Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Ple de Blanes, el primer presencial post-COVID, aprova un Pla Quadriennal d’Inspecció d’Activitats i Subvencions per a les Entitats Culturals


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/29/2021 10:54:39 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

El Ple de Blanes, el primer presencial post-COVID, aprova un Pla Quadriennal d’Inspecció d’Activitats i Subvencions per a les Entitats Culturals

Són dos dels temes més destacats d’una sessió que va significar ahir la represa dels plens presencials després de 20 mesos

El vespre d’aquest passat dijous l’Ajuntament de Blanes va celebrar la sessió plenària corresponent al mes d’octubre, la primera presencial després de 20 mesos en què s’han hagut de fer telemàticament a causa de la pandèmia. La darrera vegada va ser el 27 de febrer del 2020 i, a banda de retrobar-se plegats en viu i en directe l’alcalde i els 20 regidors i regidores, també va significar el retorn de l’assistència de públic.


Ple Municipal 28 Octubre, el primer presencial post-COVID
Tot i així, la tan desitjada normalitat encara no s’ha assolit al 100% ja que, entre d’altres detalls, tant els polítics com el públic assistent van haver de dur la mascareta posada obligatòriament durant tota la sessió. Per la seva banda, el públic també es va seure complint una distància de seguretat, i es va tenir a disposició de tothom gel hidroalcohòlic a l’entrada de la sala.

Pla Quadriennal d’Inspecció d’Activitats i Subvencions en Cultura

Respecte l’ordre del dia, hi havia un total de cinc punts: 2 informatius i 3 de debat per a la seva aprovació. Un d’ells va ser el Pla Quadriennal d’Inspecció d’Activitats 2022-2025, la primera vegada que es fa a l’Ajuntament de Blanes. L’objectiu és posar ordre i controlar el correcte compliment de les activitats que es fan a la vila, després que els darrers anys s’han incrementat les de comerç, restauració, recreatives, establiments hotelers, càmpings i d’altres tipologies que han sorgit.


Cada any es planificarà quins establiments s’inspeccionen, llevat de casos en què la urgència d’una situació determini que cal fer-ho de manera extraordinària, amb caràcter imminent. Aquest punt es va aprovar amb la unanimitat de tots els grups polítics, igual que també va prosperar així un altre dels temes destacats de la sessió: l’aprovació de les subvencions pels programes que presenten les entitats i associacions culturals sense ànim de lucre.

L’objectiu és promoure i recolzar el món cultural de la vila, i s’atorgaran en base a la memòria d’activitats presentades, corresponent a aquest 2021. Igual que ja es va fer l’any passat, hi ha un topall de la quantitat econòmica total que es distribuirà entre les entitats culturals, que serà de 20.000 €, després que l’any passat va ser de 18.400 €.

Altres qüestions del ple municipal

La sessió es va encetar aprovant l’acta del ple del passat mes de setembre, i donant compte del Decret d’Alcaldia que va entrar en vigor el passat dilluns, 25 d’octubre, en relació al retorn presencial de la plantilla de treballadors i treballadores de l’Ajuntament de Blanes als seus respectius llocs de feina. Aquest decret deixa sense efecte l’anterior decret emès per l’Ajuntament de Blanes al principi de la pandèmia en relació a la normativa sobre el teletreball.


Per últim, el tercer punt de debat va ser l’aprovació provisional d’un expedient de modificació del pressupost municipal vigent, que va prosperar amb 13 vots a favor d’ERC, BECP i JxB; 7 vots en contra del PSC i C’s, i l’abstenció del regidor no adscrit. El darrer punt de l’ordre del dia, com és habitual sempre que es fan les sessions ordinàries van ser els Precs i Preguntes. A banda de fer-se presencialment a la Sala de Plens, malauradament la sessió d’ahir no es va poder seguir a través de cap altre mitjà malgrat els esforços dels serveis tècnics perquè fos possible.

Podeu veure la vídeoacta del ple a l’enllaç https://www.facebook.com/AjuntamentdeBlanes/videos/402865907972346
Data de realització: 10/29/2021 | Data de la darrera actualització: 10/29/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300