Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Un assaig obert del Cos de Dansa de l’Esbart Joaquim Ruyra enceta el Festival ‘Korre Ke Token’ a Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 10/30/2021 09:49:16 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Un assaig obert del Cos de Dansa de l’Esbart Joaquim Ruyra enceta el Festival ‘Korre Ke Token’ a Blanes

La primera jornada del festival de música local i d’arrel l’han encapçalat el director dels Serveis Territorials de Cultura a Girona, Josep Calataiud, i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa

El vespre d’aquest passat divendres va començar a Blanes ‘Korre Ke Token’, el festival de música local i d’arrel, que durant tres dies retrobarà la vila on la Costa es fa Brava amb l’activitat cultural popular lligada a les seves tradicions. La primera de les tres jornades celebrada ahir va consistir en un assaig obert a l’assistència de públic a càrrec del Cos de Dansa de l’Esbart Joaquim Ruyra, principal organitzador de l’esdeveniment.


El tret de sortida del festival el van encapçalar el director dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Girona, Josep Calataiud; i l’alcalde de Blanes, Àngel Canosa; acompanyats per la presidenta de l’Esbart Joaquim Ruyra, Anna Turon; així com pel regidor de Cultura i Festes, Albert Sanz. L’assaig obert del Cos de Dansa es va allotjar al local de l’Esbart Joaquim Ruyra, al costat de la Plaça dels Països Catalans on tindran lloc la major part de les activitats del ‘Korre ke token’, a l’aire lliure.


La presidenta de l'Esbart, Anna Turon; el director dels SSTT de Cultura, Josep Calataiud;
l'alcalde, Àngel Canosa; i el regidor de Cultura i Festes, Àlbert Sanz, amb un dels balladors
de l'esbart, Quim Rutllant
Durant més de dues hores, els i les dansaires de l’entitat blanenca van assajar amb la coreògrafa Montse Colomer balls que han fet coneguda la formació no tan sols arreu de Catalunya, sinó també a l’estat espanyol i a nivell internacional. L’Esbart Joaquim Ruyra, que al 2023 complirà ja els seus 60 anys de vida, ha voltat arreu del món duent el nom de Blanes pràcticament per tots els continents del món, participant en festivals i esdeveniments folklòrics i tradicionals.

Un intens cap de setmana protagonitzat per entitats culturals blanenques

El festival ‘Korre Ke Token’ està festejant durant tres dies dues coses: d’una banda, poder retornar les actuacions culturals tradicionals a peu de carrer, on el públic les gaudeix d’una manera més intensa i autèntica; i de l’altra la Festa de la Castanyada que s’escau la nit de demà diumenge. És també una manera molt particular i festiva de ‘desconfinar-se’ de la COVID després de tants mesos de contenció, en què s’han hagut d’escenificar succedanis de les veritables manifestacions culturals.


L’organitza l’Esbart Joaquim Ruyra amb la col·laboració de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament de Blanes i diverses entitats de la vila. Així, participen els membres de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, la Colla Gegantera de Blanes, la Colla de Diables Sa Forcanera, així com l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa. També es compta amb el suport de l’Arxiu Municipal, Serveis Municipals, Policia Local i altres institucions.

Els diferents ingredients de l’esdeveniment s’allotjaran a partir d’aquest dissabte principalment a l’aire lliure –si la meteorologia ho permet-, a la Plaça dels Països Catalans, si bé hi haurà hagut dues activitats acollides al local de l’Esbart Joaquim Ruyra. Després que el festival es va encetar ahir amb l’assaig obert, aquest dissabte es reprèn a la tarda amb una xerrada sobre l’’Imaginari Blanenc’, a càrrec de l’historiador blanenc Aitor Roger, seguida per l’acte central de tot el cicle: el Rebateig dels Gegants de l’Esbart, que ja han complert els 30 anys de vida.


En aquesta festa hi haurà la música en viu de la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria, els balls de la Colla Gegantera i altres elements com ara els i les dansaires de l’escola i el cos de dansa de l’esbart. La jornada del dissabte es tancarà amb un doble concert: el primer a 2/4 de 8 del vespre amb el grup ‘Fenya Rai’, i el segon a les 9 de la nit amb ‘La Coixinera’.


El festival ‘Korre Ke Token’ es tancarà demà diumenge amb dues darreres activitats que també es faran a l’aire lliure, a la Plaça dels Països Catalans. Al matí, a partir de les 12 del migdia, hi haurà una vermutada popular –a l’estil de les que es fan a Blanes amb motiu de la Festa Major Petita dels Copatrons, Sant Bonós i Sant Maximià-, i a les 7 de la tarda una Festa Familiar que inclourà la celebració de la Castanyada i l’actuació del grup d’animació infantil ‘Ambauka’.
Data de realització: 10/30/2021 | Data de la darrera actualització: 10/30/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300