Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

El Centre Catòlic de Blanes acull la 18ena Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya aquest novembre


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/13/2021 08:16:03 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

CinemesEl Centre Catòlic de Blanes acull la 18ena Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya aquest novembre

Es projectaran ‘Gaudí, l’arquitecte de Déu’, ‘La Sal de la Tierra’, ‘Breadwinner’ i ‘Els Rodríguez i el més enllà’. Les 4 sessions es faran els dies 15, 18, 22 i 25 de novembre a les 19 h

Durant aquest mes de novembre el Centre Catòlic de Blanes acollirà la 18a edició de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya, que inclourà quatre projeccions del 15 al 25 de novembre. Les quatre sessions es faran a la mateixa hora, les 7 de la tarda, i s’oferiran durant les properes dues setmanes, dilluns i dijous, més concretament els dies 15, 18, 22 i 25 de novembre.


'Els Rodríguez i el més enllà', la primera pel·lícula que encetarà
la 18a Mostra de Cinema Espiritual el dilluns 15 de novembre a les 19 h
Blanes és una de les vint-i-tres poblacions d’arreu de Catalunya que allotjaran les projeccions, sumant-ne un total de 88, allotjades en 51 sales. La Mostra de Cinema Espiritual posa en valor la presència de l’espiritualitat en la cultura audiovisual, i vol fer visibles les diferents manifestacions religioses i espirituals contribuint a afavorir el diàleg interreligiós i la cohesió social.


'Gaudí, l'Arquitecte de Déu', que s'oferirà en la segona projecció
del dijous 18 de novembre
A Blanes està organitzat pel Centre Catòlic, amb el suport de l’Ajuntament i diverses entitats. D’aquesta manera, la població on comença la Costa Brava se suma a l’interès d’estendre els valors espirituals i la diversitat de creences, contribuint a fer créixer el festival que enguany també s’oferirà a Alella, Barcelona, Figueres, Girona, Granollers, la Vall d’En Bas, Franqueses del Vallès, Hospitalet de Llobregat, Lleida, Manresa, Mataró, Montblanc, Olesa de Montserrat, Olot, Reus, Sabadell, Salt, Sant Cugat del Vallès, Terrassa, Vic i Vilassar de Mar.

Quatre interessants pel·lícules del 15 al 25 de novembre

Les quatre sessions de Blanes estan caracteritzades per l’interès indiscutible que tenen cadascuna de les pel·lícules. La primera, la del proper dimarts 15 de novembre, ofereix la que potser és l’única excepció de totes quatre, el film en clau de comèdia ‘Els Rodríguez i el més enllà’, mentre que la segona sessió del dijous 18 de novembre no necessita de gaire presentacions: ‘Gaudí, l’arquitecte de Déu’.


'The Breadwinner' es projectarà en versió original amb sots títols
el dilluns 22 de novembre
La següent setmana, la del 22 al 26 de novembre, s’han preparat dos altres films de signe molt diferent l’un de l’altre. El dilluns dia 22 s’oferirà ‘The Breadwinner’ (El pa de la guerra) que, igual que la pel·lícula del dijous dia 25, es projectarà en el seu idioma original, l’anglès, amb sots títols en català: ‘La sal de la Tierra’. Les quatre sessions es completaran amb un col·loqui que comptarà amb la participació d’algun convidat especial.

Projecció de ‘Gaudí, l’arquitecte de Déu’ amb la presència del seu biògraf

De tots quatre ponents, potser un dels més interessants és la presència a Blanes de Josep Maria Tarragona, biògraf d’Antoni Gaudí. Assistirà a la sessió programada pel dijous 18 de novembre, quan s’ofereix el documental ‘Gaudí, l’arquitecte de Déu’, i ajudarà amb les seves intervencions a què els espectadors puguin tenir un valuós complement al treball audiovisual.


‘Gaudí, l’arquitecte de Déu’ és una història de fe, superació i de cinc persones laiques que van decidir crear una associació per demostrar que el genial arquitecte català és digne d’un dels títols més preuats per l’Església Catòlica: la beatificació. L’Associació Pro Beatificació d’Antoni Gaudí fa més de 25 anys que treballa per aconseguir aquest objectiu.


Per la seva banda, la primera sessió de dilluns vinent comptarà amb la presentació i col·loqui a càrrec d’Enric Roura, rector de la Parròquia Santa Maria de Blanes. El dilluns de la setmana següent, 22 de novembre, el convidat especial serà Cinto Busquet, teòleg especialitzat en diàleg interreligiós i membre del Consell Assessor per la Diversitat Religiosa. Per últim, la darrera sessió del dia 25 es comptarà amb la presència de Jordi Pacheco, periodista i director de la revista ‘Foc Nou’, que ofereix informació sobre actualitat social i d’Església.

‘Els Rodríguez i el més enllà’, ‘The Breadwinner’ i ‘La Sal de la Tierra’

El periple de la Mostra de Cinema Espiritual de Catalunya a Blanes s’encetarà dilluns vinent, 15 de novembre, amb ‘Els Rodríguez i el mes enllà’, una comèdia de producció espanyola protagonitzada per una família a qui li canvia la vida al descobrir que l’avi difunt en realitat era d’un altre planeta. La història destaca la importància de la família, i cal dir que els beneficis de les projeccions d’aquest film, com tots els dirigits per Paco Arango, es destinen als nens amb càncer.


L'espectacular 'La Sal de la Tierra' tancarà la mostra
el dijous 25 de novembre
Després que el 18 de novembre s’hagi ofert ‘Gaudí, l’Arquitecte de Déu’, la tercera projecció s’emplaça pel dilluns dia 22, amb ‘The Breadwinner’ (El Pa de la Guerra), un film d’animació de Nora Twomey sobre la barbàrie a què estan sotmeses les nenes afganes. Per últim, el recorregut finalitzarà el dijous dia 25 amb ‘La Sal de la Tierra’, un documental que pretén fer un sentit homenatge a la bellesa del planeta.

El seu nucli central és el fotògraf Sebastiâo Salgado, que des de fa més de 40 anys recorre els continents tractant de captar els canvis de la humanitat, i que ara visita territoris verges amb fabulosos paisatges. Participen al film, a banda del propi fotògraf, els seu fill Juliano, així com el conegut cineasta Wim Wenders. El preu de les entrades per assistir a les sessions de la 18a Mostra de Cinema Espiritual que es farà al Centre Catòlic és de 4€ pels no socis, i de 3€ pels socis.




Data de realització: 11/13/2021 | Data de la darrera actualització: 11/13/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300