Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Banc dels Aliments de Girona fa una crida a Persones Voluntàries de Blanes pel Gran Recapte 2021


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/07/2021 09:05:32 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

COOPERACIO PROJECTESEl Banc dels Aliments de Girona fa una crida a Persones Voluntàries de Blanes pel Gran Recapte 2021

La campanya per recollir aliments bàsics com llet, oli o conserves, es farà del 19 al 27 de novembre als establiments, i de l’11 de novembre a l’11 de desembre online

El Banc dels Aliments de Girona s’ha proposat incorporar 1.500 voluntaris i voluntàries per informar de la campanya del Gran Recapte 2021, i per això s’està adreçant a les principals poblacions del territori, com és el cas de Blanes, perquè s’hi adhereixin. Enguany el Gran Recapte es farà presencialment des del divendres 19 de novembre fins el dissabte de la setmana següent, és a dir: del 19 al 27 de novembre; i de l’11 de novembre a l’11 de desembre online.


Cartell difusió campanya Gran Recapte d'Aliments 2021
La campanya es farà amb la col·laboració de 400 establiments de la demarcació gironina, on es volen recollir de manera massiva aliments bàsics com la llet, l’oli o les conserves per proveir d’aquests productes a les entitats socials, per un període aproximat de tres mesos. L’any passat els Bancs d’Aliments ja van modificar el format de la campanya a causa de la irrupció de la COVID, substituint la recollida presencial per una de virtual, a base de donacions monetàries.

Les persones voluntàries: peça clau del Gran Recapte 2021

Aquestes donacions es podran continuar fent a la caixa dels supermercats, les parades dels mercats i els establiments de petit comerç adherits. Ara bé, tot i el canvi de format, el voluntariat continua sent clau i tornarà a ser present als punts de recollida malgrat suprimir-se la donació física d’aliments. Els i les voluntàries se situaran a l’entrada de la botiga portant una armilla identificativa d’un sol ús i mascareta, fent torns de 4 hores per cobrir les botigues més significatives.


Imatges d'Arxiu anteriors anys campanya
Les funcions del voluntariat seran principalment informar als clients del canvi d’operativa per motius de seguretat a causa de la pandèmia, explicant-los com es pot fer una donació aquest any directament a la caixa de l’establiment. Es podran donar 3€, 5€, 10€, 20€, 50€ o la quantitat que es vulgui, i el destí dels diners serà per a la compra d’aliments a la mateixa cadena on compra el client, destinats a les persones en situació de vulnerabilitat.


Les persones voluntàries també s’encarregaran d’explicar a la ciutadania com es poden fer donacions online a través de la web del Banc dels Aliments: www.granrecapteonline.com o bé a la web de la mateixa cadena de distribució si ofereix el servei de compra online. Quan es faci una donació a la caixa, se’ls facilitarà un adhesiu per enganxar-ho al cartell en forma de banyera, situat a l’entrada de cada establiment, perquè quedi reflectida.


El Gran Recapte no seria possible sense la col·laboració desinteressada de milers de ciutadans i ciutadanes que dediquen el seu temps, durant un cap de setmana, al Banc dels Aliments. L’any 2020 van ser més de 28.000 les persones que voluntàriament van treballar-hi arreu de Catalunya, i aquest 2021 l’objectiu és aconseguir que siguin un nombre similar. Informació i Inscripcions: https://gr.bancdelsalimentsgirona.org/ca/voluntariat/





Data de realització: 11/07/2021 | Data de la darrera actualització: 11/07/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300