Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Els grups ‘Xiroia’ i ‘El Mirall’ de Blanes estrenen ‘P de Panellets’, un plat agredolç cuinat amb expertesa i sensibilitat


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/15/2021 10:36:02 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

DIBUIXEls grups ‘Xiroia’ i ‘El Mirall’ de Blanes estrenen ‘P de Panellets’, un plat agredolç cuinat amb expertesa i sensibilitat

La peça dirigida per Pep Alum s’inscriu en el ‘Teatre-Veritat’, i farà tres darreres representacions el proper cap de setmana després que ja ha obert els passats dies a l’Esbarjo Parroquial

No hi ha cap dubte que tot allò que es fa amb generoses dosis de sensibilitat, amanit amb l’expertesa de tota una vida dedicada a aquell ofici o entreteniment vocacional traspua un sentiment d’una intensitat que es comunica directament amb l’espectador. Això és el què aconsegueix la darrera peça –la segona que els ha unit en pocs anys- que han estrenat els grups de teatre de Blanes ‘Xiroia’ i ‘El Mirall’, dirigits pel mestre de l’escena blanenca Pep Alum.


Esbarjo Parroquial, divendres passat. Estrena de
'P de Panellets', amb Xiroia i El Mirall,
dirigits per Pep Alum
Tots dos han tornat a sumar-se per formar un tàndem per cuinar un plat que ha requerit molt més temps de cocció del què és habitual per poder ser paladejat pel públic: ‘P de Panellets’. Es va estrenar el passat cap de setmana a l’Esbarjo Parroquial en tres primeres representacions que –com sol ser habitual en tot el què fan els dos grups- no va deixar indiferent a cap de les persones que hi van assistir.


No tan sols perquè la gran majoria coneix de més lluny o més a prop les actrius i actors i el director, sinó perquè tothom pot arribar a trobar-s’hi retratat en el què expliquen amb l’expertesa d’un actor o actriu, però amb la senzillesa que representa explicar la veritat. I és que ‘P de Panellets’ s’inscriu dins del què es coneix com ‘Teatre Veritat’, on el què s’explica és real com la vida mateixa.

Un plat de cuina agredolç amanit amb expertesa i sensibilitat

De fet, ja ho diu l’adagi que la realitat sempre supera la ficció, i les històries que expliquen al públic les sis actrius i actors són experiències personals intenses, colpidores, que poden colpejar pel seu dramatisme, però també esdevenir en un riure còmplice en reconèixer-s’hi, perquè es comparteix un mateix sentiment. En definitiva, el que ofereix ‘P de Panellets’ és compartir sensacions i bocins de records sota els focus teatrals i dels fogons de cuina que embolcallen l’obra.


Els artífexs d’aquest intens plat de cuina de gust agredolç –durant la representació hi ha molts moments de somriures i aplaudiments, però també d’intens dramatisme que colpeix el doble perquè el públic sap d’antuvi que és real- són sis actrius i actors que s’han desproveït voluntàriament dels límits que imposa la quarta part per donar vida a la seva narració: Fina Puig, Anna Torruella, Roser Álvarez, Núria Baldrich, Xavier Márquez i Jaume Claret.

Els ha ajudat a donar forma teatral i perfeccionar el missatge que volien fer arribar a l’espectador el veterà director de teatre blanenc Pep Alum, fundador i alma mater d’El Mirall. Com molts projectes engendrats abans de la pandèmia, ‘P de Panellets’ ha trigat molts més mesos en poder ser servit a taula, però potser aquest detall de ser cuinat a foc lent li ha conferit una maceració especialment apreciada pels paladars més madurs, però alhora gaudida pels qui l’estan tot just començant a educar.


És el mateix objectiu que ja perseguia ‘B de Boesia’, el primer exercici teatral que ja va unit ‘Xiroia’ i ‘El Mirall’ fa uns anys: no hi ha personatges i des del primer minut es busca la proximitat d’un espectador que no pot fer altra cosa que rendir-se còmplice de la senzillesa. Aquest segon projecte va més enllà, perquè la representació es fa a tocar del públic, no dalt d’un escenari, convidant-lo a reflexionar, però també –sovint al mateix temps- a esclatar en una rialla en reconèixer-se en el què els estan explicant.


Els qui ja estiguin avesats a la llarga trajectòria escènica dels dos grups però, sobretot, del dramaturg i director blanenc Pep Alum, reconeixeran aquells tocs enginyosos i de contrapunt que serveix per escriure amb recursos alternatius allò que expliquen la paraula i els gestos. És el cas de la música o la imatge, que sobretot ajuda en alguns casos a completar el discurs, sobretot quan es tractar de recordar i honrar els qui mai no s’han d’oblidar.

Tres properes representacions el 19, 20 i 21 de Novembre a l’Esbarjo

Per tot això, per aconseguir una proximitat encara més intensa, la representació requeria un altre recinte que no pas un teatre convencional amb un escenari alçat i allunyat del públic, i s’ha acollit al l’Esbarjo Parroquial el passat cap de setmana en tres representacions. Tres primeres experiències que tornaran a repetir-se el proper cap de setmana, novament de divendres a diumenge, igual que ja es va fer en l’anterior.

‘P de Panellets’ s’oferirà doncs el divendres 19 i dissabte 20 de novembre a les 9 de la nit, i l’endemà diumenge 21 de novembre a les 6 de la tarda. L’aforament està limitat a 60 espectadors per sessió, i per comprar les entrades anticipadament cal anar a la Joieria Puigdemont (Passeig de Dintre, 30), llevat de dimecres i dijous vinents -17 i 18 de novembre- quan caldrà fer-ho al local del Carrer Raval, 50 de 18’30 a 20 h.


Una altra opció és comprar les entrades a la Taquilla de l’Esbarjo Parroquial (al què s’accedeix des de la Plaça de l’Església), una hora abans de les funcions. El preu de les entrades és de 10€.Data de realització: 11/15/2021 | Data de la darrera actualització: 11/15/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300