Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes i Ardales refermen els lligams entre les dues viles agermanades amb diverses activitats


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/08/2021 11:25:30 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes i Ardales refermen els lligams entre les dues viles agermanades amb diverses activitats

Els alcaldes de les dues poblacions, Àngel Canosa i Juan Alberto Naranjo, han encapçalat les activitats organitzades per la Casa de Ardales, allotjades principalment al Teatre de Blanes

Ara que la relaxació de les mesures COVID ho ha permès, Blanes i Ardales han pogut reprendre les activitats que periòdicament s’organitzen en cadascun dels dos municipis agermanats per mantenir viu un caliu que les uneix des de mitjans del passat segle XX. Durant el passat cap de setmana els batlles dels dos municipis, Àngel Canosa i Juan Alberto Naranjo –alcaldes de Blanes i Ardales, respectivament- han encapçalat diverses activitats.


Al centre de la imatge l'alcalde d'Ardales, Juan Alberto Naranjo,
i l'alcalde de Blanes, Àngel Canosa, poc abans de començar la missa per la Verge de Villaverde
Les dues més destacades s’han allotjat al Teatre de Blanes, on diverses entitats han actuat en sengles espectacles corals. Dissabte va ser el què duia per títol ‘Blanes-Ardales, Un Sentimiento’, mentre que el de diumenge duia per títol ‘Camino a San Isidro’. Organitzat per l’Asociación Andaluza de Ardaleños y Amigos de Ardales, ha comptat amb el suport dels ajuntaments de les dues poblacions, a més a més de les respectives diputacions de Girona i Màlaga.

Refermar els lligams oficials i emotius entre Blanes i Ardales

Tot just començar el primer dels espectacles, el què va tenir lloc dissabte a la nit, els batlles dels dos municipis agermanats van adreçar-se al nombrós públic assistent que omplia de gom a gom el Teatre de Blanes. Juan Alberto Naranjo -qui aquests dies ha estat a Blanes acompanyat de la primera tinenta d’alcalde de la població malaguenya, Irene Calderon- va recordar el sentiment que tenen tots els ardalenys i ardalenyes que vénen a Blanes: el de ser a casa seva, vencent els 1.000 km de distància que separen els dos municipis.


Per la seva banda, Àngel Canosa també va fer recíproc aquest sentiment, recordant que més enllà dels lligams oficials que uneixen Blanes i Ardales, n’hi ha d’altres d’afectius i de parentiu que fan esdevenir el pont entre les dues viles més ferm que mai. Aquest sentiment de mútua pertinença també es va reforçar principalment a través dels dos espectacles amb ingredients de la cultura catalana i andalusa.

Espectacles a benefici de la Fundació Aspronis i Càritas Interparroquial

A més a més de refermar els lligams entre els dos municipis agermanats, els dos actes centrals d’aquest cap de setmana –els espectacles allotjats al Teatre de Blanes- tenien un altre al·licient afegit. Part de la recaptació de la venda d’entrades per assistir-hi s’han destinat a beneficiar dues entitats blanenques: el centre ‘Pinya de Rosa’ de la Fundació Aspronis i Càritas Interparroquial.


El president de l’Associació Andalusa d’Ardaleños y Amigos de Ardales, Salvador Gutiérrez, es va encarregar de lliurar als representants de les dues entitats sengles talons valorats en 1.000 €. Tant la Fundació Aspronis com Càritas Interparroquial van agrair el lliurament d’aquesta quantitat, que servirà perquè totes dues entitats socials puguin seguir treballant en els respectius objectius.


Pel que fa a les actuacions amb què van comptar els dos espectacles de dissabte a la nit i diumenge a la tarda, van ser els següents. Dissabte la Banda i Cobla del Col·legi Santa Maria –que va comptar amb diversos solistes al llarg de les set peces que van interpretar dirigits per Jordi Sacristan-; el ‘Coro Rociero Romero Verde’; i el grup de ball ‘Alegría’. Diumenge va ser el torn de l’Esbart Joaquim Ruyra; ‘A Nuestro Ritmo’; i el grup de ball d’Eva Mor.


Manquen per esmentar dos ingredients en comú amb què van comptar totes dues vetllades: d’una banda intenses intervencions a càrrec d’Alberto Torres a la guitarra, i d’Adrián Muñoz al cante, que van posar un especial accent en el sentiment andalús de la trobada. De l’altre, les dues gales les va conduir Aitor Roger com a mestre de cerimònies.


Missa en honor a la Verge de Villaverde, patrona d’Ardales

Un altre dels actes centrals amb què ha comptat l’intens cap de setmana per refermar els lligams entre Blanes i Ardales va tenir lloc el migdia d’aquest passat diumenge. Es tractava de la Missa Rociera en honor a la patrona de la població malaguenya, la Virgen de Villaverde, que celebra la seva festivitat el 8 de setembre, avui fa dos mesos exactament.


Juan Alberto Naranjo i Àngel Canosa van encapçalar la celebració eucarística, que va tenir lloc a la Parròquia Santa Maria. Per festejar l’efemèride, a l’altar del temple s’hi va situar una imatge de la verge, acompanyada dels obsequis que es van lliurar al terme de l’ofici: oli i galetes d’Ardales. Els assistents a l’acte religiós també es van poder endur una estampeta de la verge i venerar-la.


Per fer encara més sentida la missa en honor a la Verge de Villaverde, oficiada en català i castellà, es va comptar amb els cants a càrrec del Coro Rociero Romero Verde. El cor va interpretar vuit cants: la Pregària, Cristo ten Piedad, Aleluya, els Fandangos de Huelva en l’ofertori, el Santo Santo, el Padre Nuestro i Cordero de Dios. L’acte es va tancar amb una sentida ‘Salve Rociera a la Virgen de Villaverde’ que va posar-hi punt i final.
Data de realització: 11/08/2021 | Data de la darrera actualització: 11/08/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300