Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Policia Local de Blanes i Mossos d’Esquadra obren 62 diligències i fan 5 detencions en l’operatiu conjunt per frenar la inseguretat a la zona d’oci nocturn


Camí de tornada


Menú principalNoticia publicada a la web el 11/21/2021 10:37:43 AM
ATENCIÓ: pot incloure informació no actualitzada !

Policia+MossosPolicia Local de Blanes i Mossos d’Esquadra obren 62 diligències i fan 5 detencions en l’operatiu conjunt per frenar la inseguretat a la zona d’oci nocturn

Ha estat el tercer cap de setmana consecutiu de l’Operatiu Via, al reactivar-se l’oci nocturn a la zona lúdica d’Els Pins

Per tercera setmana consecutiva, agents de la Policia Local de Blanes i Mossos d’Esquadra han participat en l’Operatiu Via, una acció conjunta que va començar la nit del passat dissabte i ha finalitzat aquest diumenge a primera hora del matí. Durant l’actuació han vingut 682 joves en tren a Blanes en l’interval de temps comprès entre les vuit del vespre i el darrer servei ferroviari, que arriba pocs minuts després de les 12 de la mitjanit.


Operatiu Via conjunt Policia Local - Mossos d'Esquadra, aquesta matinada
62 diligències i 5 detencions en l’Operatiu Via

En la primera part de l’Operatiu Via realitzat a l’Estació de Tren s’han fet 51 diligències: 25 la Policia Local de Blanes i altres 26 els Mossos d’Esquadra. La majoria de les 25 actes de la Policia Local han estat per tinença d’alcohol, 5 per consum i 1 per substàncies. Pel que fa als Mossos d’Esquadra, s’han fet 25 actes: 20 per substàncies i 4 per armes prohibides. També s’ha obert una diligència per dos cúters trobats al terra de l’estació de tren i s’ha imputat a un menor per danys lleus al tren.


D’altra banda, la Policia Local ha traslladat 4 menors a les dependències dels Mossos d’Esquadra: a 3 d’ells perquè se’ls han requisat substàncies estupefaents, i el quart per haver-se fugat d’un centre de menors. Posteriorment, a la zona d’oci nocturn, els Mossos d’Esquadra han detingut 4 persones per una baralla que ha acabat amb una persona amb ferides produïdes per arma blanca. La víctima ha estat traslladada a un centre sanitari perquè rebés atenció mèdica. Per la seva banda, la Policia Local de Blanes ha aixecat 11 actes més per consum i infraccions de l’Ordenança de Civisme i Convivència Ciutadana, i ha detingut 1 persona per un delicte contra la Salut Pública.Calen altre tipus de mesures, més enllà de les estrictament policials

L’alcalde de Blanes, Àngel Canosa, ha agraït la tasca tant de la Policia Local de Blanes com dels Mossos d’Esquadra que, una vegada més, han sumat esforços per lluitar contra una problemàtica que necessàriament no es pot resoldre tan sols a base d’actuacions policials. El vandalisme i la inseguretat que s’ha tornat a iniciar a la zona d’Els Pins-La Plantera gira a l’entorn d’un local d’oci nocturn amb el què en anteriors anys ja s’ha hagut d’actuar.


En aquest sentit, el batlle blanenc ha remarcat: “Els responsables d’aquest establiment s’escuden en què el què passa al carrer és problema de mossos i policia local. Nosaltres el què hem d’evidenciar, i també ho diu la llei, és que tota activitat quan genera fora del seu espai una responsabilitat, l’hem de poder perseguir. I això és el què hem de fer”.

Continua la tasca policial a la zona d’oci nocturn

En total, a l’Operatiu Via han participat 4 furgonetes BRIMO dels Mossos d’Esquadra, a banda de diverses patrulles d’aquest mateix cos, així com 4 patrulles de la Policia Local de Blanes. Aquest matí, Policia Local i Mossos d’Esquadra han vetllat perquè el retorn amb tren dels usuaris de la zona d’oci nocturn a les seves poblacions d’origen estigués controlat, llestos per actuar si feia falta.


En relació a les dues anteriors setmanes, aquesta vegada no s’han registrat incidents greus a l’estació de tren. Val a dir que en les tres setmanes consecutives en què s’ha posat en marxa l’Operatiu Via també han participat un bon nombre d’agents de seguretat de RENFE, ja que la gran majoria d’usuaris procedents dels voltants de Barcelona que es desplacen a la zona d’oci nocturn de Blanes arriben i marxen en tren.


L’objectiu és lluitar contra l’increment del nombre d’incidents i l’augment de la inseguretat que s’està registrant de nou a la zona d’oci nocturn d’Els Pins-La Plantera d’ençà que es va reactivar l’oci nocturn, a principis del passat mes d’octubre, al aixecar-se les restriccions per prevenir els contagis COVID. Des de llavors, Policia Local de Blanes i Mossos d’Esquadra han hagut de tornar a redoblar esforços per minimitzar en el possible els negatius efectes per a la seguretat i la convivència ciutadana que això ha significat.Data de realització: 11/21/2021 | Data de la darrera actualització: 11/21/2021


© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal | Política de cookies

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300