Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Èxit dels Tallers Mariners organitzats amb motiu del projecte ‘Blanes Arran de Mar’


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/09/2021 11:04:42 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Èxit dels Tallers Mariners organitzats amb motiu del projecte ‘Blanes Arran de Mar’

Una 50ena de persones han après a fer nusos mariners i a cosir xarxes al projecte per dinamitzar els locals buits potenciant les arrels i la tradició marinera de la vila

La vila on comença la Costa Brava ha viscut aquest cap de setmana una nova activitat inclosa dins un ambiciós projecte que s’ha proposat l’Ajuntament: ‘Blanes Arran de Mar’. Es tracta d’una de les línies d’actuació del Pacte Local per a la Dinamització de l’Activitat Comercial Urbana de Blanes, impulsada pel Departament de Promoció de la Ciutat.


Taller per aprendre a 'remendar' xarxes marineres,
Projecte 'Blanes Arran de Mar'
Una de les línies d’actuació és facilitar informació a les persones emprenedores que s’han interessat en obrir un negoci a la vila, i aconseguir que els locals comercials sense activitat que hi ha arreu del municipi puguin tornar a aixecar persianes. La fita es vol aconseguir amb accions que posin en valor la tradició pesquera i marítima de Blanes, d’arrels marineres que es remunten a segles enrere.


Es vol engrescar persones emprenedores que tinguin in mente posar en marxa qualsevol tipus de negoci i/o comerç, en el sentit que pensin en aquest municipi per fer-ho i, a la vegada, oferir al públic en general l’oportunitat de conèixer el ‘Blanes Mariner’. Es tracta que el consistori blanenc actuï de frontissa entre les persones emprenedores i els propietaris dels locals, establint un vincle de confiança entre totes dues bandes.

Una 50ena de persones han participat als Tallers Mariners

El passat cap de setmana ‘Blanes Arran de Mar’ va quedar centrada dissabte al matí, amb dues sessions adreçades a gent de totes les edats que tinguessin interès en aprendre dues manualitats lligades a la tradició marinera: confeccionar nusos mariners i cosir xarxes, el què en argot mariner com remendar. Durant els tallers s’hi va acostar el primer tinent d’alcalde, responsable de Promoció de la Ciutat, Jordi Urgell, per saludar als participants i agrair als mestres la seva col·laboració, recordant que prové d’una família de pescadors i, per tant, totes dues arts les coneix prou bé.


El primer tinent d'alcalde de Promoció de la Ciutat, Jordi Urgell,
visitant el Taller de Nusos Mariners
Una cinquantena de persones van participar en les dues sessions que es van fer a les 11 i a les 12 del matí, allotjant-se al local social de l’Associació de Veïns de La Plantera. Josep Maria Viñas i son pare, Pere Viñas, es van encarregar d’alliçonar els i les alumnes del taller perquè aprenguessin a fer diversos tipus de nusos mariners, una tasca que pot semblar senzilla, però que cal parar-hi atenció per no acabar fent-se un embolic.


Per la seva banda, el taller per remendar xarxes el va impartir Josep Torres, un altre autèntic mariner de tota la vida, igual que l’altre conegut pescador que ensenyava a fer nusos mariners, Pere Viñas. Els tallers es van fer de manera ininterrompuda, intercanviant els alumnes que en la primera meitat de temps havien anar al grup per aprendre a fer nusos mariners, de manera que a la segona part del taller participaven en la dinàmica d’aprendre a remendar xarxes. Tots dos tallers impartits durant una hora van ser de franc, i van propiciar poder passar una estona més que entretinguda, posant a prova la perícia de l’alumnat.

Properes activitats ‘Blanes Arran de Mar’

Durant aquest mes de novembre està previst que es facin noves activitats del projecte ‘Blanes Arran de Mar’. La propera tindrà lloc dimarts de la setmana vinent a partir de les 7 de la tarda a la Biblioteca Comarcal, i està inclosa dins el cicle de la ‘Setmana UNESCO’. Diverses dones peixateres, pescadores i remendadores de Blanes protagonitzaran la taula rodona que duu per títol: ‘Dones del Mar’.


La sessió està oberta a la participació de tothom, i serà interessant veure quin destacat paper han fet les dones en el món mariner i de la pesca. Una altra sessió amb el mateix contingut està previst que tingui lloc l’endemà dimecres, en aquest cas restringida als alumnes de 4rt de primària de l’Escola Napoleó Soliva, de nou al barri de La Plantera.


Per últim, l’altra activitat que també tindrà lloc aquest mes de novembre és un Taller de Manualitats, que inicialment s’havia de fer d’aquí a uns dies, però que s’ha hagut d’ajornar per finals de novembre. També es tracta de manualitats de tipus mariner, i l’impartirà tot un artista, Antoni Viñas. ‘Blanes Arran de Mar’ està subvencionada per l’Ajuntament de Blanes i la Diputació de Girona en el marc del Projecte Singular de la Xarxa de Serveis Locals de Promoció Econòmica.
Data de realització: 11/09/2021 | Data de la darrera actualització: 11/09/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300