Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Policia Local, Mossos, Guàrdia Civil i TEDAX intervenen en la troballa d’una granada de morter en un bosc de Blanes


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/14/2021 03:41:43 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

SIRENES EMERGENCIESPolicia Local, Mossos, Guàrdia Civil i TEDAX intervenen en la troballa d’una granada de morter en un bosc de Blanes

Uns caçadors han alertat la Policia Local de Blanes, que ha protegit el perímetre fins que els artificiers s’han endut el projectil amb la càrrega explosiva sense detonar

Efectius de diversos cossos de seguretat han intervingut aquest diumenge en la localització i evacuació d’un projectil que s’ha trobat en un bosc situat als afores de Blanes, en un dels camins que duu al Santuari del Vilar. Es tractava d’una granada de morter del calibre 81 que encara duia la càrrega explosiva sense detonar, amb el conseqüent perill que això suposava.


El projectil localitzat aquet diumenge a un bosc de Blanes
Els tècnics especialistes en desactivació d’artefactes explosius (TEDAX) dels Mossos d’Esquadra s’han encarregat de recollir-la i endur-se-la al polvorí de Girona per procedir a la seva inhabilitació i destrucció. Els fets han tingut lloc aquest matí de diumenge, cap a un quart d’onze del matí, quan uns caçadors han trobat la granada de morter embolcallada amb una bossa de plàstic enmig del bosc, prop d’un camí de difícil accés.


Immediatament s’han posat en contacte amb la Policia Local de Blanes, a qui han enviat les coordenades exactes de localització on havien fet la troballa. A partir d’aquí una patrulla del cos policial ha protegit el camí d’accés al lloc on hi havia l’artefacte explosiu mentre es donava avís tant a Mossos d’Esquadra com a la Guàrdia Civil, que s’han traslladat al lloc dels fets, conjuntament amb una segona patrulla de la Policia Local per protegir i resguardar el perímetre.


També han acudit els tècnics especialistes en desactivació d’artefactes explosius (TEDAX) dels Mossos d’Esquadra de la unitat de Girona que, després de fer una inspecció visual del projectil han comprovat que encara tenia la càrrega explosiva, amb el conseqüent perill que això suposava. Després d’avaluar la possibilitat detonar-la al mateix indret on s’ha trobat, s’ha descartat aquest extrem, procedint a la seva evacuació i trasllat a les dependències de Girona.


L’operatiu ha finalitzat a quarts d’una del migdia. Contràriament a d’altres troballes que acostumen a fer-se arreu del país, la granada de morter que s’ha trobat avui no data de la Guerra Civil, sinó que es tractaria d’armament modern. Ara per ara, es desconeix com ha pogut aparèixer enmig del bosc sinó és perquè algú l’ha dut fins allà, ja que estava embolcallada amb un plàstic i, per tant, no seria producte d’un llançament.





Data de realització: 11/14/2021 | Data de la darrera actualització: 11/14/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300