa d’activitats i actuacions que havien quedat congelades des del març del 2020, vigilant constantment que tota la feina de contenció feta fins ara no s’esguerri per una incorrecta aplicació. Un dels àmbits en què s’està treballant aquest esperat retorn a l’activitat és el que té a veure amb les Associacions de Veïns, amb qui aquesta setmana s’ha mantingut una trobada.


Reunió amb les Associacions de Veïns de Blanes celebrada
dilluns passat a la Biblioteca Comarcal
D’entrada, la mateixa reunió ja evidenciava aquest retorn a la tan desitjada normalitat, ja que va aplegar un bon nombre de persones en un recinte interior, una pràctica que no es podia fer des de feia més d’un any i mig. L’objectiu de la trobada encapçalada pel regidor de Participació Ciutadana, Pere Lopera, era justament aquest: reactivar el teixit associatiu veïnal. Actualment a Blanes hi ha registrades un total de 26 Associacions de Veïns, i bona part d’elles estaven representades en la reunió allotjada a la Sala d’Actes de la Biblioteca Comarcal.

Festa del Caga Tió itinerant i altres activitats nadalenques

Des de l’Àrea de Participació Ciutadana s’ha marcat l’objectiu de recuperar les activitats que se solien fer abans de la situació pandèmica més aguda, però alhora també se’n volen realitzar de noves. De cara al mes de desembre que està pràcticament al tombar de la canonada, s’han proposat diverses activitats relacionades directament amb l’àmbit festiu, incentivant la descentralització i potenciant un major protagonisme dels veïnats.


Una d’elles és fer un ‘Caga Tió’ itinerant arreu dels barris de la vila on hi hagi interès en dur a terme aquesta activitat. Es tracta de mantenir una de les tradicions nadalenques catalanes que durant els darrers 19 anys s’han encarregat de rescatar i fer perdurar en el temps a Blanes dues entitats blanenques: primer Acció Cultural Es Viver, i aquests darrers anys l’Esbart Joaquim Ruyra.

En la reunió d’aquesta setmana s’ha demanat a les associacions de veïns que facin una petició respecte el seu interès en participar en aquesta activitat. En funció del nombre de demandes, es decidirà a quins barris anirà el màgic Tió, ja que en principi la idea és organitzar tres festes del Caga Tió: els dies 18, 19 i 23 de desembre. Per això, en cas que hi hagi més de tres peticions, es mirarà d’aglutinar per àrees d’influència, incentivant alhora les celebracions en aquells barris que estiguin més allunyats del centre.


Altres activitats que també s’han proposat dur a terme amb motiu de les festes nadalenques són un Taller de Fanalets; l’estada de Patges Reials arreu dels barris de la vila; organitzar Quines de Nadal; i un concurs de Guarniment Nadalenc de Carrers. Al llarg dels propers dies l’Àrea de Participació Ciutadana centralitzarà les peticions que li vagin arribant per organitzar el calendari d’activitats a celebrar durant els dies previs al Nadal i Cap d’Any.

Retorn a l’activitat als locals de les Associacions de Veïns

Un altre punt d’interès de la reunió amb les Associacions de Veïns mantinguda aquesta setmana ha estat parlar del retorn a l’activitat als respectius locals socials d’aquestes entitats. En aquest sentit, se’ls ha remarcat que hauran de respectar diversos requisits en la realització de qualsevol tipus d’acció als locals socials fins a nova ordre.


En primer lloc, serà obligatori omplir la sol·licitud d’ús del local d’acord amb el Reglament d’Usos dels Locals Socials. D’altra banda, abans de l’inici de l’activitat el participant o, en el seu cas, el representant legal en cas dels menors d’edat, hauran de signar obligatòriament la declaració responsable en relació a la situació de pandèmia generada per la COVID.


L’ús de les mascaretes continuarà sent obligatori, i es permetran activitats estàtiques que, com el seu nom ja indica, no comporten moviment, com ara manualitats, classes de repàs, cursos de formació, reunions, etc. Des del Departament de Participació Ciutadana se’ls han fet arribar els requisits a tenir en compte tant pel desenvolupament de les activitats com per a la neteja i desinfecció posteriors que cal fer obligatòriament.Data de realització: 10/28/2021 | Data de la darrera actualització: 10/28/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300