Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes ha recuperat avui la Missa de Difunts després d’una jornada de Tots Sants amb gran afluència de públic


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/02/2021 11:59:09 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes ha recuperat avui la Missa de Difunts després d’una jornada de Tots Sants amb gran afluència de públic

El Cementiri Municipal ha registrat aquests dies l’habitual augment de visitants, que han pogut estacionar per primera vegada a la nova zona del recinte

Durant aquests darrers dies, però especialment coincidint amb el cap de setmana i aquest passat dilluns, el Cementiri Municipal de Blanes ha registrat l’habitual augment de públic amb motiu de la festivitat de Tots Sants que s’escau l’1 de novembre. L’any passat les mesures de contenció de la pandèmia van provocar que les visites no fossin tan nombroses, però aquest 2021 s’ha recuperat la tradició de recordar als difunts anant a visitar el lloc on reposen.


Missa de Difunts al Cementiri Municipal, aquest matí
Si bé l’any passat es va poder mantenir la tradició malgrat les mesures que reduïen l’aforament a un 30%, en canvi el què es va haver de suspendre va ser la tradicional Missa de Difunts que s’escau l’endemà de Tots Sants, és a dir: avui dimarts, 2 de novembre. El reduït espai on se celebra va fer impossible mantenir la litúrgia i es va haver d’anul·lar, però en canvi aquest 2021 s’ha pogut reprendre amb tota normalitat.


A primera hora del matí d’aquest dimarts s’ha portat a l’espai de davant la capella del cementiri l’altar i les cadires, els elements necessaris perquè es pogués celebrar la Missa dels Difunts, oficiada pel rector de la Parròquia Santa Maria, Enric Roura, amb l’ajut dels feligresos. S’ha oficiat a l’aire lliure, on s’han disposat els seients per poder seguir-la amb major comoditat, en especial la gent amb mobilitat reduïda, i amb el suport d’un equip de megafonia portàtil perquè tothom pogués sentir-la.Mesures amb motiu de Tots Sants

En previsió de l’increment d’activitat al voltant del Cementiri Municipal, l’Ajuntament de Blanes ha implementat aquests dies diverses mesures, principalment a través dels departaments d’Activitats, Policia Local, Serveis Municipals i Alcaldia. Una d’elles ha estat delimitar un espai amb tanques davant l’accés principal al cementiri, al Carrer Santa Cecília.


Festivitat de Tots Sants al Cementiri Municipal, ahir dilluns
Des de dijous al migdia ja es va perimetrar amb tanques i es va senyalitzar aquesta zona perquè quedés reservada per a casos especials. En el cas que haguessin d’accedir serveis públics, vehicles d’emergència o turismes que havien d’acostar fins a l’entrada gent gran o persones amb mobilitat reduïda, han pogut arribar-hi amb més facilitat al haver previst aquesta circumstància.


D’altra banda, durant els tres dies en què s’esperava una major afluència de públic –dissabte i diumenge, 30 i 31 d’octubre, així com ahir dilluns, 1 de novembre-, l’horari de funcionament del Cementiri Municipal ha estat des de les 9 del matí fins les 6 de la tarda. També s’han mantingut obertes les dues portes d’accés que hi ha al recinte: la principal des del Carrer Santa Cecília, i la secundària situada al lateral, al Carrer Santa Maria. Habitualment aquesta segona porta està tancada, i només es pot entrar per la principal.


El personal del cementiri ha estat a disposició dels visitants per informar-los i ajudar-los en les tasques que s’intensifiquen especialment per netejar i posar a punt els nínxols, columbaris i sepultures. D’altra banda, una de les novetats que hauran pogut gaudir les persones que han visitat el cementiri aquests dies és la nova zona d’aparcament que hi ha al seu voltant.


L’any passat encara no s’havien enllestit els treballs d’urbanització al voltant del Cementiri Municipal, i per això la circulació encara no estava oberta per accedir a la nova zona d’aparcament. Aquest 2021, en canvi, els qui encara no havien hagut d’acostar-se al recinte han pogut utilitzar la nova zona d’estacionament.
Data de realització: 11/02/2021 | Data de la darrera actualització: 11/02/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300