Escut Ajuntament de Blanes Ajuntament de Blanes

Idiomes

www.blanes.cat

Blanes continua commemorant el Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència Masclista


Camí de tornada


Menú principalBlanes continua commemorant el Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència Masclista

Avui a la tarda, abans del ple municipal, es farà la lectura del Manifest Institucional de l’Ajuntament, i s'han fet d'altres accions relacionades amb el 25-N

Aquest dijous 25 de novembre, coincidint amb el Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència Masclista, l’Ajuntament de Blanes celebrarà l’Acte Institucional de tot el cicle commemoratiu encetat diumenge. La tarda d’avui, a 2/4 de 7 –abans que comenci el ple municipal-, tindrà lloc la lectura del Manifest Institucional al Passeig de Dintre, davant l’edifici consistorial. En cas de mal temps, l’acte es traslladarà a la Sala de Plens.


Punt d'Informació sobre Violència Psicològica organitzat pel Punt
d'Informació Juvenil amb la col·laboració de Creu Roja, dimecres a la tarda
D’altra banda, la jornada commemorativa del 25-N s’havia d’haver encetat avui al matí amb la instal·lació d’un Punt Lila a la Plaça d’Espanya, organitzat pel Departament d’Acció Social i el Servei de Polítiques d’Igualtat, que ha coordinat tots els actes. Finalment, però, s’ha suspès l’activitat per l’amenaçada de mal temps.

El SIAD, una de les eines d’atenció sobre Violència Masclista a Blanes

Una de les eines que l’Ajuntament de Blanes posa a l’abast de les víctimes de violència masclista, o d’amics i familiars que coneixen algun cas de ben a prop, és el SIAD, el Servei d’Informació i Atenció a les Dones. Ubicat a la Plaça Argentina número 5, al barri d’Els Pins, el seu horari d’atenció es fa els dimarts de 9 a 14 h i els dijous de 15’30 a 20’00 h, i el seu telèfon de contacte el 972 336 207.


El SIAD dóna informació i assessorament telefònic, fa consultes i valoracions inicials, ofereix atenció legal, així com psicològica i emocional. També organitza tallers grupals, i dóna assessorament i recursos disponibles per vèncer els diversos tipus de violència que poden patir les dones: mutilació genital, matrimonis forçats, violència sexual i en l’àmbit de la parella i/o ex parella, explotació sexual, violència basada en l’orientació sexual i/o la identitat de gènere, assetjament sexual i crims contra l’honor.

Punt d’Informació sobre Violència Psicològica i altres actes 25N d’avui

La tarda d’aquest passat dimecres sí que es va instal·lar un altre Punt Informatiu, en aquest cas organitzat pel Punt d’Informació Juvenil de l’Ajuntament de Blanes, amb la col·laboració de Creu Roja. Inicialment la taula informativa s’havia de situar al Passeig de Dintre, però la pluja i el temps inestable va propiciar que es traslladés la seva ubicació a un lloc més segur: a l’entrada del Punt d’Informació Juvenil municipal, al cèntric carrer ample.


Aquest dijous els actes organitzats a Blanes amb motiu del Dia Internacional per a l’eliminació de la Violència Masclista inclouen dues activitats que s’allotjaran durant la tarda a la Nau4 Espai Jove de Blanes, situada a l’Avinguda de l’Estació, al polígon industrial. A les 5 s’estrenarà el vídeo ‘Dins l’Iceberg’, elaborat especialment per a la ocasió per l’equip de Nau4 i el Servei de Polítiques d’Igualtat, i després hi haurà una sessió de teatre interactiu al mateix recinte de la Nau4, amb ‘L’equilibri és cosa de 2 (La Nava Va).

Properes activitats a Blanes amb motiu del 25-N

Els actes commemoratius del 25-N continuaran demà divendres a la Biblioteca Comarcal de Blanes, on s’oferirà la xerrada ‘Som més que un cos’ a 2/4 de 6 de la tarda, a càrrec del Servei de Polítiques d’Igualtat i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD). Tractarà sobre els altres tipus d’opressió que pateixen les dones, la violència estètica, i es completarà amb la projecció del vídeo ‘Dins l’Iceberg’.

Finalment, el dimarts 30 de novembre la Sala de Plens de l’Ajuntament allotjarà a partir de 2/4 de 6 de la tarda una nova activitat. En aquest cas es farà una xerrada sobre prevenció, detecció i intervenció a les violències masclistes, completada amb la projecció del vídeo ‘Dins l’iceberg’.

Val a dir que, paral·lelament a tot aquest seguit d’activitats, de dilluns a divendres es penjaran recomanacions de sèries i pel·lícules, documentals sobre violència contra les dones a @nau4_espaijove, organitzat per Nau4 i Joventut. Per últim, cal recordar que durant tots aquests dies la façana de l’edifici consistorial llueix els paraigües feministes de color lila, així com la il·luminació nocturna d’aquest mateix color, i una pancarta reivindicativa.
Data de realització: 11/25/2021 | Data de la darrera actualització: 11/25/2021

© Ajuntament de Blanes | Protecció de dades | Avís Legal

Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes Telèfon: 972 379 300 | Informació

Inici de la pàgina

© Ajuntament de Blanes | Passeig Dintre 29 | 17300 | Blanes | Telèfon: 972 379 300