Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Aquest cap de setmana torna el ‘Gran Recapte’ del Banc dels Aliments amb donacions virtuals


Camí de tornada


Menú principal



Noticia publicada a la web el 11/18/2021 08:25:24 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

COOPERACIO PROJECTESAquest cap de setmana torna el ‘Gran Recapte’ del Banc dels Aliments amb donacions virtuals

Es podran fer donacions a les caixes dels establiments comercials adherits del 19 al 27 de novembre, i de manera virtual fins a l’11 de desembre

Aquest cap de setmana comença la segona fase de la 13a edició del Gran Recapte, impulsada pels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya. Es podran fer donacions a les caixes dels establiments que col·laborin amb l’experiència del 19 al 27 de novembre. D’altra banda, des del passat 11 de novembre i fins l’11 de desembre també s’estan fent a través del lloc web del Gran Recapte www.granrecapteonline.com de les cadenes de distribució i del canal de pagament Bizum amb els codis 33596 i 00929.


D’aquesta manera, la recollida física d’aliments s’ha transformat en donacions virtuals que es destinaran a la compra i distribució d’aliments bàsics d’alt valor nutricional. Com a novetat d’aquest 2021, els comerços d’alimentació de proximitat com els mercats i el petit comerç també participaran a través d’una aplicació mòbil on es podran fer donacions monetàries per a la compra d’aliments, que s’entregaran a entitats socials properes. Enguany, la campanya de recapta d’aliments s’organitza sota el lema “Ningú no està preparat per a la pobresa, però junts podem fer-hi front”.

Important paper de les voluntàries i voluntaris

Les persones voluntàries també jugaran un destacat paper, tal com ja ho havien fet abans de la pandèmia. Seran presents a les entrades dels establiments més significatius el divendres 19 i el dissabte 20 de novembre per animar la ciutadania a participar, així com per informar sobre com es poden fer les donacions a les caixes dels comerços de manera online.


Imatges d'Arxiu: Gran Recapte 2018
Poden ser voluntàries totes les persones majors de 16 anys, i per formar part de l’equip del Gran Recapte a la demarcació de terres gironines la inscripció es fa a través del formulari penjat al web del Banc dels Aliments de Girona: www.bandelsalimentsgirona.org Fins al moment, només es disposa del 40% de les persones que serien necessàries al territori gironí.


A causa de la situació derivada de la COVID-19 la campanya d’aquest 2021 s’ha digitalitzat novament per minimitzar el risc de contagi i suprimir la classificació dels aliments recaptats. El Gran Recapte tornarà a fer-se a través d’aportacions monetàries que permetran adquirir aliments bàsics com llet, oli, conserves, fruites i verdures, així com aquells que tenen un gran valor nutritiu, com carn, peix i ous.


L’any passat el Gran Recapte va aconseguir uns resultats memorables: més de 7 milions i mig d’euros que van convertir-se en més de 5 milions de Kg d’aliments per atendre a 250.000 persones d’arreu de Catalunya. La societat civil gironina va proporcionar amb els seus donatius 575.000 quilos, que el Banc dels Aliments de Girona va distribuir entre unes 90 entitats socials per contribuir a les necessitats alimentàries de més de 46.000 persones.



Data de realització: 11/18/2021 | Data de la darrera actualització: 11/18/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300