Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes acull ‘Korre Ke Token’, un festival de música local i d’arrel per ‘desconfinar-se’ de la Covid, del 29 al 31 d’octubre


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/28/2021 07:40:56 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Esbart Joaquim RuyraBlanes acull ‘Korre Ke Token’, un festival de música local i d’arrel per ‘desconfinar-se’ de la Covid, del 29 al 31 d’octubre

L’Esbart Joaquim Ruyra, amb la col·laboració d’entitats de la vila i l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, organitza l’esdeveniment que s’allotjarà a la Plaça dels Països Catalans

El proper cap de setmana, des del divendres 29 fins al diumenge 31 d’octubre, Blanes acull un esdeveniment inèdit fins al moment: ‘Korre Ke Token’, un festival de música local i d’arrel que servirà per festejar dues coses alhora. D’una banda, poder retornar les actuacions culturals tradicionals a peu de carrer, on el públic les gaudeix d’una manera més intensa i autèntica; i de l’altra la Castanyada que s’escau la nit de diumenge.


És una manera molt particular i festiva de ‘desconfinar-se’ de la COVID després de tants mesos de contenció. L’organitza l’Esbart Joaquim Ruyra amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes i diverses entitats de la vila. Així, participaran la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, la Colla Gegantera de Blanes, la Colla de Diables Sa Forcanera, així com l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa. També es compta amb el suport de l’Arxiu Municipal i altres institucions.

Els diferents ingredients de l’esdeveniment s’allotjaran principalment a l’aire lliure, a la Plaça dels Països Catalans, si bé hi haurà dues activitats que s’acolliran al local de l’Esbart Joaquim Ruyra, al costat de la plaça. L’activitat s’encetarà amb un ‘Assaig Obert’ amb el cos de dansa que començarà a les 9 de la nit del divendres, allotjat precisament a l’interior del local.

Dissabte Rebateig dels Gegants de l’Esbart i Diumenge Festa i Castanyada

L’endemà dissabte, a partir de les 5 de la tarda, l’historiador blanenc i tècnic de l’Arxiu Municipal, Aitor Roger, parlarà sobre l’Imaginari Blanenc’, de nou al local de l’Esbart Joaquim Ruyra. Tot seguit vindrà l’acte central de tot el cicle: a 2/4 de 7 de la tarda, a la Plaça dels Països Catalans, es farà el Rebateig dels Gegants de l’Esbart, que ja han complert els 30 anys de vida.

Els acompanyaran en aquesta festa d’aniversari la música en viu de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, els balls de la Colla Gegantera i altres elements com ara els i les dansaires de l’escola i el cos de dansa de l’esbart. La jornada del dissabte es tancarà amb un doble concert: el primer a 2/4 de 8 del vespre amb el grup ‘Fenya Rai’, i el segon a les 9 de la nit amb ‘La Coixinera’.

Finalment, el festival ‘Korre Ke Token’ es tancarà diumenge amb dues darreres activitats que també es faran a l’aire lliure, a la Plaça dels Països Catalans. Al matí, a partir de les 12 del migdia, hi haurà una vermutada popular –a l’estil de les que es fan a Blanes amb motiu de la Festa Major Petita dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià-, i a les 7 de la tarda una Festa Familiar que inclourà la celebració de la Castanyada i l’actuació del grup d’animació infantil ‘Ambauka’.Data de realització: 10/28/2021 | Data de la darrera actualització: 10/28/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300