Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes engega una creuada contra l’oli com a residu amb una campanya a les escoles i arreu dels barris


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/19/2021 12:00:34 PM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Blanes engega una creuada contra l’oli com a residu amb una campanya a les escoles i arreu dels barris

Amb motiu de la ‘Setmana de Prevenció de Residus’ s’han fet tallers als escolars per aprendre a fer sabó amb oli de cuina reciclat, i del 22 al 27 de novembre es faran punts informatius

L’Ajuntament de Blanes ha endegat aquest mes de novembre una Campanya d’Educació Ambiental que abasta des dels més petits, a les escoles, fins als més grans, a peu de carrer. Amb motiu de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que aquest 2021 se celebrarà del 20 al 28 de novembre, el Departament de Residus i Neteja Viària ha posat en marxa aquesta iniciativa que culminarà justament la setmana vinent, coincidint amb la setmana europea.


Campanya Escolar 'Si no vols el mar brut, posa l'oli a l'embut'
La Campanya d’Educació Ambiental està estructurada en dues fases, la primera de les quals ja s’ha dut a terme. Durant els darrers dies, personal del departament es va traslladar a les aules dels escolars de primària per impartir-los un taller pràctic, complementat amb una xerrada sobre l’impacte de l’oli ja utilitzat quan s’aboca per l’aigüera de les cuines.

Campanya Escolar: ‘Si no vols el mar brut, posa l’oli a l’embut’

Amb l’explícit lema ‘Si no vols el mar brut, posa l’oli a l’embut’, l’objectiu de l’activitat ha estat conscienciar als escolars sobre la gestió de l’oli d’ús domèstic a través de les explicacions dels tècnics. Simultàniament, se’ls ha ensenyat a les seves aules el procés d’elaboració de sabó casolà amb oli de cuina reciclat per donar una segona vida als residus, reciclar-lo amb una utilitat molt concreta.


Per això, de cara als dies en què havien d’anar a les aules, es va demanar als i les alumnes que duguessin oli reciclat de casa per tenir la ‘matèria prima’ per confeccionar els sabons. Com que el procés d’elaboració requereix d’un llarg període de temps, un cop van tenir els sabons casolans fets, es van deixar en repòs a l’espera que la barreja se solidifiqués i, posteriorment, es procedís a trossejar el bloc per distribuir les pastilles de sabó al mateix centre o allí on es volgués.

De fet, el personal de l’Ajuntament de Blanes, amb el suport de les direccions del centre i el professorat, van deixar-los la recepta on es recullen els ingredients que fan falta, així com el propi envàs on es pot elaborar el sabó casolà. L’objectiu, doncs, ha estat doble: que l’alumnat aprengués nous conceptes, i que conscienciessin les respectives famílies.

Punts Informatius sobre el reciclatge de l’oli del 22 al 27 de novembre

La segona part de la Campanya d’Educació Ambiental coincidirà els propers dies amb la celebració de la ‘Setmana Europea de Prevenció de Residus’. Consistirà en la instal·lació de Punts Informatius a peu de carrer cada dia, per arribar directament a la ciutadania en general després que ja s’ha fet als centres escolars durant els darrers dies.


Els Punts Informatius s’instal·laran del 22 al 27 de novembre, de dilluns a dissabte, preferentment al costat de mercats que es fan al llarg de la setmana en diferents indrets d’arreu de Blanes. Així, dilluns vinent el periple començarà amb un dels més populars, el Mercat Setmanal de Teixits que s’instal·la tots els dilluns al matí al llarg del passeig que voreja la franja marítima.

L’endemà dimarts es farà al popular Mercat de fruites i Verdures, que es fa diàriament –de dilluns a dissabte- al Passeig de Dintre durant tot el matí. Dimecres, dia 24, el Punt Informatiu estarà al Mercat d’Abastaments del barri de Mas Enlaire; l’endemà dijous 25 de novembre al barri de Ca la Guidó; i finalment el dissabte dia 27 al Mercat Setmanal de Teixits de La Plantera.


Als punts informatius es repartiran fulls informatius sobre la importància de donar una segona vida als residus, però en especial de l’oli de cuina ja utilitzat. Es repartiran receptes per elaborar sabó casolà, i es regalaran uns embuts especials, ja que la part més estreta està especialment dissenyada perquè s’adapti al roscat d’ampolles i, d’aquesta manera, poder abocar-hi l’oli usat amb l’objectiu d’utilitzar-lo per a la confecció de sabó casolà.Data de realització: 11/19/2021 | Data de la darrera actualització: 11/19/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300