Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Nou pas endavant a per desmantellar les torres elèctriques d’alta tensió que creuen Blanes


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/05/2021 11:47:40 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

ELECTRICA AVARIANou pas endavant a per desmantellar les torres elèctriques d’alta tensió que creuen Blanes

Aquesta mitjanit s’ha desmuntat el cablejat que travessava la Carretera GI-682 amb el suport de la Policia Local de Blanes, que ha tallat un tram del vial durant la matinada

Blanes ha donat un nou pas en l’objectiu d’aconseguir desmuntar les torres elèctriques d’altra tensió que encara creuen amb el seu cablejat determinats punts del municipi. Durant els darrers mesos ja s’han anat desmuntant algunes torres i estructures del servei, principalment les que hi havia al voltant del Carrer Santa Cecília, així com al mig de la nova Rotonda d’Anselm Clavé.


Ara li ha arribat el torn a les que hi ha al voltant de la Carretera d’Accés a la Costa Brava, la GI-682. Durant la passada matinada s’ha procedit a desmantellar i deixar inutilitzat el cablejat de les torres que hi ha a costat i costat d’aquest vial on durant el dia s’hi concentra una gran quantitat de trànsit de vehicles a munt i a vall, tant en direcció a Palafolls com cap a Lloret de Mar. Per això ha estat necessària la feina de la Policia Local de Blanes per poder-hi fer en condicions de seguretat.


Tall de trànsit de la GI-682 durant la matinada

A quarts de 12 de la mitjanit d’avui, s’han iniciat les tasques preliminars al voltant de les torres que hi ha a banda i banda de la carretera, que suportaven el cablejat elèctric inutilitzat. Després, agents de la Policia Local han procedit a partir de les 12 de la mitjanit a tallar la circulació en un tram molt concret de la GI-682: el que va des de la cruïlla que hi ha a l’alçada de la benzinera de Mas Florit fins a la cruïlla de la carretera amb el Carrer Manel Carrasco i Formiguera, a tocar del cementiri.


També s’ha tallat el trànsit temporalment en el tram de la GI-600 –la Carretera de Blanes a Tordera- comprès entre la Rotonda de Mas Cremat i la nova Rotonda d’Anselm Clavé. La interrupció, tal com estava previst, s’ha allargat fins ben entrada la matinada, i ha suposat haver de desviar la circulació de vehicles pels carrers adjacents amb diversos agents apostats als creuaments per informar als conductors i conductores sobre els treballs que s’estaven fent.

Desmuntatge d’una de les torres i el cablejat que n’unia tres

Ha calgut posar en marxa tot aquest dispositiu perquè s’havia d’actuar principalment en tres torres d’alta tensió, de grans dimensions, situades a costat i costat de la GI-682. Una a tocar de la Rotonda dels Focs, al barri de Mas Moixa, l’altra al monticle que hi ha a la banda esquerra de la carretera en direcció a Lloret –on abans hi havia Creu Roja-, i l’altre al recinte del cementiri.


Abans de poder fer les tasques d’aquesta matinada, els operaris de la companyia elèctrica ja s’han anat encarregant els darrers mesos de soterrar les línies de corrent, per la qual cosa el fluid elèctric ha estat garantit en tot moment. De fet, s’ha tractat de treballs anàlegs que ja es van fer a les estructures i torres elèctriques del voltant del Carrer Santa Cecília i la nova Rotonda d’Anselm Clavé.


A banda de treure el cablejat que unia les tres estructures s’ha desmuntat la torre que hi havia a tocar de la Rotonda dels Focs, al Carrer Illes Formigues –al barri de Mas Moixa-, amb l’ajut d’una grua de grans dimensions. Durant els propers dies i setmanes també es desmantellaran quatre torres més: la que hi ha a tocar del Carrer Vilar Petit –prop del Local Social de Mas Moixa-, la de dins del cementiri, i les dues del barri de Ca la Guidó-Mas Carolet: al Parc Xon Martí i la del costat de la GI-682 on antigament hi havia Creu Roja. D’igual manera, també es desmuntarà l’antiga subestació que hi ha fora del cementiri, en desús des de fa molt de temps.Data de realització: 11/05/2021 | Data de la darrera actualització: 11/05/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300